kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Adalet Bakanlığı Memur Maaşları 2023

Yakında memur alımı yapacak olan Adalet Bakanlığı memur maaşları 2023 yılında ne kadar olacak?

A+
A-

Adalet Bakanlığı Memur Maaşları Ne Kadar?

Kamuda en fazla memur alımı yapan kurumlardan biri olan Adalet Bakanlığı memur maaşları 2023 ne kadar  sıklıkla soruluyor. Özellikle Sn. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül tarafından yerel seçimler öncesi yapılacak olan Adalet Bakanlığı personel alımı müjdelendiğinden bu yana soruların ardı arkası kesilmiyor.  

Maaş bilgilerine geçmeden evvel kısaca belirtmekte fayda olan konular var. Bunların başında Adalet Bakanlığı uzun süredir kadrolu personel alımı yapmıyor yani infaz koruma memuru, mübaşir, zabıt katibi, icra katibi, şoför, aşçı fark etmeksizin tamamı sözleşmeli personel sınıfında yani 4/B statüsünde. Sözleşmeli memur ve kadrolu memur arasında ne farklar var ilgili yazıyı okuyarak detaylarına hakim olabilirsiniz.  

İş yoğunluğu en fazla olan kamu kurumlarından biri olan Adalet Bakanlığı maaşları 2023 yılında da en düşük memur maaşı olma ünvanını korudu. Bilhassa infaz koruma memurları oldukça zor bir işleri olmasına rağmen yarım polis maaşı almaktadır. Yaklaşık bir yıl önce yıpranma tazminatı getirilmesine rağmen mali hakları oldukça kötüdür. İş esnasında cep telefonu kullanamamaları, dışarı çıkamamaları, mahkumlarla muhattap olmak zorunda kalmaları gibi nedenlerle infaz koruma memurluğu yıpratıcıdır.

Adalet Kazanmak İçin YKS’de Kaç Net Gerekir?

Yeni başlayan sözleşmeli mübaşir maaşları 2023: 13.400 TL

Yeni başlayan sözleşmeli zabıt katibi maaşları 2023: 13.350 TL

Yeni başlayan sözleşmeli infaz koruma memuru maaşları 2023: 13.545 TL

Yeni başlayan sözleşmeli şoför maaşları 2023: 13.150 TL

Yeni başlayan sözleşmeli aşçı maaşları 2023: 13.280 TL

Genel itibariyle Adalet Bakanlığı memur maaşları yukarıda bahsettiğimiz şekildedir. Yeni başlayan maaşlar üzerinden gitme sebebimiz meslekte faal olan kişilerin zaten maaşlarını aşağı yukarı bilmesidir. Ancak en üst kademe ve derecede yani 1’in 4’ü dediğimiz seviyeye gelen memur 14.350 TL maaş alabilmektedir.  Bunun yanı sıra asgari geçim indirimi 2023 rakamlarını da eklemek gerekmektedir.  Mesleklerle ilgili daha fazla bilgi almak için tıklayınız.

Eğitim düzeyine göre maaş farkı oluşmaktadır. Lisans mezunu infaz koruma memuru ile lise mezunu infaz koruma memuru veya lisans mezunu zabıt katibi ile lise mezunu zabıt katibi arasında 120 TL maaş farkı bulunmaktadır.  Yukarıda verilen maaşlar lisans mezunu yeni başlayan sözleşmeli memur maaşlarıdır. Konuya yabancı olan arkadaşların sorduğu bir diğer sorı ise gardiyan ve infaz koruma memuru aynı mı? Evet gardiyan eski adı olup şu an kanunen tanınan ve resmi adı infaz ve koruma memuru veya ikm olarak anılmaktadır. 

Adalet Bölümünden Hukuk Kazanmak İçin DGS’de Kaç Net Gerekir?

Zabıt katibi otopsiye girer mi?

Savcılıkta görevli zabıt katipleri Savcı ile birlikte Otopsi işlemi yapmak için otopsilere de katılırlar .

Yorumlar

  1. Yalan Avatar Yalan dedi ki:

    İnanmıyorum bu maaşlara

  2. Yalan Avatar Yalan dedi ki:

    İnanmıyorum bu maaşlara

  3. Yalan Avatar Yalan dedi ki:

    İnanmıyorum bu maaşlara