kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

KPSS Matematik Konuları 2019 (Lisans)

Matematik 2019 lisans KPSS konuları nelerdir, matematik dersinden KPSS’de kaç soru gelmektedir, KPSS lisans sınavına kimler başvurabilir gibi soruların cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

A+
A-

Matematik 2019 lisans KPSS konuları nelerdir, matematik dersinden KPSS’de kaç soru gelmektedir, KPSS lisans sınavına kimler başvurabilir, KPSS’nin matematik kısmından kimler sorumludur, KPSS hangi kısımlardan oluşmaktadır, matematik KPSS’nin hangi kısmında çıkmaktadır, KPSS içindeki matematik konuları hangi puan türlerine etki etmektedir gibi soruların cevaplarını sizin için derlemeye çalıştık. Bu soruların cevapları ile 2019 KPSS lisans içindeki matematik dersi sorularına ait konu başlıkları yazımızın içindedir. KPSS

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) kamuda personel olmak için bir öğrenim kurumundan mezun olan herhangi bir bireyin başvurabildiği,kamu personeli alımlarına başvuru yapabilmeyi sağlayacak puan türlerini almaya yarayan bir sınavdır. KPSS’nin dört biçimi bulunmaktadır. Bunlar önlisans KPSS,lisans KPSS, ortaöğretim KPSS ve engelli bireylerin başvurabildiği EKPSS olarak karşımıza çıkmaktadır. Tüm bu sınavları Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi(ÖSYM) düzenlemektedir.

KPSS en temelde 2 kısımdan oluşmaktadır, Genel Yetenek (GY) ve Genel Kültür (GK). Bu sınavlardan ibaret olan KPSS’ler iki (2) yılda bir düzenlenmektedir. Fakat KPSS lisans yani herhangi bir lisans programından mezun olan adayların girebildiği KPSS türü her sene düzenlenmektedir. Bunun nedeni hem İktisadi ve İdari Bilimler (İİBF), Siyasal Bilgiler Fakülteleri (SBF) gibi hem de Eğitim Fakültesi gibi fakültelerden mezun olanların girdiği alan bilgisi sınavıdır. Alan bilgisi olan KPSS her sene düzenlenmektedir.

Biz sizler için bu sınavlarda çıkan konuları görmenizi sağlamak için ders konuları yazıları yazmaya devam ediyoruz.

KPSS LİSANS MATEMATİK KONULARI 2019

KPSS’lerde yukarıda da bahsettiğimiz gibi farklı kısımlar bulunmaktadır. GK, GY, eğitim bilimleri, alan bilgisi (eğitim fakültesi branşlarına göre veya İİBF – SBF içindeki bölümlerin farklılığına göre hazırlanan sorulardan oluşmaktadır) olarak ayrılan bu kısımlar kendi içlerinde de farklı ders ve konulardan oluşmaktadır.

KPSS matematik konuları genel yetenek testi içinde çıkmaktadır. 60 sorudan oluşan bu testin 22-24 sorusunu matematik dersinden gelen sorular oluşturmaktadır. DGS veya YKS modellerinden farklı olarak özellikle GK GY testleri her puan türüne etki etmektedir (alan bilgisi ile oluşturulan puan türlerinden tutun da en temel puan türü olan P3 puanına kadar). Bu yüzden matematik sorularından sınava giren belli bir kesim değil herkes sorumludur.

Puan türleri hakkında daha fazla bilgi almak için bu konuda yazdığımız KPSS PUAN TÜRLERİ yazımıza göz atabilirsiniz.

2 yılda bir düzenlenen diğer sınavlar genelde çift yıllarda düzenlenmektedir. 2019 yılında ise lisans mezunlarının girebildiği KPSS olacaktır. 2019 yılında lisans mezunu olanların başvuracağı KPSS içindeki matematik konuları listesi aşağıdadır.

KPSS, merkezi atamalar, sınav konuları, puan türleri,mülakatlar ve bunlar gibi tüm konularda tecrübe sahibi üyelerin ve yöneticilerin bulunduğu TERCİHİNİ YAP FORUM sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

MATEMATİK KONULARI

Temel İşlem Becerisi

Temel Kavramlar

Sayılar (Tek – Çift, Pozitif – Negatif, Ardışık)

Faktöriyel

Sayı Basamakları

Bölme- Bölünebilme

Asal Çarpanlar

EKOK – EBOB

Rasyonel Sayılar

Basit Eşitsizlikler

Üslü Sayılar

Köklü Sayılar

Mutlak Değer

Çarpanlara Ayırma

Oran ve Orantı

Denklem Çözme

Problemler (Sayı, Kesir, Yaş, Yüzde – Kar – Zarar, İşçi,Havuz, Karışım, Hareket, Grafik)

Kümeler

İşlem

Modüler Aritmetik

Fonksiyonlar

Permütasyon, Kombinasyon, Olasılık

Sayısal Mantık

*Yukarıda bahsedilen bilgiler ve ders konuları listesi Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) müfredatı, ÖSYM kılavuzları ve sınavlara hazırlık kaynaklarından derlenerek oluşturulmuştur. Yapılacak değişikliklerde adı geçen resmi kurum ve kuruluşların duyurduğu bilgiler esas alınacaktır. Lütfen zaman zaman bu resmi kurumların internet siteleriniz ziyaret ediniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.