kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

SGK Müfettiş Yardımcılığı KPSS Puan Türleri Nelerdir?

Sosyal Güvenlik Kurumu Müfettiş Yardımcılığı mesleği nedir? SGK Müfettiş Yardımcılığı sınavına kimler başvurabilir? SGK Müfettiş Yardımcılığı puan türleri nelerdir? Detayları çalışmamızda bulabilirsiniz.

A+
A-

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından alımı gerçekleştirilen müfettiş yardımcılığı mesleği için kimler başvuruda bulunabilir? Sosyal Güvenlik Kurumu müfettiş yardımcılığı sınavına kimler girebilir? SGK Müfettiş Yardımcılığı sınavına hangi KPSS puan türleri ile başvuruda bulunulur? Detayları çalışmamızda bulabilirsiniz.

Sosyal Güvenlik Kurumu Müfettiş Yardımcılığı Mesleği Nedir? 

Sosyal Güvenlik Kurumunun denetim ve kontrol ile yetkilendirilmiş olan mesleklerinden birisi olan SGK Müfettiş Yardımcılığı mesleğine giren adaylar, meslek hayatlarında kurum birimlerinin iş ve işlemlerini incelemenin yanında bazı alanlarda sosyal güvenlik konusunda denetim gerçekleştirmektedirler. Sosyal Güvenlik Müfettiş Yardımcılığı mesleğinde meslek mensuplarını SGK Müfettişliği ve SGK Başmüfettişliği bağlamında bir kariyer beklemektedir.

Sosyal Güvenlik Kurumu Müfettiş Yardımcılığı Sınavı Nasıl? 

Sosyal Güvenlik Müfettiş Yardımcılığı mesleğine girmek isteyen adayların gerekli şartları taşıyorlarsa katılma hakkı elde edecekleri ilk aşama Sosyal Güvenlik Müfettiş Yardımcılığı yazılı sınavıdır. Sosyal Güvenlik Müfettiş Yardımcılığı yazılı sınavında başarılı olan adaylar daha sonra gerçekleştirilecek olan sözlü mülakatlardan da başarılı olurlarsa mesleğine girme hakkı elde edeceklerdir. Sosyal Güvenlik Müfettiş Yardımcısı olmak isteyen adayların katılacakları olan ilk aşama; yazılı sınavda adaylara çoktan seçmeli soruları içeren bir oturum ve bunun yanında bir konu hakkında belirli kurallar çerçevesinde metin oluşturacakları bir kompozisyon oturumu düzenlenmektedir. Sosyal Güvenlik Müfettiş Yardımcılığı yazılı sınavında adaylara yöneltilecek olan çoktan seçmeli sorular alan bilgisi derslerinden ve yabancı dil konularından oluşmaktadır.

Sosyal Güvenlik Kurumu Müfettiş Yardımcılığı yazılı sınav konularını ve sınavda başarılı olma şartlarını bir arada aşağıda yer alan yönlendirme ile ulaşabileceğiniz çalışmamızda inceleyebilirsiniz;

Sosyal Güvenlik Kurumu Müfettiş Yardımcılığı Başvuru Şartları Nelerdir?

Sosyal Güvenlik Kurumu Müfettiş Yardımcılığı mesleğine girmek isteyen adayların devlet memurları kanunu hükümlerince belirlenmiş olan genel başvuru şartlarını sağlıyor olmaları gerekmektedir. Bununla birlikte adayların Sosyal Güvenlik Kurumu müfettiş yardımcılığı alımının gerçekleştirileceği senenin birinci günü itibariyle otuz beş yaşlarını doldurmamış durumda olmaları ve Kurumun meslek için kabul ettiği alanlardan mezun olmuş olmaları gerekmektedir. Genel itibariyle Sosyal Güvenlik Kurumu A Grubu kadroları için Hukuk fakültelerinden veya İİBF ile dengi fakültelerden mezun adaylar arasından alım gerçekleştirmektedir.

Sosyal Güvenlik Kurumu Müfettiş Yardımcılığı Hangi KPSS Puan Türleriyle Alım Yapıyor?

Sosyal Güvenlik Kurumu müfettiş yardımcılığı mesleğine girmek isteyen adayların ÖSYM tarafından düzenlenmiş ve geçerliliği süren KPSS A Grubu oturumu puanlarına sahip olmaları gerekmektedir. Kurum bu meslek için KPSS P48 puan türü ile KPSS P22 puan türünü adaylardan talep etmektedir. Adayların bu puan türlerinden almış oldukları puanın en az 80 olması gereklidir. Ancak adayların sınava katılma hakkı elde edebilmeleri için mesleğe alınacağı ilan edilen aday sayısının beş katı kadar yüksek puanlı aday arasında yer almaları gerekmektedir. Aksi halde adayların Sosyal Güvenlik Kurumu SGK Müfettiş Yardımcılığı mesleğine girebilmeleri mümkün olmayacaktır.

Sosyal Güvenlik Kurumu Müfettiş Yardımcılarının Sorumlulukları ve Görevleri Nelerdir?

Sosyal Güvenlik Kurumu müfettiş yardımcılığı mesleğine giren adayların meslekte karşı karşıya oldukları görev ve sorumlulukları, yetki ve yeterlik süreçlerini ve mesleğe dair aklınıza takılan hususları aşağıda yer alan yönlendirme ile ulaşabileceğiniz meslek tanıtım yazımızda inceleyebilirsiniz;

Sosyal Güvenlik Kurumu müfettiş yardımcılığı mesleğine ve yazılı – sözlü sınavlarına dair sorularınızı sormak için FORUM sayfamızı ziyaret etmeyi Unutmayın!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.