kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

KPSS P34 Puan Türü Nedir? Nasıl Hesaplanır? Hangi Dersleri İçermektedir?

Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS A Grubu sınavı KPSS P34 puan türü nedir? KPSS P34 puan türü nasıl hesaplanır? Hangi dersleri kapsar? KPSS P34 ne işe yarar? Detayları çalışmamızda inceleyebilirsiniz.

A+
A-

Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS oturumlarından kamu kurumlarında yer alan kariyer mesleklere giriş için katılmak icap eden KPSS A Grubu sınavında elde edilebilen puan türlerinden olan KPSS P34 puan türü nedir? KPSS P34 puan türü ne işe yarar? KPSS P34 puan türü nasıl hesaplanır? KPSS P34 puan türü hangi kurumlarda kullanılabilir? KPSS P34 puan türüne dair tüm detayları çalışmamızda inceleyebilirsiniz.

KPSS P34 Puan Türü Nedir?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından kamu personeli seçiminde bi ön eleme niteliği taşıyan merkezi sınav olan Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS’ye katılan adaylar, sınavda yer alan oturumlarda yapmış oldukları netlere göre çeşitli puan türleri hesaplanmaktadır. Her oturuma göre farklı farklı olan bu puan türlerinden KPSS Lisans ve KPSS A grubu testlerinin ağırlıklandırılmasına göre hesaplananlarından olan KPSS P34 puanı, adayların kamu kurumlarında yer alan kariyer mesleklere giriş için kullanabilecekleri puan türlerinden bir tanesidir.

KPSS P34 Puan Türü Ne İşe Yarar? Hangi Kurumlarda Kullanılabilir?

Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS’nin lisans düzeyinde mezun olan adaylar için gerçekleştirilen oturumu olan KPSS Lisans oturumuna ek olarak kariyer mesleklere atanabilmek için adayların katılması gereken KPSS A Grubu oturumunda yapılan netlere göre hesaplanan puan türlerinden birisi olan KPSS P34 puan türü KPSS A Grubu testlerinden Uluslararası İlişkiler testini ağırlıklı olarak içerdiğinden, bu bölümden ve bu bölüme denk sayılan alanlardan mezun olan adayların kariyer meslek kadrolarına başvuruda bulunabilmesini sağlamaktadır.

KPSS P34 puan türü sahibi olan adaylar puanlarını, ağırlıklı olarak yurt dışı ile ilintisi bulunan kamu kurum ve kuruluşlarına başvuruda kullanılabileceği gibi, diğer kurumların bölüm bazlı alıma çıktıkları kadrolar için Uluslararası İlişkiler bölümü mezunu adayları da alacağını duyurduğu alımlarda da kullanılabilmektedirler. Ancak Uluslararası İlişkiler alanından mezun olan adayların kendilerine özgü alanlarda işe girişlerinde genel olarak Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından düzenlenen Yabancı Dil Sınavı YDS’den de puan sahibi olmaları talep edilebilmektedir.

Uluslararası İlişkiler mezunu adayların edinmeleri ile avantaj sahibi olacakları YDS puanına dair detaylı açıklamalara aşağıda yer alan yönlendirme vasıtasıyla ulaşabileceğiniz çalışmamızda göz atabilirsiniz;

osym binasy 12

KPSS P34 Puan Türü Hangi Derslerden Oluşmaktadır? KPSS P34 Puan Türü Nasıl Hesaplanır?

Kamu Personeli Seçme Sınavı oturumlarından KPSS Lisans oturumuna diğer tüm lisans mezunu adaylar ile birlikte katılacak olan KPSS P34 adaylarının, bu oturuma ilave olarak KPSS A Grubu oturumlarına da katılmaları lazımdır. Adayların KPSS Lisans oturumunda yer alan Genel Kültür ve Genel Yetenek testlerinde yapmış oldukları netler ile birlikte KPSS A Grubu oturumunda yer alan Uluslararası İlişkiler testinde yapmış oldukları netler de KPSS P34 puanlarının hesaplanmasında etkili olmaktadır. Bu etki Genel Yetenek – Genel Kültür testleri için eşit ve %20’şer oranında iken, Uluslararası İlişkiler testi için %60’tır.

Yani KPSS P34 puan türünden yüksek bir derece elde etmek isteyen adayların en çok Uluslararası İlişkiler testinde yüksek netler yapmaları önem arz etmektedir.

KPSS P34 Puan Türü Kaç Yıl Geçerlidir?

KPSS P34 puan türünü elde eden adayların puanlarını kullanabilecekleri süre Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM’nin genel KPSS puan geçerlilik süresi kadardır. Ancak ÖSYM farklı KPSS oturumlarında farklı puan geçerlilik süreleri uygulayabilmektedir. Bu farklılıkları bir arada inceleyebileceğiniz çalışmamıza aşağıda yer alan yönlendirme ile ulaşabilirsiniz;

Bizlere sorularınızı sormak ve gelişmelerden anlık olarak haberdar olmak için Tercihiniyap Forum‘u ziyaret edebilirsiniz.

KPSS P34 puan türü ve KPSS Uluslararası İlişkiler testine dair sorularınızı sormak ve detaylı bilgiler edinmek için FORUM sayfamızı takip etmeyi Unutmayın!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.