kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Perfüzyonist Maaşları Ne Kadar?

Perfüzyonist Maaşları Ne Kadar? Perfüzyonist Nedir? Ne Demek? Perfüzyonist Ne İş Yapar? Özel sektörde ve devlette perfüzyonist maaşı ne kadar?

A+
A-

Sağlık sektöründe insan sağlığında önemli bir konumda olan perfüzyonistler bir çok kişinin ilk sırada tercih ettiği meslek dalıdır. Bu meslek dalı hakkında en çok merak edilen konu ise Perfüzyonist maaşları ne kadar sorusudur.

Sağlık sektöründe farklı kadro ve pozisyonlarda binlerce personel çalışmaktadır. Kamuoyu doktor, hemşire, tekniker, eczacı, aile hekimi gibi unvanlara alışık olsa da pek çok meslek ve pozisyon daha bulunur. Bunlara örnek olarak “perfüzyonist” olarak çalışan görevliler gösterilebilir. Sağlık alanında önemli bir görev üstlenen bu kişilerin ne iş yaptığı, meslek tanımları ve maaşları pek bilinmez. İşte bu az bilinen kadro ile ilgili tüm merak edilenleri Tercihiniyap ailesi olarak inceledik. Perfüzyonist nedir? Ne iş yapar? Devlette ve özel sektörde perfüzyonist maaşları ne kadar?

Perfüzyonist Maaşları Ne Kadar Oldu?

Perfüzyonist Nedir? Ne Demek?

Kelimenin kökenindeki perfüzyon kelimesi iğneyle, sondayla, instranülle bir çözeltinin damar yolu ile kan dolaşımına sokulması demektir. Perfüzyonist de bu işlemi yapan görevlidir. Doktorlar ve hemşirelerle koordineli çalışarak kalp ameliyatı sırasında, gerekmesi durumunda hastanın dolaşımını, solunumunu yapay olarak desteklemek ve canlandırmak ya da değiştirmek için kalp-akciğer makinesini kullanır. Başka bir ifadeyle kalp ameliyatları sırasında hastanın ihtiyaçlarını karşılar. Örneğin ameliyatta hastanın kalbiyle ilgili bir durum oldu, kalp durduran ilacı bu personel verir. Sorumluluk ondadır.

Perfüzyonist Ne İş Yapar?

Personeller hastanedeki cerrahi ekibin önemli bir üyesi ve parçasıdır. Uyguladığı yöntemler, kabiliyetleri ve bilgisiyle durumu stabil olmayan hastaları hayatta tutmaya çabalar. Pek çok görev ve sorumlulukları bulunur. Üstelik yaptığı iş ölüm ile hayat arasındaki ince çizgi üzerindedir. İşte perfüzyonist görevleri;

  • Ameliyat öncesinde hasta hakkında, işlem hakkında bilgi alır.
  • Ameliyattaki olası senaryolar hakkında çalışma yapar.
  • Kullanılacak ekipman ve teknikleri belirler ve hazırlar.
  • Pompa ve filtreleri birleştirir. Diğer gerekli işlemleri yapar.
  • Hasta makineye bağlanırsa durumunu sürekli takip eder.
  • Ameliyattaki hastanın kan sıcaklığı, oksijen, karbondioksit oranları, akış hızı gibi hayati değerleri gözlemler.
  • Ekipmanları hastanın ihtiyaçlarına göre hazırlar ve işlemleri düzenler.
  • Cerrahi ekiple birebir iletişimde olur. Fikir alır fikir verir.
  • Malzeme temizliği, kalite kontrol gibi işlemleri yürütür.
  • Hasta haklarına karşı duyarlı bir şekilde çalışır.
  • Etik kurallarına saygılı bir şekilde çalışır.

Perfüzyonist Maaşları

Sağlık sektöründe her mesleğin maaşları, aldıkları ücretler ve kazançları merak edilmektedir. Hem sağlık sektörüne girmek isteyenler hem hastalar hem de diğer sağlık çalışanları sık sık sağlık çalışanlarının maaşlarını araştırır. Perfüzyonist ücretleri de bu kapsamda çok merak edilmektedir. Devlette ve özel sektörde personellerin kazançları değişebilmektedir. Devlette ortalama maaşlar 23-29 bin TL seviyesindedir. Özel sektörde ise 15 bin TL civarındadır.

Devlette Perfüzyonist Maaşı

8/1 derece ve kıdemiyle başlayan personeller görev yerlerinin bulunduğu yere göre farklı ücretler alabilir. Ayrıca ek özel hizmet tazminatı da önemlidir. Aylık ücretlerinin düşüklüğü nedeniyle sık sık seslerini duyurmaya çalışan personellerin ücretlerini aile ve çocuk yardımı, derece ve kıdem, hizmet yılı, sigorta ve BES kesintisi, vergi diliminden etkilenebilir. Bu kapsamda devlette perfüzsyonist maaşları şu şekildedir;

8/1 derecesinde mesleğe yeni başlayan perfüzyonist maaşı 15.165 TL seviyesindedir.

Perfüzyonist Nedir? Ne İş Yapar?

Özel Sektörde Perfüzyonist Maaşları

Özel sektörde her meslekte ücretler oldukça düşüktür. Deneyime, başarıya, kurumdan kuruma ücretler değişir. Özel sektörde perfüzyonist maaşları başlangıçta 8500 TL seviyesindedir. Personeller deneyim kazandıkça ücretleri 14-15 bin TL’ye kadar yükselir. Çok başarılı, uluslararası operasyonlara katılan, iyi bir ekip üyesi ise 20 bin TL’ye kadar ücret alabilir.

Perfüzyonist nerede çalışır?

Devlet hastanelerinde, üniversite hastanelerinde, eğitim araştırma hastanelerinde, özel sağlık kuruluşlarında ve medikal sektörde görev yapabilmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.