kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

İİBF Mezunları İçin KPSS A Grubu Alımları Neden Yapılmıyor?

On binlerce İİBF mezununun aklında tek bir soru var. KPSS A Grubu ilanları neden gelmiyor, alımlar neden yapılmıyor? Adaylar puanları ve emekleri boşa gitmeden alımların gelmesini bekliyorlar. İİBF Mezunları İçin KPSS A Grubu Alımları Neden Yapılmıyor?

A+
A-

İİBF Mezunları İçin KPSS A Grubu alımları neden yapılmıyor” hakkında yazdığımız bu yazımızı detaylarıyla okuyabilirsiniz.

Üniversitelerin İktisadi ve İdari Bilimler, Siyasal Bilgiler ve dengi fakültelerinden mezun olmuş ve kamu kurumlarının kariyer mesleklerinde görev yapmak isteyen on binlerce aday, periyodik olarak azalmış ve son dönemde adeta durma noktasına gelmiş KPSS A Grubu alımlarını bekliyor. Adayların beklentileri neler? Süreçlerde yaşanan sorunlar nelerdir? KPSS sonuçları sonrası dönemde gelmesi beklenen ancak gelmeyen alımlar neler? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

KPSS A Grubu Alımlarında Sorunlar Neler?

KPSS A Grubu alımları, her şeyden evvel adayların, KPSS Lisans oturumunun yanında Hukuk, İktisat, Maliye, Muhasebe, Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi alan bilgisi testlerini çözmek durumunda olduğu KPSS A Grubu sınavı gibi zor ve kapsamlı bir sınava girmeyi gerektiriyor. Adaylar bu tempolu hazırlığın ardından elde ettikleri puan türleriyle Kurumların açacakları ilanları bekliyor. Açılan ilanlar genel itibariyle Kurum yazılı sınavı ve Kurum sözlü mülakatları şeklinde gerçekleşirken, bu durum adayların en az iki zorlu aşamayı daha geride bırakması gerektiğini ortaya koyuyor.

Ülkesi ve devletine hizmet etmek için tüm bu zorlu aşamaları göze alan ve buna göre hazırlığını yapan adayların en temel sorunu alım süreçlerinin belirsizliği. Hangi Kurumun, hangi yıl, kaç kişilik alım yapacağı, bu alım sürecinin nasıl işleyeceği konusunda maalesef ortaya konan net bir planlama bulunmamakta.

KPSS A Grubu Alımlarında Belirli Bir Takvim Yok!

Yukarıda da belirttiğimiz gibi Kurumların net bir alım takvimi bulunmuyor. Alım rutinini etkileyen en ciddi etmen hiç şüphesiz açıklanmak bilmeyen, adayların ömürlerinden ömür götüren mülakat sonuçları. Bugün itibariyle baktığımızda başta Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı alımlarında olmak üzere adaylar çok uzun zamana, aylara hatta yıla dayanan bekleyişler içerisinde kendisini buluyor. 2 yıllık bekleme süresine ulaşan İş Müfettiş Yardımcılığı alımı, 4. ayı içerisine girmiş olan ve son alımında 6 aylık bir bekleme süresini kapsayan Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı alımı bu durumun en çarpıcı örnekleri olarak öne çıkıyor.

Alım süreçlerinin belirli bir takvime dayanmaması kendisini ilan verme safhasında da fazlasıyla derin biçimde göstermekte. Örneğin Gelir Uzman Yardımcılığı gibi KPSS A Grubunun en tabana yayılı ve en çok adaya hitap eden alımı, eski dönemde neredeyse senede iki kez gerçekleştirilirken, gelinen noktada neredeyse iki yılda bir alım yapılması noktasına erişmiştir.

hmb logo

Hazine ve Maliye Bakanlığı Unvanları Yıllardır Unutuldu!

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile dengi fakültelerden mezun olan adayların hiç şüphesiz en fazla alaka duyduğu kurum olan ve en fazla A Grubu unvanı bünyesinde barındıran Hazine ve Maliye Bakanlığı içinde bulunduğu yapılanma sürecine girdiğinden beri hemen hemen hiçbir kadro için ilana çıkmamıştır. Bu alımların içerisinde gerçekleştirilmeyen Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı, Defterdarlık Uzman Yardımcılığı, Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı alımları başı çekerken adaylar geçtiğimiz yıl sınavının yapılmasına günler kala iptal edilen Vergi Müfettiş Yardımcılığı alımının da akıbetini merak içerisinde beklemektedirler.

Bunun yanında yeni ihdas edilen Bakanlık kadrolarını da düşündüğümüzde belki de adaylara en fazla imkanı sunacak Kurum olarak Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın bu suskunluğu A Grubu alımlarındaki sorunların daha da derinleşmesine sebep olmuştur.

Adayların KPSS A Grubu Hakkında Beklentileri Nelerdir?

Sınava katılan yaklaşık 80 bin adayın ve sınava katılmış olan 55 bin adayın beklentisi her şeyden evvel takvimi belirli ve belirli bir rutine binmiş KPSS A Grubu alımlarının gerçekleştirilmesidir. Bu yönden adaylar almış oldukları yüksek puanların geçerlilikleri bitmeden, A Grubu mesleklere girmek için yaş sınırına dayanmadan ve her şeyden evvel Kurumlardan beklentileri tükenmeden evvel, emeklerinin karşılığını alabilecekleri ilanların yayınlanmasını istiyorlar.

Bu alımlarda başı hiç şüphesiz Gelir Uzman Yardımcılığı çekmektedir. Bu alım için adayların beklediği rakam 3000 kişidir. Bunun yanında toplanan talepler doğrultusunda ihtiyaç duyulan sayılarda herhangi bir kesinti yapılmaksızın diğer alım ilanlarının da en kısa zamanda yayınlanması adayların en önemli talebidir.

KURUM İÇİ YÜKSELME SINAVI HAKSIZLIKTIR!

On binlerce genç aday, vermiş oldukları yüzlerce saatlik emekten sonra KPSS A Grubu kadrolarının başta Hazine ve Maliye Bakanlığı taşra kadroları üzerinde olmak üzere kurum içerisinden yükselme sınavıyla yerleşmek isteyen kişilere verilmesine hiçbir şekilde razı değildir. Adayların emeğinin bu kadrolar üzerinde hakkı vardır. Bu hakkı liyakat ve kariyer meslek için gerekli kaideler göz önüne alınmaksızın başkalarına vermek onların nezdinde kat’i bir haksızlıktır, yapılmamalıdır.

Yorumlar

  1. FATİH GÖKTÜRK Avatar FATİH GÖKTÜRK dedi ki:

    Her zaman İİBF'nin yanında olan @tercihiniyapnet ailesine ve Sayın @TY_WilfPareto' ya şahsım ve İİBF adına TEŞEKKÜR ediyorum.

    Bizlerde, sitemize her zaman destek vereceğiz ve alanında lider konuma hep birlikte taşıyacağız. İnşAllah artık böyle haberlerden ziyade en kısa zamanda ilan haberleri, taban puan hesaplamaları yaptığımız, hangi ili seçsem, hangi sınava başvuru yapsam diye kara kara düşüneceğimiz günleri görmek istediğimiz haberleri bekliyoruz.

    Sitenin bütün çalışanlarına Teşekkür ediyor kolaylıklar ve başarılar diliyorum.

    Twitter: @Fatih__Gokturk
    #iibftakip
    #BeratAlbayrakİİBFyeSESver