kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2023 Derecesine Göre Memur Maaşları

Türkiye'de milyonlarca memur ve memur emeklisi bulunmaktadır. Her memur çalıştıkları pozisyona, eğitim durumlarına, çalıştıkları kuruma göre değişiklik göstermektedir. Peki derecesine göre memur maaşları ne kadar? İşte 2023 derecesine göre memur maaşları…

A+
A-

Türkiye’de milyonlarca memur ve memur emeklisi bulunmaktadır. Farklı kurum ve kuruluşlarda farklı derecelerde veya kıdemler deve farklı pozisyonlarda milyonlarca memur istihdam edilmektedir. Memurlarla ilgili pek çok konu merak edilmektedir. “Nasıl memur olunur? Memur maaşları ne kadar? Derecesine göre memur maaşları ne kadar?” İşte bu sorular memurlarla alakalı en sık sorulan soruların başında gelmektedir. www.tercihiniyap.net ailesi olarak 2023 derecesine göre memur maaşlarının ne kadar olduğunu değerlendireceğiz. İşte 2023 derecesine göre memur maaşları…

Lise Mezunu Memurun Emekli Maaşı ve İkramiyesi Ne Kadar?

2023 Güncel Memur Maaşları

Türkiye’de milyonlarca memur bulunmaktadır. Memur olarak görev yapan personeller kadrolarına, kıdemlerine göre maaş almaktadır. Bu nedenle binlerce memur kadrolarının veya derecelerinin 5. derecenin altına inmediği için yakınmaktadır. Ayrıca özlük haklarının alt seviyede olması nedeniyle şikayet etmektedirler.

Özellikle Genel İdare Hizmetleri Sınıfındaki binlerce memur önlisans, ortaöğretim ve lisans mezunlarından istihdam edilmektedir. Bu kadrolarda kıdem/derece çok önemlidir. Çünkü memurların derecelerinin  5. derecenin altına inmemesi nedeniyle memurlar özel hizmet tazminatından yararlanamamaktadır.

2023 Derecesine Göre Memur Maaşları

Türkiye’deki milyonlarca memur ve memur emeklilerin maaşları Temmuz 2023den itibaren yüzde 3,5 oranında zamlanmıştı. 2023 yılının ilk 6 ayında enflasyon yüzde 9,17 oranında gerçekleşti. Bu nedenle Temmuz zammı dışında memur maaşlarına bu enflasyon farkı da yansımış ve memur maaşlarında yüzde 8,65 oranında artış yaşanmıştır.

Hem Temmuz 2023 zammı hem enflasyon farkı ile 2023 döneminde aile yardımını da ekleyince en düşük memur maaşı 13 bin 133 Türk Lirasına yükselmiştir. Ayrıca en düşük memur emeklisi maaşı ise 12 bin 149 Türk Lirasına yükselmiştir. Peki 2023 döneminde derecesine göre maaşlar ne kadar?

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

İşte Derecesine Göre Memur Maaşları

Memurun Proje Tazminatı Ne Kadar Oldu?

Memur maaşı neye göre hesaplanıyor?

Memuriyet taban aylığı miktarı, 1000 gösterge rakamı ile Devlet Memurları Kanununun 154 üncü maddesine göre tespit edilen katsayı uygulanmak suretiyle bulunur.

Yorumlar

  1. Memuradayi Avatar Memuradayi dedi ki:

    Memur maaşları ne kadar düşükmüş. 2019 yılında memur maaşları ne kadar olacak?