kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Ölen Kişinin Kredi Borcu Ne Olur

Ölen kişinin kredi borcu ne olur, ölünce kredi borcu silinir mi, ölen kişinin kredi borcu hayat sigortası tarafından karşılanır mı sorularının cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

A+
A-

Ölen kişinin kredi borcu ne olur, ölünce kredi borcu silinir mi, ölen kişinin kredi borcu hayat sigortası tarafından karşılanır mı, ölüm halinde kredi borcu ne olur, banka kredisi çeken kişi ölünce kredisi nasıl ödenir, ölen kişinin kredi kartı borcu ne olur gibi soruların cevaplarını sizler için cevaplandırmaya çalıştık.

KYK Kredi Borcu Evlenince Silinir Mi? Ne Zaman Silinir?

Günümüzde artık neredeyse borcu olmayan kişi yok diyebiliriz. Birçok kişinin az veya çok kredi borcu bulunmakta, buna ek olarak ise kredi kartı ve kredi kartı borcu olmayan insan sayısı iki elin parmaklarını geçmeyecek halde. Bu borç durumunun içinde yine birçok kişinin merak ettiği bir sorunun cevabını sizin için cevaplamaya çalıştık: Ölen kişinin kredi veya kredi kartı borcu ne olur?

Ölen kişinin kredi borcunun ne olacağı ne kredisi olduğuna ve krediyi çekerken yapılan sözleşmelere bağlı olarak değişmektedir. Öncelikle sözleşmeler konusuna değinecek olursak eğer ölen kişi krediyi alırken hayat sigortası yaptırmışsa kredi borcu o sigorta tarafından otomatik olarak ödenmektedir. Bankalar genelde belli yaşın üzerindeki müşterileri kredi kullanırken bu hayat sigortalarını zorunlu kılmaktadır fakat talep ederse genç müşteriler de bu hayat sigortalarını yaptırabilmektedirler. Tabi ki fiyat olarak bir fark oluşmaktadır fakat dediğimiz üzere hayat sigortası yapılması halinde krediyi çeken kişi vefat ettiğinde banka borçları sigorta şirketinden tahsil etmektedir. kamu haber

Gelelim bu durumun sigorta yapılmamış haline. Eğer kredi kullanan kişi krediyi kullanırken hayat sigortası yaptırmadıysa ve borcu bitmemişken vefat ederse borcu mirasçılarına kalacaktır.

Bu borcun mirasçılara kalma durumunda da farklı durumlar olmaktadır. 3 farklı kredi türü olan ihtiyaç, konut ve taşıt kredilerini yaptırırken hayat sigortası yapılmaması halinde borç mirasçılara kalacaktır.Mirasçıların reddi miras yani mirasın reddi yapması halinde eğer borç ihtiyaç kredisi borcu ise banka karşılığında hiçbir şey yapamamaktadır. Borç taşıt veya konut kredisi ise yine mirasçılar borcu ödememek için reddi miras yaparlarsa o zaman banka taşıtı veya konutu satarak zararını karşılamaya çalışmaktadır.

Kredi kartı borcunda ise hayat sigortası gibi bir başvuru olmadığı için ölen kişinin borcu yine mirasçılarına kalmaktadır. Mirasçıları diğer borç türlerinde olduğu gibi yine reddi miras yaparak borçları ödememeyi tercih edebilirler fakat bir şeyi hatırlatmakta da fayda var reddi miras yapan kişiler hiçbir miras hakkından faydalanamamaktadırlar.

Ölen Kişinin Kredi Borcu Ne Olur

Kredi çeken biri vefat ederse ne olur?

Kredi kullanan kişi öldüğünde, kalan kredi borcu sigorta tarafından karşılanır ve mirasçılar bu borçtan kurtulur. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.