kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Uzman Yardımcılığı Maaşı 2023 Ne Kadar?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı merkez uzmanlığı kadrosu olan Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Uzman Yardımcılığı 2023 maaşı ne kadar? Detayları haberimizde.

A+
A-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın birleştirilmesi ile oluşturulan Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın merkez teşkilatında yer alan kariyer meslek unvanlarından olan Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Uzman Yardımcılığı nedir? Nasıl olunur? Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Uzman Yardımcılığı özlük hakları nasıldır? Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Uzman Yardımcılığı 2023 maaşı ne kadar?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı KPSS A Grubu Meslekleri Nelerdir?

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Uzman Yardımcılığı Nedir?

Cumhurbaşkanlığı sistemine geçiş ile birlikte birleştirilen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın bünyesinde yer alan iki kariyer mesleğin birleştirilmesi ile ortaya çıkmış olan merkez uzmanlık kadrosudur. Diğer merkez uzmanları gibi Bakanlık birimlerinde görev alır ve o birimlerin çalışma alanlarına dair uzmanlaşarak görevlerini ifa ederler.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Uzman Yardımcısı Nasıl Olunur?

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Uzman Yardımcılığı mesleğine girmek isteyen adayların diğer kariyer mesleklere girişte olduğu gibi Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın KPSS Lisans oturumu ile KPSS A Grubu oturumlarına katılarak Bakanlık tarafından talep edilecek olan puan türlerinden yeterli puanı almaları gerekmektedir. Adayların hangi Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Uzman Yardımcılığı mesleği için hangi puan türlerine sahip olmaları gerektiği konusu ise henüz netlik kazanmamıştır. Son alımların iki Bakanlık ayrı iken yapılmış olması bu konuda henüz somut bir bilginin oluşmamasına sebep olmuştur. Yapılacak olan ilk alım ile birlikte puan türü konusunda daha somut bilgiler oluşacaktır.

Koşulları sağlayarak Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Uzman Yardımcılığı sınavına girmek isteyen adayların karşılaşacakları muhtemel sınav aşaması sözlü mülakat olacaktır. Çünkü gerek eski Çalışma Uzman Yardımcılığı gerekse eski Aile ve Sosyal Politikalar Uzman Yardımcılığı mesleklerine girişte Bakanlıklar yazılı sınav yapmamakta, yalnızca sözlü mülakatlar ile alım süreçlerini tamamlamaktaydı. Bu alışkanlığın iki bakanlığın birleşmesi ile ortaya çıkan Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Uzman Yardımcılığı unvanı için de sürmesini beklemekteyiz.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Uzman Yardımcılığı Alımlarına Başvuruda YDS Şartı Var Mı?

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Uzman Yardımcılığı mesleğinin selefi olan mesleklerin birisinde adaylardan Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM’nin gerçekleştirdiği YDS sınavında en az 70 puan almaları, diğerinde ise YDS katsayısı olan puan sisteminde bu puan türleri istenmekteydi. O nedenle yeni dönemde yapılacak olan Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Uzman Yardımcılığı alımlarında YDS şartının olması beklentilerimiz arasındadır.

aile

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Uzman Yardımcılığı Görev Yeri Neresidir?

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Uzman Yardımcılığı mesleğini ifa edecek olan meslek mensuplarının görev yeri Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler BakanlığI’nın merkez teşkilatıdır, yani Ankara ilidir. 

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Uzman Yardımcılığı Mesleği Özlük Hakları Nasıldır?

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Uzman Yardımcılığı mesleği bir merkez uzmanlık mesleğidir. Merkez uzmanlığı statüsünde olan kariyer meslekler için ek gösterge 3600’dür. Böylelikle gerek mesleği ifa ederken gerekse emekli olduklarında taşra meslek mensuplarına kıyasla daha yüksek maaşlar almak imkanına sahiptirler.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Uzman Yardımcılığı 2023 Maaşı Ne Kadar?

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Uzman Yardımcılığı mesleğine 2023 yılında yeni başlayacak olan bir meslek mensubunun maaşı yaklaşık olarak 17100 Türk Lirası olacaktır. Yeterlik süreçlerini tamamlayarak Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Uzmanı olarak atanmaya hak kazanan bir meslek mensubunun 2023 maaşı ise yaklaşık olarak 17950 Türk Lirası olacaktır.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Uzman Yardımcılığı meslek mensuplarının maaş bilgileri yaklaşık tutarlarla ifade edilmiştir. Bu tutarlara meslek mensuplarının bireysel olarak farklılaşabilecek kesintileri ve ilave ödemeleri dikkate alınmamıştır.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Uzman Yardımcılığı mesleğine, sınavına ve diğer merak ettiğiniz hususlara dair detaylı bilgileri almak için Tıklayınız!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sözleşmeli Personel Kontenjanları

Sosyal hizmetler nasıl atanır?

Sosyal hizmet bölümü atamaları çift yıllarda yapılan KPSS B grubu sınavının P3 puan türüyle gerçekleşmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.