kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

ARFF Memuru Maaşları Ne Kadar?

ARFF Memuru Maaşları Ne Kadar? ARFF Memuru Nedir? ARFF Ne Demek? ARFF Memuru Çalışma Şartları ve Çalışma SaatleriARFF Memuru Maaşları Ne Kadar?

A+
A-

Havaalanlarındaki olağan dışı durumlara müdahale eden personel olarak görev alan ARFF memurları havacılık sektöründe önemli bir konuma sahiptirler. Bu kişiler hakkında en çok merak edilen konu ise ARFF memuru maaşları ne kadar sorusudur.

Yeni tip Koronavirüs salgınından tüm iş sektörü olumsuz etkilendi. İş arayanların, işsizlerin sayısı arttı. Üstelik her mesleğin ne kadar maaş aldığını soranlar da ikiye katlandı. Özellikle de krizin vurduğu havacılık sektörü mercek altında. Bu makalemizde hava limanları için önemli olan ARFF memurlarının maaşlarını inceleyeceğiz. Peki ARFF memuru nedir? ARFF ne demek? ARFF memuru çalışma şartları ve çalışma saatleri nasıl? ARFF memuru maaşları ne kadar?

İnfaz Koruma Memuru Maaşları 2023 Ne Kadar?

ARFF Memuru Nedir? ARFF Ne Demek?

Aircraft Rescue and Firefighting olarak bilinen İngilizce deyimin kısaltması ARFF’dir. Türkçeye Uçak Kurtarma ve Yangın Söndürme olarak geçer. Bir birimi temsilen kullanılır. Bu birimde pek çok personel çalışır. Havaalanlarındaki patlamalar, yangınlar, kazalar gibi olağan dışı olaylara müdahale etmekle görevlidirler. Olmazsa olmaz olarak gösterilen ekipler arasındadır. Bu memurlar Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışırlar. Uçuş güvenliğini maksimum seviyeye çıkarmak için görev alırlar.

ARFF Memuru Çalışma Şartları ve Çalışma Saatleri

Havalimanları 7 gün 24 saat anlayışına göre çalışmaktadır. Bu nedenle ARFF birimindeki personellerin de gecesi gündüzü yoktur. Vardiya sistemi geçerlidir. 24 saat çalışan kişiler 48 saat izinli olmaktadır. Ayrıca iş yoğunluğu, personel sayısı gibi unsurlara göre çalışma saatleri değişebilir. Çalışma şartları oldukça iyidir. Her türlü ihtiyaçları karşılanır. Yapmaları gereken tek şey uçuş güvenliğini sağlamak ve prosedürü yerine getirmektir. Olağan dışı durumlara karşı acil durum planları vardır. Bu planlara uygun hareket ederler.

ARFF Memuru Maaşları Ne Kadar?

Havacılık sektöründe her mesleğin ve pozisyonun kazançları diğer mesleklere, sektörlere göre yüksektir. ARFF memurluğu da yüksek ücretli mesleklerin başındadır. ARFF memuru maaşları 8-8.500 TL civarındadır. Hizmet yılı yüksek, deneyimli personellerin maaşları ise 9-11 bin TL bandına kadar yükselebilmektedir. Burada aile yardımı, eğitim durumu, fazla mesai, ek tazminat, sigorta ve BES kesintisi, hizmet yılı, kıdem belirleyici unsurlar arasındadır.

Gümrük Muhafaza Memuru Maaşları 2023 Ne Kadar?

ARFF memur mu?

ARFF Memuru açılım (Aircraft Rescue Fire Fighting) Hava Kurtarma ve Yangınla Mücadele Memuru anlamına geliyor. Havalimanı itfaiyesi demektir. Eski ismi İtfaiye olan bu meslek grubu ARFF Memuru ünvanını almıştır.

Yorumlar

  1. Gamze Avatar Gamze dedi ki:

    Bu kadar değerli ve önemli bir meslek olarak maaşları emeklilerle aynı ücret mi gerçekten. Yazıklar olsun nokta

    1. Mehmet Avatar Mehmet dedi ki:

      Hayır ya maaş bu kadar değil

      1. Burak Avatar Burak dedi ki:

        Ne kadar normal de toplam da maaşı