kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2023 Puantör Maaşları Ne Kadar?

Hem kamu kurum ve kuruluşlarında hem de özel sektörde istihdam fırsatı olan Puantör mesleği nedir? Puantör ne iş yapar? Puantör nedir? Puantör maaşları 2023 ne kadar? Puantör maaşları 2023 ne kadar? İşte puantörlük mesleği ile ilgili merak ettiğiniz her şey…

A+
A-

İnsanoğlu yerleşik hayata geçtikten sonra onlarca yeni meslek türemiştir. Günümüzde ise binlerce meslek bulunmaktadır. Her geçen yıl bazı meslekler tarihe karışırken yerlerine yeni meslekler doğmaktadır. Özellikle teknolojinin günlük hayata entegre olmasıyla birlikte yeni meslekler doğmuştur. O mesleklerden biri de “puantör“lük mesleğidir. Peki Puantör nedir? Puantör ne demek? Puantör ne iş yapar? Puantör maaşları 2023 ne kadar? Puantör maaşları 2023 ne kadar? www.tercihiniyap.net ailesi olarak Puantör mesleğiyle ilgili sorduğunuz tüm soruları cevapladık..

Puantör Maaşları Ne Kadar?

Puantör Nedir? Puantör Ne Demek?

Teknoloji artık hayatımızın bir parçası. Hem iş hayatımızda hem de özel hayatımızda her an teknolojik bir alet kullanıyoruz. Ancak özellikle iş hayatında teknolojiden faydalanamadığımız alan kalmadı. Öyle ki işe giriş ve çıkışlarda bile parmak izi kullanıyoruz artık. Çalışanların tercihleri, hareketleri kaydediliyor. İşte Puantör çalışanların takibini yapan kişidir.

İş yerlerinde personellerin işe giriş ve işten çıkış saatleri, çalışanların iş yerinden (mazeretli-mazeretsiz) ayrılmalarını, ziyaretçilerini, personellerin çalışma saatleri ve fazla mesailerini inceler. Ayrıca ilgili şirketin malzemeleriyle ilgili tamir ve bakım süreçleriyle ilgilenir. Personellerin izin ve izinsiz hareketlerine, işten ayrılma süreçlerine, mazeretsiz işe gelmeme durumuna gibi konular Puantörün sorumluluğundadır. Puantör puantaj defteriyle çalışır. Her hareketi puantaj defterine kaydederek çalışır. Sorumluluklarını ve yaptığı işleri diğer departmanlara aktararak birimler arasında bilgi paylaşımı yapar.

Puantörün pek çok sorumluluğu vardır. Şirkette çalışan her personelin hareketini inceler, denetler ve kaydeder. Bu nedenle yaptığı işin önemi oldukça büyüktür. Peki bu denli sorumluluğu bulunan Puantörlerin maaşları ne kadardır? Puantör maaşı 2023 ne kadar? 2023 Puantör maaşı ne kadar?

2023 Puantör Maaşları

Puantörlerin maaşlarının sorumlulukları ve görev sayısı kadar çok olması beklenmektedir. Ancak durum pek öyle değildir. Puantörler hem kamuda yani devlette hem de özel sektörde istihdam edilmektedir. Kamuda-devlette çalışan puantörler özel sektörde çalışan puantörlerden daha az miktarda maaş almaktadır. Bunun nedeni ise özel sektörde puantör pozisyonu için daha yetkin personellerin çalıştırılmasıdır. Çünkü puantörün yaptığı iş gereği yabancı dil, lisans mezuniyeti şartı gibi şartlar aranmaktadır. Ancak lise mezunu kişilerin de puantör olarak çalıştığı görülmüştür.

Puantörlerin kamuda yani devlette ve özel sektörde çalışma olanakları var demiştik. Özel sektörde de devlette de çalışılan kurum ve kuruluşlara göre maaşlar da değişiklik görülebilmektedir. Ancak yine www.tercihiniyap.net ailesi olarak özel sektör puantör maaşları ve kamuda-devlette puantör maaşlarını sizin için inceledik

Özel Sektör Puantör Maaşları

Özel sektörde puantör olarak çalışan personeller ilk yıllarında oldukça düşük ücretler almaktadır. Ancak deneyim kazandıkça ve hizmet yılı artıkça puantör maaşları yükselmektedir. Özel sektörde puantör olarak çalışmaya başlayan tecrübesiz puantörler ilk yıllarında ortalama 9 bin 750 Türk Lirası maaş alırlar. Özel sektörde alınan maaşlar personelin performansına göre ve şirket politikasına göre değişiklik gösterebilir.

Özel sektörde deneyimli, hizmet yılı fazla ve işini iyi yapan puantörler ise ortalama 10 bin Türk Lirası ile 15 bin Türk Lirası arasında maaş alabilirler. Ancak bu denli yüksek maaş almak isteyen puantörlerin kendilerini sürekli geliştirmeli, iyi çalışmaları ve çağa ayak uydurmaları gerektiğini hatırlatmak da fayda var.

Kamuda-Devlette Puantör Maaşları

Kamu kurum ve kuruluşlarında veya devlette puantör olarak çalışan personellerin ortalama maaşları ise 12 bin Türk Lirası ile 14 bin Türk Lirası arasında değişiklik göstermektedir. Devlette puantör olarak çalışan personellerin çalıştıkları kurum ve kuruluşa bağlı olarak maaşları değişebilmektedir. Ayrıca görev yaptıkları bölge, hizmet yılı ve aile veya çocuk sahibi olup olmamalarına göre yine maaşlarda değişiklik yaşanabilir.

Puantör Nedir? Ne Demek? Ne İş Yapar?

Devlet Demir Yolları Puantör nedir?

Puantör, şirketlerde personelin çalışma performansına dair tüm bilgileri tutan kişilere verilen unvandır

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.