kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Dans Öğretmeni Maaşları Ne Kadar?

Dans Öğretmeni Maaşları Ne Kadar? Dans Öğretmeni Nedir? Kimdir? Ne Demek? Dans Öğretmeni Ne İş Yapar? Görevi Nedir?Dans Öğretmeni Maaşları Ne Kadar Oldu?

A+
A-

Dans öğretmeni maaşları ne kadar sorusunu merak ediyorsanız bu yazımız sizler için. Yediden yetmişe dansa olan tutkulu insanların aklındaki bir diğer soruda dans öğretmeni maaşları ne kadardır. Sizlere fikir vermek amacıyla yazdığımız bu yazımızda dans öğretmenliği hakkında gerekli bilgileri bulabilirsiniz.

İnsanlığın başlangıcından beri güvenlik, beslenme, barınma ihtiyaçları temel ihtiyaçlar haline gelmiştir. Bu ihtiyaçların karşılanması son derece zorlayıcı ve zahmetli olsa da yılar içinde insanlar bu ihtiyaçlarını gidermenin yolarını bulmuştur. Yaşam standartları yükseldikçe de sosyalleşmenin önemi artmıştır. En eski sosyalleşme yollarından biri dans etmektir. Kabileler ateş etrafında dans ederek kutlama yapmakta, savaş öncesi dans ederek motive olma gibi eylemlerin yapıldığı tarihçiler tarafından teyit edilmiştir. Günümüzde de dans büyük bir sosyalleşme yolu ve önemli bir sanat alanıdır. Üstelik bu alanda uzmanlaşan personel sayısı artmış, dansçılığın eğitimi, öğretmenleri ve teknikleri ortaya çıkmıştır. Peki dans öğretmeni nedir? Ne iş yapar? Dans öğretmeni görevi nedir? Dans öğretmenleri ne kadar maaş alır? 

Bale Öğretmeni Maaşları Ne Kadar?

Dans Öğretmeni Nedir? Kimdir? Ne Demek?

Dans kelimesi Fransızca kökenlidir ve orijinal hali “danse” şeklindedir. Bir müziğin temposuna, ritmine ayak uydurarak yapılan, estetik değeri olan vücut hareketlerine dans denir. Dans etmek çok eski bir sanattır, bir iletişim biçimidir. Günümüzde folklör, geleneksel, moderns dans türleri bulunmaktadır. Ayrıca spor yapmak, kilo vermek isteyenler de bu alana yönelir. Bu nedenle dans öğretmenleri ile ilgili pek çok konu merak edilir hale gelmiştir. Dans öğretmenleri üniversitelerde, sanat okullarında, halk eğitim merkezlerinde, spor salonlarında çalışabilir. Farklı yaş gruplarından öğrencilere hizmet verebilirler.

Dans Öğretmeni Ne İş Yapar? Görevi Nedir?

Dans öğretmenleri kendi yetkinlikleri doğrultusunda eğitim veren uzmanlardır. Dans alanında eğitim alarak, tecrübe kazanarak uzmanlık kazanmışlardır. Fiziksel, ruhsal ve teknik yeterlilik sahibi olan bu kişiler öğrencilerine eğitim verir. Ayrıca çalıştıkları kuruma, uzmanlık alanlarına göre çalışma şartları ve görevleri değişebilir. Ancak temel olarak dans öğretmenleri dans tekniklerini, dans etmeyi öğreten kişilerdir.

  • Müzikle uyum sağlanması için çabalar.
  • Fiziksel olarak sağlıklı ve formda olunmasını ister.
  • Her derse göre koreografi hazırlar.
  • Dans hareketlerini parça parça öğretir.
  • Performans geliştirme için öneriler sıralar.
  • Farklı dans türleri ile ilgili bilgi sahibi olur ve paylaşır.
  • Ders programı ve planı hazırlar.
  • Öğrencilerle ilgilenir.
  • Başlangıçtan, profesyonel aşamaya kadar farklı seviyelere eğitim verir.
  • Modern, geleneksel danslarla ilgili çalışır.
  • Yarışmalara, turnuvalara hazırlar.

KPSS ÖABT Beden Eğitimi Öğretmenliği Alan Konuları Soru Dağılımı

Dans Öğretmeni Maaşları Ne Kadar?

Yalnızca dans öğretmenleri ile ilgili değil tüm meslekler ile ilgili en çok merak edilen konu maaşlardır. İşsizlik artarken, iş bulmak zorlaşırken ve maaş seviyeleri giderek düşerken pek çok kişi mesleklerin kazançlarını araştırır. Dans öğretmenleri çalıştıkları kuruma, teknik seviyelerine, uzmanlık alanlarına, yabancı dil bilgilerine göre farklı ücretler ve maaşlar alabilir. Ancak genel olarak en düşük dans öğretmeni maaşı 16 bin TL seviyesindedir. Genelde spor salonlarında, halk eğitim merkezlerinde çalışan dans öğretmenleri asgari ücret seviyesinde kazanç elde eder. Profesyonel dansçılar, üniversite ve okullarda eğitim veren dans öğretmenlerinin maaşları ise 18-20 bin TL seviyesinde değişmektedir.

Dans öğretmeni nasıl olunur?

Dans eğitmeni olabilmeniz için M.E.B. Usta Dans Öğretici Yetiştirme Kurslarına katılarak sertifika almanız gerekir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.