kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

KPSS 7359 Nitelik Kodu Nedir?

KPSS 7359 Nitelik Kodu Nedir? 7359 Nitelik Kodu Nedir? İtfaiye Eri Mesleği Nedir? 7359 Önlisans Kodu Ne Anlama Gelir? 7359 Özel Şartı Nedir? 7359 Nitelik Kodu Ne Demektir? İtfaiye Eri Nasıl Olunur? 7359 Nitelik kodu hakkında her şeyi sizin için inceledik.

A+
A-

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yayımlanan KPSS tercih kılavuzu içerisinde onlarca özel şart başka bir deyişle nitelik kodu bulunmaktadır.  KPSS tercih kılavuzunda bulunan bu nitelik kodları başvuruda bulunmak istenilen kadrolar için adayların sahip olmaları gereken şartları ve istenilen kadro hakkındaki bilgileri temsil etmektedir.  7359 nitelik kodu da bu kodlardan, özel şartlardan bir tanesidir. www.tercihiniyap.net ailesi olarak 7359 nitelik kodu hakkında bütün detayları sizin inceledik.

KPSS A Kurum Sınavları Listesi

7359 Nitelik Kodu Nedir?

KPSS tercih kılavuzunda yer alan 7359 nitelik kodu ile ilgilenen pek çok kişi 7359 nitelik kodu ile ilgili olarak detaylı bilgilere ulaşamamaktadır. Bu nedenle 7359 nitelik kodu hakkında her şeyi sizin için inceledik. Öncelikle 7359 nitelik kodunun ne olduğunu açıklamak gerekir. 7359 Nitelik Kodu itfaiye eri kadrolarını tercih edecek veya tercih etmek isteyen adayların tercih yaparken kullandığı bir nitelik kodudur.

İtfaiye Eri Olmak İçin Sahip Olmanız Gereken Şartlar Nelerdir?

İtfaiye Eri olabilmek için adaylarda genel ve sağlık şartları aranmaktadır. 7359 Nitelik Kodu’nu incelediğimiz bu yazıda daha az bilinen sağlık şartlarını da sizin için derlemek istedik.

Adayların kapalı mekan, dar alan, yükseklik gibi korkuları olmaması ve itfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmaları gerekmektedir.

Adayların tartılma ve ölçülme değerleri, (aç karna ve soyunup ve çıplak ayak ile olmak ile birlikte) erkeklerde en az 1.67 cm, kadınlarda en az 1.60 boyunda olmaları gerekmektedir. Ayrıca boylarının 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında 10 kilodan daha fazla fark olmaması gerekmektedir.

7359 Nitelik Kodunu daha iyi anlayabilmek ve 7359 nitelik kodunun karşılığı olan itfaiye eri mesleğini ve itfaiye eri alımlarının nasıl olduğunu daha iyi anlayabilmek için aşağıda yer alan 3 linki incelemek faydalı olacaktır.

KPSS Eğitim Bilimlerine Nasıl Çalışılmalıdır?

İtfaiye Eri Olmak İçin Sahip Olmanız Gereken Şartlar Nelerdir?

Adayların kapalı mekan, dar alan, yükseklik gibi korkuları olmaması ve itfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmaları gerekmektedir.

Yorumlar

  1. Bahar Avatar Bahar dedi ki:

    KPSS öğretim nasıl tercih yapabilirim bu mesleği