kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Gelir Uzman Yardımcılığı Sınavı

Gelir Uzman Yardımcılığı yazılı sınavı kaç sorudan oluşmaktadır? Gelir Uzman Yardımcılığı yazılı sınavı kaç dakika sürmektedir? Detaylar haberimzide.

A+
A-

Gelir Uzman Yardımcılığı Sınavı

Gelir Uzman yardımcılığı nedir ve sınavı nasıl çalışmak gerekir sorularının cevabını yazımızda sizler için özetledik. Alım nasıl yapılıyor, hangi şartlar esas alınıyor öğrenebileceksiniz.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir Uzman Yardımcılığı alımı nedir? Gelir Uzman Yardımcılığı yazılı sınavları nasıl yapılıyor? Gelir Uzman Yardımcılığı yazılı sınavı konuları nelerdir? Gelir Uzman Yardımcılığı yazılı sınavı kaç soru kaç dakikadır? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir Uzman Yardımcılığı Alımı Nedir?

Gelir Uzman Yardımcılığı mesleği, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın kamu gelirleri iş ve işlemlerini yürüten Gelir İdaresi Başkanlığı’nın taşra teşkilatında görevli bulunan Gelir Uzmanları ile Gelir Uzman Yardımcılarının oluşturduğu A Grubu meslek grubudur. Gelir Uzman Yardımcılığı alımı ise bu mesleğe Gelir Uzman Yardımcısı olarak alınacak olan adayların belirlenmesini sağlayan ve iki aşamalı olarak Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen alımdır.

Gelir Uzman Yardımcılığı alımı belirli bir rutin olmaksızın, Başkanlığın taşra teşkilatında bulunan vergi dairelerinden toplamış olduğu talebe göre belirlediği toplam sayı üzerinden gerçekleştilmektedir. Bu sayı döneme göre 500, 1000, 1500, 1750, 2000 dolaylarında olabilmektedir. Gelir Uzman Yardımcılığı alımları yazılı yarışma sınavı ve sözlü mülakatlar olmak üzere iki safhada yapılmaktadır. Her iki safhanın yürütümü de bizzat alımı gerçekleştiren Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılmaktadır.

Gelir Uzman Yardımcılığı Yazılı Sınavı

Gelir Uzman Yardımcılığı mesleğine giriş için gerçekleştirilen birinci aşama Gelir Uzman Yardımcılığı yazılı sınavıdır. Gelir Uzman Yardımcılığı yazılı sınavına girmek isteyenn adayların Başkanlık tarafından yönetmelik ile belirlenmiş ve ilan metninde belirtilen bazı şartları taşıyor olmaları lazımdır. Bu şartların genel memurluk şartları gibi genel şartlardan ve KPSS puan türü gibi özel şartlardan oluşmaktadır. Gelir Uzman Yardımcılığı alımlarına başvuru için adayların taşımaları gereken şartları bir bütün olarak incelemek için aşağıda yer alan yönlendirme ile ilgili bilgilere erişebilirsiniz;

Gelir Uzman Yardımcılığı yazılı sınavları üç farklı mezun grubu için farklı konulardan gerçekleştirilmektedir. Bu gruplar ile bu grupların yazılı sınav konularını aşağıda inceleyebilrisiniz;

guy konu2 1

guy muh mat

Gelir Uzman Yardımcılığı Yazılı Sınavı Kaç Soru Kaç Dakika?

Gelir Uzman Yardımcılığı yazılı sınavında adaylara toplam 100 adet çoktan seçmeli soru yöneltilmektedir. Bu 100 adet sorunun 1 ilâ 2 tanesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap tarihi konularından yöneltilirken geri kalan testlerden adayalra sorulan sorular eşit olarak dağılmamaktadır. Örneğin İİBF Hukuk alanı için 4 ana alan bilgisi testinde sınavdan sınava soru dağılımı eşit orandan 2 ilâ 3 soru az ya da fazla olabilmektedir.

Gelir Uzman Yardımcılığı Sınavında adaylara yukarıda yer alan konulardan sorulan 100 soru için 2 saat 30 dakika süre tanınmaktadır. Son gerçekleştirilen Gelir Uzman Yardımcılığı yazılı sınavında uygulanan bu sürenin önümüzdeki sınavlarda da uygulanmasını beklemekteyiz.

Gelir Uzman Yardımcılığı Yazılı Sınavı Başarı Şartı Nedir? Gelir Uzman Yardımcılığı Yazılı Sınavı Nasıl Kazanılır?

Gelir Uzman Yardımcılığı yazılı sınavlarında başarılı olmak isteyen adayların yerine getirmeleri gereken ilk koşul, sınavdan en az 70 puan almaktır. Bu 70 puan alarak elde edilen başarı ne yazık ki adayların Gelir Uzman Yardımcılığı alımlarının ikinci safhası olan Gelir Uzman Yardımcılığı sözlü mülakatlarına katılmak için yeterli değildir. Gelir Uzman Yardımcılığı yazılı sınavından 70 puan alarak başarılı olan adaylar, başvuruda bulundukları il için yapılacak puan sıralamasına göre, o ilin kadro sayısının iki katı kadar aday arasında yer almaları durumunda sözlü mülakatlara katılma hakkı elde edeceklerdir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.