kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

KPSS P93 (Önlisans) Nedir? Nasıl Hesaplanır?

KPSS P93 (Önlisans) Nedir? Nasıl Hesaplanır? KPSS P93 Puanı Nedir? KPSS P93 Puanı Nasıl Hesaplanır? KPSS P93 Puanı Kimleri İlgilendirir? KPSS P93 Ne İşe Yarar? KPSS P93 Puanı Ne İşe Yarar?

A+
A-

KPSS P93 Puan türü 2 Senelik Önlisans bölümlerinden mezun olan adaylar için gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı neticesinde hesaplanan puandır. Adaylar P93 Puan Türü ile tercihlerde başvuru yapabilecek ve atamaları bu puana göre gerçekleştirilecektir.

Önlisans mezunu adaylar bu puanı yalnızca çift yıllarda gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı ile alabilirler. Sonrasında 2 sene geçerli olan bu puan türü hesaplanırken Genel Kültür alanı kendi içinde, Genel Yetenek alanı kendi içinde değerlendirilecektir. Dolayısıyla alanlar eşit katsayıya tabi olup bu katsayı %50’dir. Standart sapmadan bağımsız olarak ham puanlar bu alanlarda gerçekleştirilen netlerin değerlendirilmesi ile elde edilmektedir. Önümüzdeki Önlisans Kamu Personeli Seçme Sınavı 2024 yılında gerçekleştirilecek ve yine muhtemelen Eylül dolaylarında yani güz döneminde olacaktır.

Adayların KPSS P93 puanının hesaplanabilmesi için Genel Kültür ve Genel Yetenek alanlarından ayrı en az 1’er net yapmaları gerekmektedir. Aksi halde adayların ham puanları 1’in altında kalacağından hesaplama yapılamayacaktır.

A Grubu Memurluğa Giriş Şartları Nelerdir? KPSS Puansız Girilir Mi?

Adayların Sonbahar dönemindeki KPSS Önlisans ve Ortaöğretim sınavına girebilmeleri için, Yaz dönemindeki KPSS Lisans Sınavı’na katılmamaları gerekmektedir. Lisans sınavına başvuran adaylar Önlisans ve Ortaöğretim sınavına başvuramayacaklardır.

KPSS P93 puan türü ile 2 sene boyunca belli periyotlarla yapılan merkezi atamalarda kamu kurumlarına adaylar yerleştirilecektir.

Kariyer Kapısı KPSS A Grubu ve B Grubu Alımları Nasıl Yapılacak?

KPSS P93 (Önlisans) Nedir? Nasıl Hesaplanır?

KPSS P93 Puan türü 2 Senelik Önlisans bölümlerinden mezun olan adaylar için gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı neticesinde hesaplanan puandır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.