kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Aile ve Sosyal Hizmetler Müfettiş Yardımcılığı Maaşı Ne Kadar?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı mesleği nedir? Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı maaşı ne kadar?

A+
A-

Aile ve Sosyal Hizmetler Müfettiş Yardımcılığı maaşı ne kadar, bu mesleğe nasıl girilir, görev yeri ve özlük hakları nelerdir gibi tüm soruların cevaplarını en güncel haliyle sizler için bu yazımızda paylaştık.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın denetim ve kontrol ile sorumlu kariyer meslek mensupları olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı mesleği nedir? Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı’na bağlı Müfettiş Yardımcılığı mesleğinin özlük hakları nasıldır? Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı Müfettiş Yardımcılığı mesleğine nasıl girilmektedir? Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı mesleği maaş tutarı ne kadar? Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı kariyer mesleğine ve güncel maaş tutarlarına dair bilgileri haberimizde bulabilirsiniz.

Aile Çalışma Sosyal Hizmetler Uzman Yardımcılığı Maaşı Ne Kadar?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı Mesleği Nedir ve Nasıl Girilmektedir?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı mesleği 73 sayılı CBK ile oluşturulan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın denetim ve kontrol görevini üstlenen kariyer meslek mensuplarının oluşturduğu A Grubu meslek grubudur. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı mesleğinde görev yapan meslek mensuplarının temel görevi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın denetim alanına giren yerlerin ve konuların denetimini ve kontrolünü sağlamak ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın, bağlı kuruluşlarının personeli ile birlikte iş ve işlemlerinin idari yönden denetim ve kontrolünü sağlamaktır.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı mesleğine girmeyi isteyen adayların sahip olmaları gereken en temel özellik devlet memurluğu için öngörülmüş olan temel şartları sağlıyor olmalarıdır. Bununla beraber Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı mesleği için gerçekleştirilecek alımlara başvuru yapmayı isteyen adayların kamu hak mahrumiyetlerinin ve belirli suçlardan mahkumiyetlerinin bulunmaması gerekmektedir.

Bunlarla birlikte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı alımlarına müracaat edecek olan adayların bu mesleğin bir A grubu kariyer meslek olması sebebiyle ÖSYM’nin bu amaçla düzenlediği Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın A Grubu oturumlarına katılmış ve belirli puan türlerinden belirli düzeylerde puan almış olmaları gerekmektedir. Bu şekilde puan almış ve puan geçerliliği devam eden adaylar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı için gerçekleştirilecek olan sınavlara başvuru yapma imkanına sahip olacaklardır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı sınavları Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından iki aşamalı biçimde gerçekleştirilmektedir. Bu bağlamda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı sınavlarının ilk aşaması yazılı, ikinci aşaması sözlü olarak yapılmaktadır ve her iki aşamaya da belirli şartları sağlayan belirli sayıda aday katılma imkanına sahip olmaktadır.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı Mesleği Görev Yeri Neresidir?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı mesleğine girmiş olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Müfettiş Yardımcıları ile meslekte belirli yeterlik şartlarını sağlayarak Yardımcılık unvanları kaldırılmış ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Müfettişi olarak görev yapan meslek mensuplarının temel görev yerler Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın merkez birimleri arasında yer alan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı’dır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı meslek mensuplarının bağlı oldukları bu birim Ankara’da kurulu bulunmaktadır.

Her ne kadar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı meslek mensuplarının görev yerleri Ankara olsa da duruma göre Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Müfettiş Yardımcıları ve Müfettişleri yerinde incelemeler için illere turneye çıkabilmektedirler.

Aile Hekimi Maaşı 2023 Ne Kadar?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı Mesleğinin Özlük Hakları Nasıldır?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı mesleğinde bulunan adayların özlük hakları tıpkı diğer Bakanlıklarda yer alan merkezi teftiş birimlerinde görev yapan Müfettiş ve Müfettiş Yardımcıları gibidir ve meslek mensupları 3600 ek göstergeye tabi olarak görev yapmaktadırlar.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı Kariyer Mesleği Mensuplarının Maaşı Ne Kadar?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı mesleğinde bulunan Müfettiş Yardımcılarının ve Müfettişlerin maaş tutarları yaklaşık 10.000 TL-15.000TL civarındadır.

Aile ve sosyal hizmetler Bakan Yardımcısı Kim?

T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı | Bakan Yardimcisi Rıdvan DURAN.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.