kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2023 Sağlık Memuru Maaşı Ne Kadar?

Türkiye'de binlerce sağlık personeli bulunmaktadır. Sağlık personeli denildiğinde akla doktor veya hemşire gelmektedir. Peki ya sağlık memuru nedir? Sağlık memuru kime denir? Sağlık memuru görev tanımı nedir? Sağlık memuru çalışma şartları ve çalışma saatleri nasıldır? Sağlık memuru maaşı ne kadar? İşte cevabı…

A+
A-

Sağlık sektörü dünyadaki en büyük sektörlerden bir tanesidir. Gerek personel sayısı gerek harcanan para hacmiyle her ülkede en çok para harcanan sektör ve istihdam olanakları sağlayan sektör sağlık sektörüdür.Sağlık sektöründe birbirinden farklı unvan ve pozisyonlarda milyonlarca personel çalışmaktadır. Sağlık sektörü çalışanı deyince herkesin aklına doktor veya hemşire gelmektedir. Ancak sağlık sektöründeki en kritik pozisyonlardan biri de sağlık memuru pozisyonudur. Sağlık memuru hem Sağlık Bakanlığı bünyesinde hemde sağlık kurum ve kuruluşlarında yani hastanelerde kritik rol oynar. Peki sağlık memuru kimdir? Sağlık memuru nedir? Sağlık memuru ne iş yapar? Sağlık memuru maaşları ne kadar? 2023 sağlık memuru maaşı ne kadar? İşte sağlık memuru hakkında tüm merak edilenler…

Sağlık Teknikeri Maaşları Ne Kadar?

Sağlık Memuru Nedir? Kime Denir?

Sağlık memuru hastanelerde her birimde ve her görevde çalışan çok yönlü bir personeldir. “Sağlık memuru kime denir?” sorusunun tekbir cevabı yoktur. Sağlık memuru uzman hekim ve doktorların talimatları doğrultusunda hastalarla ilgilenir. Hastaya uygulanması gereken tedaviyi hastaya verilmesi gereken ilaçları koordine eder. Sağlık memuru hastanın bakımını gerçekleştirir ve hastaların iyileştirilmesi için gereken ne varsa yapar. Ancak hasta memuru sadece bu işlerle ilgilenmez. İlaç biriminde görev yapar, çocuk bölümünde çalışır, kan, idrar gibi alınan tahlil örnekleriyle ilgilenir. “Sağlık memuru nedir?” sorusu bu nedenle cevaplanması güç bir sorudur.

Sağlık memuru insanları hastalıklardan korumak konusunda bilgilendirir. Doktorlar tarafından verilen tedaviyi uygular ve tedaviyi izler.Hastalarla birebir ilgilenir. Hasta bakımıyla ilgilenir. Sağlık memuru hemşireler ile aynı görev alanına sahiptir. Sağlım memurunun yetkileri ve sorumluluğu hemşirelerle aynıdır.

Sağlık Memuru Görev Tanımı

Sağlık memuru sağlık hizmeti veren kurumlarda çok yönlü çalışan bir personeldir. Sağlık memuru gerek devlette gerekse özel sektörde iş bulabilir. Özel hastanelerde, kamu kurum ve kuruluşlarında, devlet hastanelerinde, özel sağlık kurumlarında, Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışabilen sağlık memurlarının pek çok görevi vardır. Sağlık memurunun görevleri çalıştığı kuruma göre farklılık gösterebilir. www.tercihiniyap.net ailesi olarak sağlık memurunun görevlerini sizin için bir araya getirmeye çalıştık. İşte sağlık memurunun görevleri…

Sağlık memuru doktorun verdiği talimatlar doğrultusunda hastaları tedavi eder ve tedavi sürecini izler. Ayrıca yine doktor tarafından istenen kan ve idrar tahlili gibi tahlil örneklerinin alınmasıyla ilgilenir.

Sağlık memuru doktor tarafından istenen ilaç, enjeksiyon,tedavi gibi tıbbi uygulamalarla ilgilenir. Hastaların tedavisiyle ve hasta bakımıyla ilgilenir.

Sağlık memuru 7’den 70’e bireylere aşı yapar ve aşı kontrollerini gerçekleştirir. Ayrıca okul ve iş yerlerinde insanların sağlık kontrolünü yapar. Sağlık memuru görevi kapsamında gördüğü, belirlediği sağlık sorunlarını tanımlar ve ilgililere aktarır.

Sağlık memuru hemşirelerle aynı göreve ve yetkiye sahiptir. Gerektiği takdirde acil ilk yardım uygulaması yapar ve hastaları tedavi eder.

Sağlık memuru görev tanımı kapsamında ilaç ve ekipman stok kontrolü yapar. Hastanelerin ilaç bölümünde çalışabilir. Çalıştığı birim veya çalıştığı hastanenin deposundaki ilaç ve ekipmanlarla ilgilenir. Ayrıca ilaç ve ekipman alımı ve birimlere dağıtımını yapar.

Sağlık memuru erkek çocukların en özel anı olan sünnet uygulamasında görev yapabilir. Boğulma, yanma, yaralanma gibi acil durumlarda ilk yardım uygular.

Sağlık memuru kadın doğum, röntgen ve laboratuvar bölümleri dışındaki her bölümde çalışabilmektedir. Acil servislerde,ameliyathanelerde, yoğun bakım servislerinde ve diğer servislerde görev alabilirler.

