kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Pedagog Maaşları Ne Kadar?

Pedagog Maaşları Ne Kadar? Pedagog Nedir? Ne Demek? Pedagog Çalışma Şartları ve Çalışma Saatleri Devlette Pedagog Maaşları Özel Sektörde Pedagog Maaşları

A+
A-

Çocukların kişisel, ruhsal gibi pek çok durumlarında etkili rol oynayan pedagoglar hakkında bilgiler derlediğimiz bu yazımızda merak edilen başka bir başka konuyu da ele aldık. Bu konu Pedagog maaşları ne kadar konusudur.

Günümüzde eğitim, sağlık ve psikoloji ailelerin ana gündem maddeleridir. Yeni nesillerin sağlıklı yetişmesi, çağdaş, duyarlı birer vatandaş olabilmeleri için çaba gösterilmektedir. Pek çok devlet bu yönde politikalar geliştirmekte ve yatırım yapmaktadır. Çocuk sağlığına yönelik farklı alanlarda yüzlerce meslek faaliyet göstermektedir. Bunlara pedagog olarak çalışan kişiler de örnek olarak gösterilebilir. Günümüzdeki en popüler mesleklerden olan pedagogluk hakkında pek çok soru sorulmaktadır. Peki pedagog nedir? Ne demek? Devlette ve özel sektörde pedagog maaşları ne kadar?

Adalet Bakanlığı Personel Alım İlanı 

Pedagog Nedir? Ne Demek?

Günümüzde en önemli sorunlardan biri çocukların, ergenlerin, küçük yaştakilerin eğitimi ve gelişimidir. Gelişen teknoloji, her bilgiye erişim imkanı, internetin getirdiği imkanlar çocukların gelişimini etkilemektedir. Bu çocukların psikolojisini, bilişsel ve duygusal gelişimini, zihinsel durumunu, psikososyal halini takip etmek, analiz etmek oldukça önemlidir. İşte bu mesleği yapan kişilere pedagog denmektedir. Bu kişiler çocuk ergen psikoloğu ve çocuk ergen gelişim uzmanı olarak da bilinir.

Pedagog Çalışma Şartları ve Çalışma Saatleri

Personellerin çalışma şartları değişiklik gösterebilir. Çalışılan kurum, sektör, şirket, iş yoğunluğu gibi unsurlara bağlı olarak şartlar değişebilir. Örneğin devlette çalışma şartları daha iyidir. İş yükü daha azdır. Özelde ise profesyonellik had safhadadır ve iş yükü fazladır. Personellerin kendilerine özel masaları, odaları, teknolojik aletlere ve teknik donanımlara erişimleri vardır. Ayrıca çalışma saatleri devlette daha düzenlidir. Özelde ise iş yoğunluğuna göre biraz daha fazla olabilir.

Devlette Pedagog Maaşları

8/1 derecesinde mesleğe başlayan personeller vergi dilimlerine göre farklı miktarlarda ücret alabilirler. Ayrıca aile durumu, çocuk durumu, sigorta ve BES kesintisi, hizmet yılı, çalışılan kurum ve bölge, fazla mesai, ek mesai, tazminat gibi unsurlara bağlı olarak personelin kazançları değişebilir. Bu kapsamda ortalama pedagog maaşları 12.550-19.220 TL civarındadır.

Özel Sektörde Pedagog Maaşları

Özel sektörde ise makas daha açık durumdadır. En düşük maaş ile en yüksek maaş arasındaki fark fazladır. Özelde genellikle yeni başlayan deneyimsiz personele 12 bin 500-13 bin TL civarında ücret ödenir. Deneyimli pedagogların kazançları ise giderek artar. Deneyimli, başarılı pedagog maaşları 15 bin ile 20 bin TL arasında değişmektedir.

Pedagog Maaşları 2023 Ne Kadar?

Pedagog kaç yaş aralığına bakar?

Tam adı çocuk ve ergen psikiyatrisi olan bu bölüm, 0-18 yaş arası bireylerin gelişimini ve ruh sağlığını takip eder.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.