kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

KPSS Tarih Konuları 2019 (Lisans)

2019 KPSS (lisans) tarih konuları nelerdir, KPSS içindeki tarih sorularından kimler sorumludur, KPSS hangi test gruplarından oluşur gibi soruların cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

A+
A-

2019 KPSS (lisans) tarih konuları nelerdir, KPSS içindeki tarih sorularından kimler sorumludur, KPSS hangi test gruplarından oluşur,tarih hangi test grubu içinde çıkmaktadır, KPSS içindeki tarih kaç sorudan oluşmaktadır, KPSS puan türleri nelerdir, KPSS içindeki tarih soruları hangi puan türlerine etki etmektedir, KPSS’ye kimler başvuru yapabilir? Bu soruların cevapları ve KPSS 2019 tarih konuları listesi için yazımıza göz atabilirsiniz.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Türkiye genelinde yapılan neredeyse her sınav organizasyonunun sorumlusudur. Kamu Personeli Seçme Sınavı da (KPSS) yine ÖSYM tarafından düzenlenen kamu personeli olmak için girilen bir sınav modelidir. Bu sınavlara herhangi bir öğrenim kurumu (lise,üniversite vs) mezunları başvuru yapabilmektedir. KPSS

KPSS en temel haliyle 4 modelden oluşmaktadır. KPSS lisans,KPSS önlisans, KPSS ortaöğretim ve EKPSS (Engelli KPSS). Bu 4 modelin içindeki test grubu ve soru sayısı farklılık gösterebilmektedir. Özellikle KPSS lisans,kendi içinde diğerlerinde bulunan Genel Kültür (GK) ve Genel Yetenek (GY)testlerini barındırmakla beraber eğitim bilimleri, alan bilgisi (iktisat,işletme, kamu yönetimi vs gibi bölüm mezunları ile eğitim fakültesi mezunları ile ilişkilidir) gibi test gruplarını da bulundurmaktadır. KPSS lisans sınavına herhangi bir lisans programından mezun olan adaylar başvuru yapabilmektedir.

Biz sizin için KPSS lisans ve diğer KPSS modelleri içinde yer alan GK GY test grubunun içindeki derslerin konularını yayımlamaya devam ediyoruz.

KPSS LİSANS TARİH KONULARI 2019

KPSS’nin GK GY kısmı toplamda 120 sorudan oluşmaktadır. Bu 120 sorunun 60 tanesi GK 60 tanesi GY testlerine aittir. Tarih dersine ait bahsedeceğimiz konuların soruları da GK dediğimiz genel kültür kısmında çıkmaktadır. Bu 60 sorunun toplamda 26-27 tanesi tarih sorularından gelmektedir.

KPSS içindeki GK ve GY testleri ve içinde bulunan tarih konuları tüm puan türlerine etki etmektedir. Yani bu sınavlara giren her birey bu sorulardan sorumludur. Katsayılar değişse de GK ve GY içinde DGS ve YKS modellerindeki gibi sorumlu olunmayacak bir kısım bulunmamaktadır.  Tüm puan türlerini görmek için KPSS PUAN TÜRLERİ yazımıza da göz atabilirsiniz.

KPSS tarih konuları 2019 listesi aşağıdaki gibidir. Yazımızı yazdığımız tarihteki en güncel konuları listesi bu şekildedir, bir değişiklik olması halinde yazımız da güncellenecektir.

Memur olmak, sınavlar, sınav konuları ve bunlar gibi konularda destek almak için de TERCİHİNİ YAP FORUM sayfalarımızı ziyaret edebilirsiniz. Tecrübe sahibi üyelerimiz pek çok sorunuzu cevaplandıracaktır.

TARİH KONULARI

İslamiyetten Önceki Türk Tarihi

Türk – İslam Tarihi

Türkiye Tarihi

Osmanlı Devleti Kuruluş ve Yükselme Dönemleri

Osmanlı Devleti’nde Kültür ve Uygarlık

17. Yüzyılda Osmanlı Devleti (Duraklama Dönemi)

18. Yüzyılda Osmanlı Devleti (Gerileme Dönemi)

Avrupa Tarihi (Orta, Yeni ve Yakın Çağlar)

19. Yüzyılda Osmanlı Devleti

20. Yüzyılda Osmanlı Devleti

1. Dünya Savaşı

Milli Mücadele Dönemi

TBMM Dönemi

Muharebeler Dönemi

İç Siyaset

Atatürk Dönemi (Atatürk İlkleri ve İnkılapları,Atatürkçülük, Dış Politika)

20. Yüzyıl Başları Dünya

2. Dünya Savaşı

Soğuk Savaş Dönemi

Yumuşama Dönemi ve Sonrası

Küreselleşen Dünya

*Tarih konuları listesi ve bahsettiğimiz bilgiler ÖSYM kılavuzları, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) müfredatı ve sınavlara hazırlık kaynaklarından toplanmıştır. Yapılacak değişikliği bahsettiğimiz resmi kurumlar duyuracaktır ve o duyuru bilgilerin en son hali olacaktır. Bu tarz değişiklikleri kaçırmamak için zaman zaman bu kurum ve kuruluşların resmi internet sitelerini ziyaret ediniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.