kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2024 Usta Öğretici Maaşları Ne Kadar?

2024 Usta Öğretici maaşları ne kadar? Halk eğitim merkezlerinde ve özel şirketlerde çalışan usta öğreticiler ne kadar maaş alır? Kadrolu ve sözleşmeli usta öğretici maaşları ne kadar? Usta öğretici çalışma şartları ve çalışma saatleri nasıl?

A+
A-

Türkiye’de son yıllarda eğitim seferberliği kapsamında pek çok girişim ve projeye imza atılmıştır. Düzenli olarak devam eden örgün eğitimin yanı sıra başlatılan ve geliştirilen kurslar, programlar ve eğitim merkezleri sayesinde binlerce hatta milyonlarca vatandaş farklı konularda kendini geliştirme fırsatı bulmuştur. Bu kapsamda Halk Eğitim Merkezleri, Hayat Boyu Öğrenme İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Kursları  (İSMEK) Kursları, Belediye kursları, Muhtarlık kursları tüm Türkiye’de yürütülen faaliyetler arasında örnek olarak gösterilebilir.
Milyonlarca kişi eğitim merkezlerinde, kurslarda, açılan program ve projelerde sanat, kültürel, mesleki eğitimler almaktadır. Bu eğitim faaliyetlerinden, kurslardan ve programlardan vatandaşlar eğitim alarak faydalanırken, eğitmenler, öğretmenler ve öğreticiler de kariyer, ek iş, iş ve kazanç açısından faydalanmaktadır. Bu eğitim merkezlerinin bu açıdan istihdamı da desteklediği söylenebilir. Bu noktada kurslarda vatandaşlara eğitim veren “Usta Öğretici” olarak adlandırılan personeller öne çıkmaktadır. Türkiye’nin dört bir yanında bulunan halk eğitim merkezlerinde görev yapan usta öğreticilerle ilgili pek çok konu merak edilmektedir. Peki usta öğretici nedir? Ne demek? Usta öğretici çalışma şartları ve çalışma saatleri nasıl? Usta öğretici maaşları ne kadar?

Usta Öğretici Mesleği

Usta Öğretici Nedir? Ne Demek?

Halk Eğitim Merkezlerinde, kamu kurum ve kuruluşlarında, belediyeler bünyesinde kurulan  eğitim merkezlerinde, büyük şirketlerde, mesleki eğitim kurumlarında çalışan uzman eğiticilere “usta öğretici” adı verilir. Bu kişilerin “usta öğreticilik belgesi” bulunmaktadır. Günümüzde eğitim sektörü yalnızca Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullardan ibaret değildir.
Kurslarda, eğitim merkezlerinde binlerce hatta milyonlarca kişi eğitim almaktadır. Bu eğitimleri veren hocaların önemi de oldukça fazladır. Bu nedenle usta öğretici olarak çalışan personeller oldukça önemlidir. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda öğretmenlerin 4 yıllık lisans eğitimlerini tamamlama şartı bulunmaktadır. Ancak bu kurslarda ve eğitim merkezlerinde çalışacak usta öğreticilerin lise veya ilköğretim mezunu olmasında sakınca yoktur. Burada en kritik öğretici olma şartı öğretici belgesidir.

halk egitim merkezi resim kursu

Usta Öğretici Çalışma Şartları Ve Çalışma Saatleri

Usta öğreticiler Türkiye’nin her şehrinde ve çoğu ilçesinde bulunan halk eğitim merkezlerinde, şirketlerde, özel teşebbüslerde, vakıf ve dernek girişimlerinde çalışabilirler. Personellerin çalışma şartları ve saatleri de çalıştıkları kuruma göre değişiklik gösterebilir. Ancak usta öğreticilerin çoğu halk eğitim merkezleri bünyesinde istihdam edilmektedir. Bu eğitim merkezleri son derece nezih ortamlardır. Merkezlerde usta öğreticiler ve personeller için odalar ve sınıflar bulunmaktadır.
Ayrıca personel ve vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için tuvalet, mutfak, ortak alan gibi yerler bulunmaktadır. Personellerin ihtiyaç duyacağı tüm donanımlar merkezlerde bulunur. Bilgisayar, yazıcı gibi teknolojik aletlerin yanı sıra kurslar doğrultusunda materyaller de bu merkezlerde bulunmaktadır. Bu nedenle personellerin çalışma şartları kötü değildir. Ancak köylerde ve ülkenin ücra bölgelerinde bulunan ilçelerdeki eğitim merkezlerinde çalışma şartları daha zorlu olabilmektedir. Usta öğreticiler sabah 08.30’da halk eğitim merkezlerinin açılması ile iş başı yaparken 17.30’da merkezlerin kapanmasıyla ile işten ayrılırlar. Genel olarak personellerin çalışma saatleri eğitim merkezlerin çalışma saatlerine bağlıdır. Bunun yanı sıra bir usta öğreticinin verdiği ders sayısı ve ders saatleri de etkilidir. Eğitmenler derslerine göre çalışırlar.

