kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2023 Vaiz ve İmam Maaşları Ne Kadar?

2023 döneminde Vaiz ve İmam olarak görev yapan personeller ne kadar maaş alır? Vaiz ve İmam maaşları 2023 ne kadar? Türkiye’nin dört bir yanında görev yapan vaiz ve imamlar 2023 döneminde na kadar maaş almaktadır?

A+
A-

Başta İstanbul, Bursa, Konya, Edirne olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanında 81 ilinde binlerce cami bulunmaktadır. Gerek tarihi gerekse son yıllarda yapılan bu camiler farklı mimari özelliklere sahiptir. Üstelik ülkemizde binlerce vatandaş da hayır niyetine cami yaptırmaktadır. Ayrıca yine devlet ve belediyeler tarafından da cami yapılabilmektedir. Ülkede faaliyette olan her cami için Diyanet İşleri Başkanlığı personel görevlendirmektedir. Peki kimdir bu personeller??? Diyanet İşleri Başkanlığı Türkiye’deki her cami için vaiz ve imam görevlendirmektedir. Ayrıca camilerde çalışan personellerin sayısı caminin faaliyette bulunduğu bölgenin nüfusuna göre belirlenmektedir. Yani caminin bulunduğu mahallede ne kadar insan yaşarsa camilerde o kadar fazla personel çalışmaktadır.

İmam Maaşları Ne Kadar?

Türkiye’nin en doğusundan en batısına.. Güneyinden kuzeyine.. Binlerce camide çok sayıda vaiz ve imam çalışmaktadır. Ayrıca İmam Hatip Liselerindeki artışla birlikte önümüzdeki dönemde de pek çok vaiz ve imam adayı olacaktır. İşte bu yüzden binlerce kişi vaiz ve imam maaşlarını merak etmektedir. Her gün binlerce vaiz ve imam adayı vaiz ve imam maaşlarını araştırmaktadır. www.tercihiniyap.net ailesi olarak sizin için vaiz ve imam maaşlarını araştırdık. İşte 2023 vaiz ve imam maaşları…

2023 VAİZ VE İMAM MAAŞI NE KADAR?

Türkiye’de halk arasında çok saygı duyulan mesleklerin başında vaiz ve imam mesleği gelmektedir. Vatandaşın sevgisini ve saygısını kazanan bu mesleği yapan kişilere 81 ilde ve yüzlerce ilçede rastlamak mümkündür. Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde görev yapan vaiz ve imamlar cemaat ile dini sohbetler yapar. Vatandaşın dini sorularını cevaplar. Camilerin genel işleyişinden, temizliğinden, düzeninden sorumludurlar. Peki 2023 vaiz ve imam maaşı ne kadar?

2023 döneminde vaiz ve imam olarak göreve başlayan yeni personeller 14 bin 750 Türk Lirası ile 15 bin 250 Türk Lirası arasında maaş almaktadır.  Görevde bulunduğu süre arttıkça bu maaş da doğal olarak artmaktadır. Ayrıca vaiz ve imamların görev yaptığı bölge, eş ve çocuk sahibi olup olmaması, aile yardımı gibi ek ücretlerle maaşları artmaktadır.

İmam Hatip Lisesi mezunları hangi kurumlara girebilir?

İmam olmak icin ne yapmak gerek?

mam olmak için imam hatip lisesinden mezun olmak ya da düz liseden sonra ilahiyat alanında ön lisans veya lisans bitirmiş olmak gerekiyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.