kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Matematik KPSS 2019/1 Atama Taban Puanları

​​​​​​​KPSS 2019/1 matematik atama taban puanları kaçtır, matematik atamaları hangi nitelik kodu ile geçekleşmektedir, bu kod ile ataması gerçekleşen kaç kadro vardı, bunun dışında matematik mezunları hangi kadrolara atanabilir, matematik bölümü mezunlarının atanabileceği kadro sayısı 2019/1 merkezi atamasında kaçtı, matematik mezunlarının atanabileceği kadrolar en küçük ve en büyük kaç taban puan ile kapatmıştır gibi soruların cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

2018 KPSS aracılığıyla tercih yapılabilecek 4 merkezi atama bulunmaktadır ve bunlardan bir tanesi de 2019/1 merkezi atamasıdır. Bu merkezi atama dönemi geride kaldı ve yeterli puanı alan memur adayları bazı kadrolara yerleşti. Bu yerleştirmelerden sonra ortaya çıkan puanları biz de sonraki atamalarda sizlere fikir vermesi amacıyla listelemeye çalışıyoruz. Aşağıda matematik mezunu olarak yerleşilebilen kadroların KPSS 2019/1 matematik atama taban puanları listesini bulabilirsiniz.

KPSS 2019/1 MATEMATİK ATAMA TABAN PUANLARI

Matematik mezunu olarak tercih yapabilmek için iki farklı nitelik koduna bakmak gerekmektedir. Bunlardan bir tanesi herhangi bir lisans programından mezun olanların başvuru yapmasını sağlayan 4001 nitelik kodu iken matematik ve türevi bölüm mezunlarının başvuru yapmasını sağlayan nitelik kodu ise 4527 numaralı nitelik kodudur.

Matematik mezunlarının başvuru yapabileceği toplam 80 kontenjan bulunmaktaydı. Bunlardan 79 tanesi 4001 nitelik kodu ile tüm lisans mezunlarının başvuru yapabildiği kadrolara aitken geri kalan 1 kontenjan ise 4527 nitelik koduna yani matematik ve türevi bölüm mezunlarına ayrılan kontenjanlardı.

Puanlara baktığımızda ise memur olarak merkezi atamalarda atanabilmek için alınması gereken en küçük puanın 2019/1 merkezi ataması için 91,437 olduğu görülürken en yüksek puan ile atamanın ise 99,024 puan ile yapıldığı görülmektedir.

2019/1 matematik KPSS atama taban puanları listesi aşağıdaki gibidir.

kpss 2019 1 matematik atama taban puanlari

Mezun olduğunuz matematik bölümü en son yıl kaç puan ile kapattı, merak ediyorsanız ilgili içeriğimize göz atabilirsiniz.

* Yazımızda yer alan bilgiler ve matematik KPSS 2019/1 merkezi atama taban puanları ÖSYM’nin yayımladığı kılavuzlardan ve ÖSYM’nin resmi sitesindeki bilgilerden derlenmiştir.

Yorumlar

  1. Toprak Avatar Toprak dedi ki:

    Merhaba oğlum çukurova fen edebiyat fakultesi matemamtik bolüm mezunu formasyon egitimi almadi ogretmenlik yapmak istemiyor kpss ile megmur olsa nerelerde gorev alabilir yani nerelerde çalisabilir bilgi için şimdiden tesekurler