kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2023 Kamuda Güvenlik Görevlisi Maaşları Ne Kadar?

Özel sektörde ve kamu kurum ve kuruluşlarında binlerce güvenlik görevlisi istihdam edilmektedir. Peki güvenlik görevlisi nedir? Güvenlik görevlisi ne iş yapar? Güvenlik görevlisi maaşları 2018 ne kadar? Kamuda güvenlik görevlisi maaşları 2023 ne kadar? 2023 Kamuda güvenlik görevlisi maaşları ne kadar?

A+
A-

Kamuya açık alanlarda, kamu kurum ve kuruluşlarında, iş yerlerinde, evde güvenliği ve asayişi sağlamakla görevli kişilere güvenlik görevlisi denir. Güvenlik görevlisi görev kapsamında görevini daha iyi yapmak için silah, bıçak, jop gibi aletleri kullanma yetkisine sahip olabilir. Güvenlik görevlisi sadece mekan, konum, lokasyon korumaz. Güvenlik görevlisi görevi kapsamında kişileri de koruyabilmektedir. Güvenlik görevlisinin iş kapsamı ve iş olanakları oldukça geniştir. Hem kamu kurum ve kuruluşlarında hem de özel sektörde iş bulabilir. Peki kamuda güvenlik görevlisi maaşları ne kadar? 2023 döneminde kamuda güvenlik görevlisi ne kadar maaş alır? Güvenlik görevlisi nedir?

Kamuda Bilgisayar Mühendisleri Ne İş Yapar

Güvenlik Görevlisi Nedir?

Güvenlik görevlisi yer-mekan, zaman ve görev fark etmeksizin asayişi sağlamakla, mal ve can güvenliğini sağlamakla görevli olan kişilere nedir. Güvenlik görevlisi görevi kapsamında yetkilerle donatılır. Görevini başarıyla gerçekleştirmek için her türlü tedbiri almakla yükümlüdür. Güvenlik görevlisi kalabalığın bulunduğu alanları, insanların girişinin yasak olduğu bölgeleri, insanları, araçları, iş yerlerini, evleri vb. koruyabilir. Görev tanımı oldukça geniştir. Güvenlik görevlileri olağan ve olağan dışı zamanlarda görev yapabilir. Yangın, deprem gibi afetlerde, terör saldırılarında görev yapabilirler. Görev kapsamları oldukça geniş olduğu için olay yeri inceleme, hukuk, ilk yardım ve sağlık, narkotik, silah, koruma, yakın koruma, kendini savunma gibi önemli konularda eğitim alırlar.

Kamuda Güvenlik Görevlisi Ne İş Yapar?

Güvenlik görevlisi ne iş yapar sorusunun cevabı oldukça geniştir. Burada kilit nokta görev tanımıdır. Güvenlik görevlisi görev çerçevesinde hareket eden bir personeldir.

Güvenlik görevlisi bir iş yerini, kamu kurum ve kuruluşlarına ait binayı koruyorsa içeriye giren kişileri x-ray cihazlarından geçirir, üst araması yapar, eşyaları kontrol eder içeri giriş ve çıkışları denetler.

Güvenlik görevlisi etkinliklerde kesin görev alan personeller arasındadır. Toplantılarda, konserlerde, etkinliklerde, sergilerde, spor müsabakalarında kimlik kontrolü yapar. Asayişi sağlar.

Güvenlik görevlileri emniyet birimleriyle koordineli de çalışabilir. Hakkında arama kararı bulunan suçluları yakalamakla da görevlendirilebilir.

Güvenlik görevlileri doğal afetlerde etkin rol üstlenir. Görev bölgesinde bu afetlere karşı önlem alır.

Güvenlik görevlileri terk edilen, unutulan, kayıp durumunda olan eşyaları emanet olarak emniyete alır. Sahibine ulaşmasına yardımcı olur.

Güvenlik görevlisi gerekli durumlarda zor kullanma yetkisine sahiptir. Türk Medeni Kanunu 981. madde ve Borçlar Kanunu 52. madde ve Türk Ceza Kanunu 24. ve 25. maddeler bu yetki sınırını belirler.

Güvenlik Görevlisi sadece lokasyon değil kişileri de koruyabilir. Kişi koruması yapar. Koruduğu kişinin güvenliğinden sorumludur.

Kamuda Güvenlik Görevlisi Maaşları 2023

Kamu kurum ve kuruluşlarında kısaca kamuda güvenlik görevlisi olarak çalışan personeller sözleşmeli olarak istihdam edilmektedir. Kamuda çalışan güvenlik görevlisi maaşlarını etkileyen birkaç unsur vardır. Öncelikle güvenlik görevlileri silahlı ve silahsız olarak ikiye ayrılırlar. Silahlı güvenlik görevlileri daha yüksek maaş alırken silahsız güvenlik görevlileri nispeten daha düşük ücret alırlar. Ayrıca kamuda güvenlik görevlisi olarak çalışan personeller çalıştıkları kuruma göre de farklı ücret alabilirler. Ayrıca yaptıkları işin önemi, görev yaptıkları bölge gibi etmenler sözleşmede yazan tutarı etkileyebilir.

Kamuda çalışan silahsız güvenlik görevlileri 13 bin 200 Türk Lirası civarında maaş almaktadır. Ayrıca aile veya çocuk sahibi olup olmadıklarına bağlı olarak aldıkları ücret artabilmektedir.

Kamuda çalışan silahlı güvenlik görevlileri 14 bin Türk Lirası civarında maaş almaktadırlar. Kıdemlerine, evli olup olmadıklarına, çocuklarının olup olmadıklarına bağlı olarak da bu ücret artabilmektedir.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

İİBF Mezunlarının Kamuda Çalışma Alanları

Kamuda silahlı güvenlik nasıl olunur?

her sene Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenmekte olan ÖGG sınavına katılıp başarılı olmalısınız.

Yorumlar

  1. gs_jardel Avatar gs_jardel dedi ki:

    Güvenlik görevlisi olarak çalışmak istiyorum. Ama ek iş yapmam gerek. Güvenlik görevlisi çalışma saatleri buna uygun mu?