kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

İlaçlama Personeli ve Ekibi Ne Kadar Para Kazanır?

İlaçlama Personeli ve Ekibi Ne Kadar Para Kazanır? İlaçlama Belgesi Nasıl ve Nereden Alınır? İlaçlama Dükkanı ve Firması Nasıl Açılır? Güncel Böcek İlaçlama Fiyatları Ne Kadar?

A+
A-

İlaçlama personeli ve ekibi ne kadar para kazanır, ilaçlama belgesi nereden alınır, ilaçlama dükkanı nasıl açılır gibi aklınıza takılan soruların cevaplarını en güncel haliyle sizler için hazırladık. Sizlere fikir verebilmek amacıyla yazdığımız bu yazıda aklınıza takılan diğer soruların cevabını da bulabilirsiniz.

Türkiye’de ve dünyada haşerelerle, böceklerle ve zararlı canlılarla mücadele en önemli konulardan biridir. Çekirgeler, sivri sinekler, hamam böceği ve örümcek gibi canlılar, fareler, zararlı böcekler hem yerleşim yerlerinde hem de tarlalarda ve tarım arazilerinde can sıkıcı hale gelebilmektedir. Bununla mücadelede de başrolde ilaçlama ekipleri gelmektedir. Bu alanda büyük bir personel açığı ve istihdam vardır.  Türkiye’de 81 ilde ilaçlama firmalarında binlerce personel çalışır. Özellikle yaz aylarında büyük bir iş hacmi oluşur. Bu alanda çalışmak isteyenlerde gelirleri ve kazanılan parayı merak eder. Peki ilaçlama personelleri ne kadar maaş alır? İlaçlama ekipleri ne kadar para kazanır? ilaçlama personeli maaşları ne kadar oldu?

Van Büyükşehir Belediyesi İş İlanları, Personel Alımı ve İş Başvurusu

İlaçlama Belgesi Nasıl ve Nereden Alınır?

İlaçlama firmalarında çalışmak, ilaçlama ekiplerinde yer almak isteyen kişiler öncelikle gerekli eğitimleri almaktadır. Türkiye İş Kurumu, halk eğitim merkezi ve bazı kurslar bu eğitimleri verir. Daha sonra da gerekli sertifikalar alınır. İlaçlama belgesi adı verilen bu belgeyi alan kişiler ilaçlama yöntemleri, böcek türleri ve bu konuda mücadele hakkında yeterli olduğunu kanıtlar. Bu belge sayesinde işe girmeniz daha kolay olacaktır. Uzmanlığınızı da kanıtlamış olacaksınız.

İlaçlama Dükkanı ve Firması Nasıl Açılır?

Türkiye’de ilaçlama sektörüne girmeyi düşünen dükkan ve firma açmak isteyen pek çok kişi vardır. Bunun için bazı şartlar yerine getirilmeli ve bazı belgelerin alınması gerekmektedir. Ayrıca büyük bir sermaye ayrılmalıdır çünkü ilaçlama alanındaki kaliteli cihazlar son derece pahalıdır. Peki ilaçlama dükkanı açmak için gereken belgeler ve yerine getirilmesi gereken şartlar nelerdir?

  • 18 yaşından büyük olmak gerekir
  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olunması gerekir
  • Gerekli eğitimlerin alınması gerekir
  • İlaçlama sertifikası gerekir
  • Vergi levhası fotokopisi
  • Dükkan kiralama sözleşmesi
  • Adli sicil kaydı
  • İş yeri ruhsatı
  • Belediye izinleri

Konya Karatay Şehir Hastanesi İş İlanları, Personel Alımı ve İş Başvurusu

Güncel Böcek İlaçlama Fiyatları Ne Kadar?

Özellikle kırsal alana yakın yerlerde evlerin, ahırların, iş yerlerinin, fabrikaların, soğuk hava depolarının, tahıl ambarlarının, tarlaların ilaçlanması son derece önemlidir. Bu nedenle pek çok kişi ilaçlama ücretleri ile ilgili araştırma yapar. Burada ilaçlanacak yerin büyüklüğü önemlidir. Örneğin bir ev ilaçlanacağında oda başına 100-200 TL gibi bir ücret söz konusu olur. 3+1 evin ilaçlanması 500-1000 TL arasında bir ücretle gerçekleşir. Fabrikalar, tarlalar, ambarlar, depolar için fiyatlar 5-10 bin TL’ye hatta daha yukarı çıkabilir.

Kokusuz İlaçlama Fiyatları ve Ücretleri Ne Kadar?

İlaçlama oldukça zahmetli ve zorlu bir iştir. Örneğin karıncalara karşı bir evi ya da iş yerini ilaçladığınızda bir süre kullanmamanız gerekir. Üstelik çevresindeki evler ve iş yerleri de koku nedeniyle bu durumdan olumsuz etkilenir. Bu nedenle son zamanlarda kokusuz ilaçlamalara rağbet artıyor. Ancak bu işleminde kokulu ilaçlara karşı daha pahalı olduğunu aktaralım. Genellikle 100-200 TL daha yüksek bir fatura ile karşılaşmanız mümkündür.

İlaçlama Personeli ve Ekipleri Ne Kadar Para Kazanır?

İlaçlama ekiplerinin iş yoğunluğu yaz aylarında, yani böceklerin, zararlı haşerelerin arttığı dönemlerde artar. İş başına 500 TL ile 10 bin TL arasında değişen miktarlar için iş alabilirler. Genellikle personeller başlangıçta asgari ücret düzeyine maaş alır. Başlangıçta ilaçlama personeli maaşları 8 bin 506 TL civarındadır. İlaçlama ekiplerindeki personeller genellikle asgari ücret almaktadır. Ayrıca personeller deneyim kazandıkça, yeni uzmanlıklara sahip oldukça gelirleri artar. Deneyimli ilaçlama personelleri 10 bin TL’ye kadar çıkabilmektedir. Genellikle bir firmada çalıştıkları için ilaçlama ekiplerine ayrı bir para verilmez. Para firmaya ödenir ve firma personel maaşlarını öder. Ancak ekip olarak bağımsız çalışan kişilerse ilaçlama işlerinden aldıkları parayı paylaşabilir.

Ev ilaçlama ne kadar sürer?

Ev ilaçlama süresi ortalama 30 – 60 dakika arasında sürmektedir. İlaçlama süresi evin metrekaresine göre değişebilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.