kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

RTÜK Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020

Radyo Televizyon Üst Kurulu RTÜK Uzman Yardımcılığı kadrosu için 2020 yılı alım ilanını yayınladı. 2020 RTÜK Uzman Yardımcılığı başvuru şartları nelerdir? Başvurular ne zaman yapılacak? Detayları haberimizde bulabiliriniz.

A+
A-

2020 Radyo Televizyon Üst Kurulu RTÜK Uzman Yardımcılığı Alımı ilanı yayınlandı. Yayınlanan ilana göre 2020 Radyo Televizyon Üst Kurulu RTÜK Uzman Yardımcılığı Alımı başvuru şartları nelerdir? 2020 Radyo Televizyon Üst Kurulu RTÜK Uzman Yardımcılığı Alımı başvuruları ne zaman yapılacak? 2020 Radyo Televizyon Üst Kurulu RTÜK Uzman Yardımcılığı Alımı kaç kişilik olacak? Hangi alanlardan alım sağlanacak? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

2020 Radyo Televizyon Üst Kurulu RTÜK Uzman Yardımcılığı Alımı Başvuru Şartları Nelerdir?

2020 Radyo Televizyon Üst Kurulu RTÜK Uzman Yardımcılığı Alımına başvuruda bulunmak isteyen adayların öncelikli olarak devlet memurluğu için öngörülmüş olan temel şartları sağlıyor olmaları gerekmektedir. Bunun yanında adayların RTÜK Uzman Yardımcılığı 2020 alımının yapılacağı yılın başı itibariyle 35 yaşlarını tamamlamamış durumda bulunmaları gerekmektedir. RTÜK Uzman Yardımcılığı alımı için aşağıda ayrıca belirteceğimiz bölümlerden mezun durumda bulunması gereken adayların, bu bölümlere göre belirlenmiş olan KPSS puan türlerinden de belirlenmiş düzeyde puana sahip olmaları şarttır.

2020 Radyo Televizyon Üst Kurulu RTÜK Uzman Yardımcılığı Alımı Başvuruları Hangi Tarihlerde Yapılacak?

2020 Radyo Televizyon Üst Kurulu RTÜK Uzman Yardımcılığı Alımına başvuruda bulunacak olan adayların başvurularını 16 Kasım 2020  tarihinden,  27 Kasım 2020 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Adaylar başvurularını başvurularını elden başvuru formunu teslim etmek suretiyle yapmaları gerekmektedir. kamu haber

2020 Radyo Televizyon Üst Kurulu RTÜK Uzman Yardımcılığı Alımı Hangi Alanlardan Kaçar Kişilik Gerçekleştirilecek?

2020 Radyo Televizyon Üst Kurulu RTÜK Uzman Yardımcılığı Alımının hangi kadrolar için kaçar kişilik gerçekleştirileceğini, hangi alanın hangi KPSS puan türüne sahip olması gerektiğini aşağıda yer alan tablomuzda görebilirsiniz;

Alım Yapılacak Olan Alanlar Kadro Sayısı KPSS Puan Türleri
Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü 2 kişi KPSS P3
Psikoloji Bölümü 2 kişi KPSS P3
Sosyoloji Bölümü 2 kişi KPSS P3
İletişim Alanı 4 kişi KPSS P3
İlahiyat Alanı 1 kişi KPSS P3
İktisat Bölümü 1 kişi KPSS P14
İşletme Bölümü 5 kişi KPSS P24
Maliye Bölümü 2 kişi KPSS P19
Uluslararası İlişkiler Bölümü 1 kişi KPSS P34
Kamu Yönetimi Bölümü 3 kişi KPSS P29
Elektrik Elektronik Müh. Bölümü
Elektronik Müh. Bölümü
Elektronik ve Haberleşme Müh. Bölümü
3 Kişi KPSS P2
Bilgisayar Müh. Bölümü
Yazılım Müh. Bölümü
Yazılım – Bilgisayar bölümleri
3 kişi KPSS P2
Tarih Bölümü 1 kişi KPSS P3
TOPLAM 30 kişi

2020 Radyo Televizyon Üst Kurulu RTÜK Uzman Yardımcılığı Alımına başvuruda bulunacak olan adayların yukarıda yer alan KPSS puan türlerinde en az 70 puana sahip olmaları gerekmektedir. 2020 Radyo Televizyon Üst Kurulu RTÜK Uzman Yardımcılığı Alımına başvuruda bulunan adaylardan her alan için ayrı ayrı tespit edilmek üzere mesleğe alınacak aday sayısının dört katı kadarı Kurul tarafından düzenlenecek sınava katılma hakkı elde edecektir.

2020 Radyo Televizyon Üst Kurulu RTÜK Uzman Yardımcılığı Alımına Başvurularda Yabancı Dil Sınavı Puanı Şartı Var Mı?

2020 Radyo Televizyon Üst Kurulu RTÜK Uzman Yardımcılığı Alımına başvuruda bulunan adayların yukarıda belirtmiş olduğumu Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS puanlarının yanında ÖSYM tarafından düzenlenen YDS puanına da sahip olmaları şarttır. Adayların 2020 Radyo Televizyon Üst Kurulu RTÜK Uzman Yardımcılığı Alımına başvuru yapabilmeleri için son iki sene içerisinde düzenlenmiş olan YDS oturumlarından en az D düzeyi puana yani 60 puana sahip olmaları gerekmektedir. Aksi halde adayların KPSS puanları kaç olursa olsun 2020 Radyo Televizyon Üst Kurulu RTÜK Uzman Yardımcılığı Alımına başvuruda bulunmaları mümkün olmayacaktır.

2020 Radyo Televizyon Üst Kurulu RTÜK Uzman Yardımcılığı Alımı Sınavı Nasıl Yapılacak?

2020 Radyo Televizyon Üst Kurulu RTÜK Uzman Yardımcılığı Alımına başvuruda bulunan adaylardan yukarıda belirttiğimiz kadarlık kısmı RTÜK tarafından gerçekleştirilecek olan ve sözlü usulde uygulanacak olan sınava katılma hakkı elde edeceklerdir. RTÜK Uzman Yardımcılığı yazılı sınavı 14 Aralık 2020 tarihinden 18 Aralık 2020 tarihine kadar yapılacaktır.

2020 Radyo Televizyon Üst Kurulu RTÜK Uzman Yardımcılığı Alımının tüm detaylarına vakıf olmak, başvuruya dair aklınıza takılan hususlara yanıt bulmak adına İLANIN TAM METNİNİ incelemek için Tıklayınız!

Bizlere sorularınızı sormak ve gelişmelerden anlık olarak haberdar olmak için Instagram ve Twitter hesaplarımız ile Telegram kanalımıza simgelere dokunarak ulaşabilir, takip edebilirsiniz!

pareto instagram

pareto twitter

tercihini yap instagram 1

tercihini yap twitter

tercihini yap telegram

2020 Radyo Televizyon Üst Kurulu RTÜK Uzman Yardımcılığı Alımı sürecini takip etmek ve sorularınızı sormak için FORUM sayfamızı takip etmeyi Unutmayın!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.