kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2023 PTT Memur ve Personel Maaşları Ne Kadar?

Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) bünyesinde görev yapan personeller ne kadar maaş almaktadır? 2023 PTT Memur ve Personel maaşları ne kadar? PTT personel maaşı 2023 ne kadar? PTT memur maaşı 2023 ne kadar?

A+
A-

Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) Türkiye’nin en büyük ve en verimli teşkilatlarından biridir. Hayati önem taşıyan işlevi sayesinde uzun yıllardır Türkiye’ye hizmet etmektedir. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bünyesinde görev yapan PTT kadrolarında binlerce personel çalışmaktadır. Ve her yıl büyüyen PTT yine her yıl binlerce personel alımı gerçekleştirmektedir.

Peki bu denli büyük bir oluşumda görev yapan ve her yıl alımı olan PTT personel ve memurları ne kadar maaş almaktadır? PTT Memur Maaşı 2023 ne kadar? PTT Personel Maaşı 2023 ne kadar? 2023 PTT Memur ve Personel maaşları ne kadar? www.tercihiniyap.net ailesi olarak bu soruları sizin için cevapladık.

PTT Personel Maaşları 2023

2023 PTT MEMUR VE PERSONEL MAAŞLARI

PTT bünyesinde görev yapan personeller çalıştıkları pozisyonlarına bağlı olarak maaş almaktadır. İşte o meslek gruplarından biri olan dağıtıcı/postacı pozisyonundaki personellerin maaşı 13 bin Türk Lirası civarındadır. Gişe görevlisi/büro görevlisi olarak görev yapan personeller ise 13 bin 500 Türk Lirası civarında maaş almaktadır. PTT şubelerinde masa başı pozisyonlarında çalışan personellerin maaşı 13 bin Türk Lirası ile 14 bin Türk Lirası arasındadır.

Her yıl personel alım ilanı yayımlayan PTT ilanlarına başvurmadan önce ilgilendiğiniz pozisyonların alacağı maaşları incelemek doğru olacaktır. PTT alımları ve PTT maaşları ile ilgili olarak daha fazla bilgi edinmek için:

 

Posta ve Telgraf Teşkilatı PTT bünyesinde görev yapmakta olan personeller öncelikle pozisyonlarına göre maaş almaktadır. Örneğin PTT bünyesinde görev yapmakta olan dağıtıcı yani postacı personelleri ortalama 13 bin liraya yakın maaş almaktayken gişe görevlisi ya da büro görevlisi yani PTT’nin şubelerinde masa başı olarak çalışan memurlar 13 bin 250 lira civarından başlayan tutarlarda aylık olarak maaş almaktadır. Eğer sizlerde PTT bünyesinde istihdam etmek istiyorsanız başvuru yapacağınız bu kadrolardan alacağınız maaşı dikkate almanız ve size uygun ise müracaatlarınızı gerçekleştirmeniz gerekmektedir.

PTT Personel Maaşları Ne Kadar

Posta memuru nasıl olunur?

PTT personel alımlarına katılmak isteyenler PTT’nin kendi web sitesi üzerinden iş başvuru formunu doldurabilirler. 

Yorumlar

  1. Esra yıldırım Avatar Esra yıldırım dedi ki:

    Ben çok isterim ama boyum istenilenden 5 santim az niye ama ben ne yapacam