kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

KPSS P12 Puan Türü Nedir? Nasıl Hesaplanır? Hangi Dersler Var?

ÖSYM tarafından düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı sonucu alınan KPSS P12 puan türü nedir? KPSS P12 puan türü nasıl hesaplanır? KPSS P12 ne işe yarar? Hangi dersler var? Detayları çalışmamızda bulabilirsiniz.

A+
A-

KPSS P12 puan türü nedir? KPSS P12 puan türünün hesaplanmasında hangi dersler etkilidir? KPSS P12 puan türü nasıl hesaplanır? KPSS P12 puan türü ne işe yarar? KPSS P12 ile hangi kurumlar alım yapmaktadır? Detayları çalışmamızda bulabilirsiniz.

KPSS P12 Puan Türü Nedir? Ne İşe Yaramaktadır?

Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından orta öğretim düzeyinde mezunlar ile üniversitelerin ön lisans ve lisans programlarından mezun olanların kamu kurum ve kuruluşlarına atanabilmeleri için gerçekleştirilen merkezi sınavdır. Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS kapsamında adayların kendi mezuniyet durumlarına uygun oturumlara katılmaktadırlar. Adaylar katıldıkları oturumlarda çözmüş oldukları testlere göre çeşitli puan türleri elde etmektedirler. Bu puan türleri adayların kamu kurum ve kuruluşlarına doğrudan merkezi atama ile atanmalarına ya da Kurum ve kuruluşların açıktan alım için yayımlamış oldukları ilanlara başvuruda bulunmalarına yaramaktadır.

KPSS P12 puan türü de bu şekilde elde edilen puan türleri arasında yer almaktadır ve adayların kamu kurum ve kuruluşlarının açmış oldukları ilanlara başvuruda bulunabilmelerine olanak sağlamaktadır. KPSS P12 puan türünü elde etmek isteyen adayların KPSS’nin A Grubu Alan Bilgisi oturumlarına katılmaları gerekmektedir.

KPSS A Grubu sınavına, sınav konularına ve hazırlık önerilerine dair detaylı çalışmamıza aşağıda yer alan yönlendirme yardımıyla erişebilirsiniz;

KPSS P12 Puan Türü Nasıl Hesaplanır? KPSS P12 Hangi Dersleri İçeriyor?

Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS kapsamında KPSS Lisans ve KPSS A Grubu Alan Bilgisi oturumuna katılan adaylardan Genel Yetenek, Genel Kültür ve İstatistik testlerini çözen adaylar için KPSS P12 puan türü hesaplanabilmektedir. Bu yönüyle KPSS P12 esasen üniversitelerin istatistik bölümü mezunu adayları alakadar etmektedir. İstatistik mezunu adaylar KPSS Lisans oturumuna ilave olarak A Grubu oturumuna da katılarak İstatistik testini çözerlerse, kamu kurum ve kuruluşlarında yer alan a grubu kariyer mesleklere başvuru imkanı sunan KPSS P12 puan türünü elde edeceklerdir.

KPSS P12 puan türünün hesaplanmasında yukarıda belirttiğimiz testlerden Genel Yetenek ve Genel Kültür testleri %20 etkili iken, puan türünün ana omurgasını oluşturan İstatistik testinin etkisi %60 düzeyindedir.

KPSS P12 Hangi Kurumlara Girişte Kullanılır?

KPSS P12 puan türü üniversitelerin istatistik bölümünden mezun olan adayların, kamu kurumlarında bulunan denetmen yardımcılığı, müfettiş yardımcılığı, uzman yardımcılığı, denetçi yardımcılığı vb. kariyer mesleklere girmek için başvurularda kullanabilecekleri puan türüdür. KPSS P12 puan türü genel itibariyle bölüm bazlı alım yapan kurumlar tarafından, yalnızca istatistik alanından mezun olan adaylardan talep edilmektedir.

KPSS P12 puan türü ile diğer tüm puan türlerini, bu puan türlerinin dağılımlarını ve merak ettiğiniz diğer detayları aşağıda yönlendirmesine yer verdiğimiz çalışmamızda inceleyebilirsiniz.

KPSS P12 Puan Türü hakkında sorularınızı sormak, KPSS istatistik testine hazırlık hakkında bilgiler almak için FORUM sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.