kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Danışman Maaşları Ne Kadar?

Danışman Maaşları Ne Kadar? Danışman Nedir? Ne Demek? Danışman Ne İş Yapar? Görevi Nedir? Siyasi, TBMM, Basın, Finans, Yatırım Danışmanı Maaşları Ne Kadar?

A+
A-

Danışman maaşı ne kadar hakkında yazdığımız yazıları en güncel haliyle sizlere sunuyoruz. Görevi nedir, ne iş yapar ve danışman ne demektir gibi birçok sorunuza bu yazımızda sizler için cevap verdik.

Türkiye’de işsizlik sorunu her geçen gün daha ciddi ve daha büyük bir hale gelmektedir. Ekonomik şartlar vatandaşı zorlarken işsiz sayısı artmakta, iş bulmak ise daha zor hale gelmektedir. Bu nedenle vatandaş, öğrenciler, işsizler, aileler her mesleğin şartlarını, maaşlarını araştırmaya başlamıştır. Özellikle de danışmanlık mesleği bu noktada ilgi çekmektedir. Siyasetten ekonomiye, medyadan inşaate kadar her alanda danışman pozisyonda çalışanlar istihdam edilmektedir. TBMM’de, bakanlıklarda, genel müdürlüklerde, özel sektörde, şirketlerde, medyada danışman olarak binlerce kişi çalışır. Peki danışman nedir? Ne demek? Danışman nerelerde çalışır? Danışman ne iş yapar? Görev tanımı nedir? Danışman maaşları ne kadar? Danışanlar ne kadar maaş almaktadır?

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Maaşları Ne Kadar?

Danışman Nedir? Ne Demek?

Türk Dil Kurumuna göre danışman, bilgi, düşünce ve birikimiyle görev yapan, sahip olduğu bilgiden ve çevreden faydalanılan görevlilerdir. Günümüzde özellikle basın danışmanları ile bu meslek gündeme gelmektedir. Bu kişiler kamu veya özel kurumlarda belirli konularda düşüncesine, bilgisine, deneyimine, çevresine, uzmanlığına başvurulan kişilerdir. Metin yazarlığı yapabilirler, sosyal medya hesaplarını yönetebilirler, asistan gibi çalışabilirler. 

Dalgıç Maaşları Ne Kadar?

Danışman Ne İş Yapar? Görevi Nedir?

Hizmet sektörü içerisinde yer alan danışmanlık mesleği hemen hemen her iş kolunda istihdam fırsatı bulabilir. Türkiye’de danışmanlık mesleği gereksiz görülebilir. Ancak batı dünyasında, profesyonel iş hayatında ne kadar önemli bir görev yaptıkları bilinmektedir. Bu kişiler yatırımlara, işletmelere, iletişime, finansman işlerine danışmanlık yapabilirler. Alanında iyi bir danışman, çalıştığı kurum veya kişinin zaman, para ve enerji kaybetmesine izin vermez. Kamuoyu ile iletişiminin iyi olmasını sağlar. Uzmanlığı ile ilgili verdiği bilgilerle işleri kolaylaştıran kişilerdir. 

  • Yatırım, finans, hizmet ve basın vb. alanlarında çalışabilirler.
  • Kurum veya kişinin iletişim stratejisini belirleyebilirler.
  • Para ve zaman kaybını en aza indirirler.
  • Doğru zamanda, doğru kişilerle konuşarak koordinasyon oluştururlar.
  • İş programını planlarlar.
  • Verimliliği artırmak için çalışırlar.
  • Hizmet verdikleri kişi ve kurumun daha iyi yerlere gelmesini hedeflerler.
  • Strateji ve atılacak adımları belirlerler.
  • Basınla iletişimi koordine ederler.

Danışman Maaşları Ne Kadar?

Danışmanlarla ilgili pek çok konu sorulsa da en çok merak edilen başlık maaş bilgileri ile ilgilidir. Danışmanların ne kadar maaş aldığı, gelirlerin ne kadar olduğu sık sık sorulara sebep olur. Danışman maaşları çalışılan kuruma ve alana göre de değişebilir. Örneğin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) danışmanlık yapan kişilerin maaşları 10-18 bin TL arasında değişmektedir. Meclis’te vekillere danışmanlık yapanlar farklı alanlarda, farklı konularda görev yapabilir. Örneğin sürücülük, sekreterlik, asistanlık, basın danışmanlığı yaptıkları görülür. Özel sektörde de basın danışmanlığı, yatırım danışmanlığı, finans danışmanlığı alanında çalışan personeller vardır. Bu nedenle danışman maaşları ile ilgili olarak belirli bir ücretten söz edilemez.

Basın danışmanı maaşları 13-.18 bin TL arasında değişmektedir. Bakanlıklarda, valiliklerde, genel müdürlüklerde kadrolu çalışan basın danışmanları15-23 bin TL arasında ücret alır. Finans, yatırım, işletme danışmanları ise kuruma göre değişse de ortalama 17-25 bin TL arasında gelir elde etmektedir. Meclis’te danışman maaşları da 19-27 bin TL seviyesindedir.

Birikim Güvence Danışmanı Maaşları Ne Kadar?

Danışman ne iş yapar?

Türk Dil Kurumuna ait tanıma göre danışman, bir konuyla ilgili bilgi ve düşüncesine başvurulan, doğru kararlar alınması için yol gösteren görevli kişidir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.