kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2023 Müsteşar Maaşları Ne Kadar?

Müsteşar devlet kademesinde en kıdemli/rütbeli memur olarak öne çıkmaktadır. Her memurun hayali bir gün müsteşar olmaktır. Peki Müsteşarlar ne iş yapar? Müsteşarların görevleri nelerdir? Müsteşar olmak için ne yapmak gerekir? Müsteşar maaşları 2023 ne kadar? 2023 yılında müsteşarlar ne kadar maaş alır? 2023 Müsteşar maaşları ne kadar?

A+
A-

Bürokraside devlet memurlarının sahip olabileceği onlarca kıdem ve rütbe vardır. Ancak devlet memurluğunun en üst rütbesi, en kıdemlisi Müsteşardır. Müsteşarlar direk ilgili Bakanlıktaki bakanların emrinde çalışmaktadır. Müsteşar bakanlık ve elçilik adına faaliyetleri yürütmektedir. Müsteşarlar bakanların en yetkili danışmanları gibi görev yapmaktadır.

Hazine Müsteşarlığı Uzman Yardımcılığı Mülakat Sonuçları Açıklandı

2023 NASIL MÜSTEŞAR OLUNUR?

Peki Müsteşar nasıl olunur? Müsteşar olmak için ne yapmak gerekir? Müsteşar olmanın şartları nelerdir? Müsteşar olmak için belirli bir şart yoktur. Müsteşar olacak kişilerden herhangi bir sertifika istenmez ya da herhangi bir sınav şartı aranmaz. Eğer ilgili bakan ister ve onay verirse Cumhurbaşkanı ile Başbakan da kabul ederse Müsteşar olunabilmektedir.  Ayrıca Müsteşar olmak için üniversite bitirmeniz gerekmez. Müsteşar olmak için lise mezunu olmak yeterlidir.

2023 MÜSTEŞAR NE İŞ YAPAR? GÖREVLERİ NELERDİR?

Müsteşar ne iş yapar? Müsteşarın görevleri nelerdir? En üst rütbede devlet memuru olan Müsteşarlar bakan olmadığı zaman Bakan kadar yetkisi olan ve bu yetkileri kullanarak işleyişi sürdüren kişilerdir. Müsteşarlar yetki alanlarında denetim yapar ve verdikleri emirlerle işleyişin devamını sağlarlar. Bakanın özel danışmanı olarak görev yapabilen Müsteşarların işleri oldukça zorludur. Ayrıca Müsteşarların görev süresi ilgili Bakan’ın rızasına bağlıdır. Genellikle Bakan değişmedikçe Müsteşar da değişmez. Şunu da belirtmek gerekir ki Genellikle Bakan görevi bıraktığında Müsteşar da istifa dilekçesini sunar. Bu denli çok sorumluluğu olan Müsteşarlar haliyle diğer memurlardan yüksek maaş almaktadır. Peki Müsteşarların maaşları ne kadardır? 2023 yılında Müsteşarlar ne kadar maaş alır? Müsteşar maaşları 2018 ne kadar?

MÜSTEŞAR MAAŞLARI 2023 NE KADAR?

En kıdemli memur olan Müsteşarların maaşları diğer memurlara kıyasla oldukça yüksektir. 2023 yılında Müsteşar maaşları son zamlarla birlikte 12 bin Türk Lirası ile 14 bin Türk Lirası arasındadır. Ayrıca Müsteşar maaşları Ocak ve Temmuz zamları ile birlikte artış göstermekle beraber diğer memurların maaşları artınca artış gösterebilmektedir. Yine bu duruma bağlı olarak da Müsteşarlar emekli olduklarında diğer memurlara kıyasla oldukça yüksek emekli maaşı almaktadır. Müsteşarlar yıllık ikramiye ve kıdem tazminatı da almaktadır ve bu miktarlar oldukça yüksektir. Müsteşar yıllık ikramiye ve kıdem tazminatı olarak 6 bin Türk Lirası civarında ödeme almaktadır.

MÜSTEŞAR YARDIMCISI MAAŞI 2023 NE KADAR?

Müsteşarlardan sonra en kıdemli memur olarak öne çıkan Müsteşar yardımcılarının maaşları Müsteşarlara kıyasla daha düşüktür. Ancak daha düşük dediysek o kadar da değil. Müsteşar Yardımcıları 11 bin Türk Lirası ile 13 bin Türk Lirası arasında maaş almaktadır.

Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı Uzman Yardımcılığı Sınav Soruları

Başbakan Müsteşarı nedir?

En yüksek Devlet memuru olan Müsteşar, Başbakanlık Teşkilatının Başbakandan sonra üst amiridir

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.