Sağlık Memuru Çalışma Şartları

Sağlık memuru devlet hastanelerinde, özel hastanelerde,dispanserlerde, aile hekimliklerinde, sağlık ocaklarında çalışır. “Sağlık memuru çalışma şartları nasıl?” en çok merak edilen konulardan biridir. Sağlık memurlarının çalışma şartları çalıştıkları kuruma ve görev yaptıkları birime göre değişmektedir. Sağlık memuru işi gereği sürekli insanlarla diyalog halindedir. İnsanlarla ilgili olan her iş gibi sağlık memurunun işi de oldukça zordur. Sağlık memuru tam gün esasıyla çalışır. Ancak buradaki en önemli nokta nöbet sistemidir. Sağlık memurunun nöbet sistemi onun için büyük bir avantaj sağlamaktadır.

Sağlık Memuru Çalışma Saatleri

Sağlık memurlarının haftada 40 saat çalışma saati zorunluluğu vardır. Sağlık memuru nöbet yapsa da yapmasa da haftada 40 saat çalışmak zorundadır. Bu nedenle 40 saate tamamlandığı sürece haftanın geri kalan günlerinde izinli olabilmektedir. Örneğin nöbetiyle birlikte bir günde 12 saat çalışan bir sağlık memuru 3-4 gün çalışarak 3-4 gün izin yapabilir. “Sağlık memuru çalışma saatleri nasıl?” sorusuna verilebilecek en kapsamlı cevap bu şekildedir.

2023 Sağlık Memuru Maaşı Ne Kadar?

Sağlık sektöründe en çok merak edilen konuların başında maaş gelmektedir. Sağlık sektöründe çalışan personellerin maaşları çok merak edilmektedir. Bu nedenle “sağlık memuru maaşı ne kadar?” sorusunun cevabı en çok araştırılan konulardan biridir. Sağlık memurları özel sektörde ve devlette çalışma fırsatı bulabilirler. Bu nedenle kamuda ve özel sektörde sağlık memuru maaşları farklıdır. Ayrıca sağlık memurlarının eğitim durumları da maaşlarda değişikliğe neden olabilmektedir.

Devlete çalışan sağlık memuru ortalama 13 bin 800 Türk Lirası maaş almaktadır. Sağlık memuru maaşı diğer memurlardan nispeten daha azdır. Sağlık memuru olarak işe yeni başlayan ataması yeni yapılan personel ise 200 Türk Lirası daha az maaş almaktadır. Bu durumda ekstra döner sermaye ile genellikle eksik ücret tamamlanmaktadır. Sektörde bunun adına mahsuplaşma denmektedir. “Mahsuplaşma nedir?” sorusunun cevabı eksik ücretin döner sermaye ile tamamlanmasıdır. Ancak sağlık memuru döner sermaye ücreti almaktadır. Sağlık memuru genelde ortalama 1300 Türk Lirası döner sermaye ücreti almaktadır.Sağlık memurunun aldığı maaş ve döner sermaye ücretini topladığınızda 14 bin Türk Lirası olmaktadır. Lakin bazı durumlarda döner sermaye 100 TL ile 500 TL arasında ödenebilir. Sağlık memurunun aldığı döner sermaye ücreti sağlık memurunun çalıştığı hastaneye hatta memurun çalıştığı bölüme göre değişebilmektedir.

Sağlık Memurları eğitim durumlarına göre farklı ücretler alabilirler. Ancak bu ücret farklı sanılanın aksine çok azdır. Örneğin önlisans mezunu sağlık memuru 9800 TL maaş alıyorsa lisans mezunu sağlık memuru 9960 TL maaş alır. Önlisans mezunu ile lisans mezunu sağlık memuru maaşı arasındaki fark yalnızca 160 TL’dir.

Sağlık Fizikçisi Maaşları Ne Kadar Oldu?

Sağlık Memuru Mesai Ücreti

Sağlık memurlarının 40 saat çalışma zorunluluğu vardır.40 saatin üzerine çıkan sağlık memurları çalıştıkları her saat başına mesai ücreti alırlar. Sağlık memurları saat başına 10 Türk Lirası mesai ücreti alırlar. Ancak acil servislerde çalışan sağlık memurları 15 Türk Lirası mesai ücreti alır.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Refah payı Odemesi ne demek?

Refah payı, memur, işçi ve emekliler aldıkları maaşların enflasyon oranı düşüldükten sonra, hesaplanarak ödenen miktarıdır.

Yorumlar

  1. doktordanhallice Avatar doktordanhallice dedi ki:

    12 yıldır sağlık memuru olarak çalışıyorum. Hem karanlıkta ilaç deposunda çalıştım hem hemşire gibi hasta bakımda.. Peki ne kadar maaş alıyorum? Maksimum 3 bin olacak iş mi? sağlık memuru maaşı 2019'da artmalı. başka yolu yok.

  2. doktordanhallice Avatar doktordanhallice dedi ki:

    12 yıldır sağlık memuru olarak çalışıyorum. Hem karanlıkta ilaç deposunda çalıştım hem hemşire gibi hasta bakımda.. Peki ne kadar maaş alıyorum? Maksimum 3 bin olacak iş mi? sağlık memuru maaşı 2019'da artmalı. başka yolu yok.

  3. doktordanhallice Avatar doktordanhallice dedi ki:

    12 yıldır sağlık memuru olarak çalışıyorum. Hem karanlıkta ilaç deposunda çalıştım hem hemşire gibi hasta bakımda.. Peki ne kadar maaş alıyorum? Maksimum 3 bin olacak iş mi? sağlık memuru maaşı 2019'da artmalı. başka yolu yok.