Usta Öğretici Nedir? Ne İş Yapar? Nasıl Olunur?

Usta öğreticiler özel sektörde faaliyet gösteren farklı firmalar bünyesinde de çalışabilmektedir. Yine çalışma şartları ve çalışma saatleri firmadan firmaya göre değişebilir. Ancak genel olarak haftanın haftada 6 gün çalışabileceği ve sabah 09.00 ile akşam 18.00 saatleri arasında iş başı yapacağı bilinmelidir. Personeller eğitmen olduğu için çalıştıkları her kurumda saygı görürler ve kendi yaşam alanları oluşturulmaktadır.

Usta Öğretici Maaşları 2024 Güncel Ne Kadar?

Usta öğreticiler ile ilgili en çok merak edilen konu personellerin aldıkları ücretler yani maaşlardır. Usta öğreticiler kadrolu veya sözleşmeli olarak istihdam edilebilir. Bu  iki ayrı durum için personellere ödenen ücret de değişmektedir. Kadrolu çalışan personeller her ay düzenli maaş alırken sözleşmeli olarak çalışan personellere verdikleri derslere bağlı olarak saat başı ödeme yapılır. Personeller haftada yaklaşık 40 saat ders vermektedir. Kadrolu usta öğreticiler 13 bin 500 TL civarında maaş almaktadır. Sözleşmeli olarak çalışan ve haftada 40 ders saatinin üzerinde ders veren personeller de 13 bin TL civarında ücret almaktadır. Özel şirketlerde çalışan personeller kariyerlerinin başında asgari ücret ile işe başlarlar. Ancak deneyimleri arttıkça maaşları yükselir. Bu kapsamda 2024 döneminde özel sektörde usta öğretici maaşı 13 bin 500 ile 14 bin TL arasında değişmektedir. Bu ücretler çalışacağınız saate göre değişiklik gösterecektir.

Kadro Durumu Güncel Maaşı
Kadrosuz Usta Öğretici Maaşları 2024 11.200 TL – 12.100 TL
Kadrolu Usta Öğretici Maaşları 2024 13.200 TL – 15.300 TL
Halk Eğitim Usta Öğretici Maaşları 2024 12.700 TL – 14.500 TL

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN forum.tercihiniyap.net ziyaret edip sorularınızı paylaşabilirsiniz.

Halk Eğitim Öğretmen Maaşları 2024 Güncel Ne Kadar?

Halk eğitim öğretmen maaşları 2024 yılında güncel olarak usta öğretici maaşları ile neredeyse hemen hemen aynıdır. Meslekteki tecrübesi, eğitim verdiği branş ve kursun eğitim süresine göre aldıkları maaşlar değişiklik göstermektedir.
Tüm bunlar göze önünde bulundurulduğunda halk eğitim öğretmen maaşları 11.900 TL ile 14.200 TL arasında olduğunu söyleyebiliriz.

usta ogretici ne kadar maas ucret alir

Usta öğretici kaç ay çalışır?

Ücretli usta öğreticiler, bir mali yıl içerisinde 11 aydan fazla görevlendirilemez

Yorumlar

  1. Fatih Avatar Fatih dedi ki:

    15 yıldır bu parayı hç görmedim.

  2. İshak Eker Avatar İshak Eker dedi ki:

    41 yaşındayım 27 senedir kuaför lük meslegini icra ediyorum 15 sene işletmecilik tecrübem var orta okul mezunuyum

  3. Banu yilmaz Avatar Banu yilmaz dedi ki:

    43 yaşındayım 20 senenik kuaför lük tecrübem var ,12 sene işletmecilik yaptım tüm belgelerim var

    1. Dost doğru Avatar Dost doğru dedi ki:

      Buradan değil e yaygın sitesinden bulunduğunuz ilçenin bölgesine kayıt yaptırın

  4. İshak Eker Avatar İshak Eker dedi ki:

    41 yaşındayım 27 senedir kuaför lük meslegini icra ediyorum 15 sene işletmecilik yaptım.tüm belgelerim var

  5. Saadettin Avatar Saadettin dedi ki:

    Merhabalar, mesleki eğitim görevlisi maaşı nasıl hesaplanır ? yani saat başına göre maaş alıyorlardır lakin meslek eğitim olmasından dolayı bu saat başı ücreti iki katı falan artabilir mi ?