kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Aile ve Sosyal Hizmetler Uzman Yardımcılığı Maaşı Ne Kadar?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Uzman Yardımcılığı mesleği özlük hakları nasıldır? Aile ve Sosyal Hizmetler Uzman Yardımcılığı maaşı ne kadar?

A+
A-

Aile ve Sosyal Hizmetler Uzman Yardımcılığı maaşı ne kadar, kimler bu mesleğe girebilir, görev yeri ve özlük hakları nelerdir gibi soruların cevaplarını en güncel haliyle bu yazımızda bulabilirsiniz.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kariyer meslek mensuplarından olan Aile ve Sosyal Hizmetler Uzman Yardımcılığı mesleği nedir? Aile ve Sosyal Hizmetler Uzman Yardımcıları ne işler yaparlar? Aile ve Sosyal Hizmetler Uzman Yardımcılığı mesleğine nasıl girilir? Aile ve Sosyal Hizmetler Uzman Yardımcılığı özlük hakları nasıldır ve nerede görev yaparlar? Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Uzman Yardımcılığı meslek mensuplarının maaşı ne kadar? Aile ve Sosyal Hizmetler Uzman Yardımcılığı mesleğine ve maaşına dair detayları haberimizde bulabilirsiniz. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Müfettiş Yardımcılığı Maaşı Ne Kadar?

Aile ve Sosyal Hizmetler Uzman Yardımcılığı Mesleği Nedir? Kimler Aile ve Sosyal Hizmetler Uzman Yardımcısı Olabilir?

Aile ve Sosyal Hizmetler Uzman Yardımcılığı mesleği 73 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile oluşturulan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın merkez birimlerinde görevlendirilecek olan A Grubu kariyer meslek grubudur. Aile ve Sosyal Hizmetler Uzman Yardımcılığı mesleğine girmeyi isteyen adayların diğer devlet memurluklarında olduğu gibi genel devlet memurluğu şartlarını taşıyor olmaları, ceza mevzuatı hükümleri uyarınca çeşitli suçları işlememiş olmaları, Bakanlığın talep edeceği yaş şartını karşılıyor olmaları ve de yine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın talep edeceği Kamu Personeli Seçme Sınavı puan türlerinden yeterli puana sahip olmalar gerekmektedir.

Aile ve Sosyal Hizmetler Uzman Yardımcılığı mesleğine giriş için Bakanlık adaylardan A Grubu KPSS oturumlarından elde edilen puanlar talep edebileceği gibi İİBF ve Hukuk alanı dışından istihdam edeceği uzman yardımcıları için KPSS Lisans oturumu puanlarından da isteyebilecektir.

Aile ve Sosyal Hizmetler Uzman Yardımcılığı mesleğine giriş için adayların Aile ve Sosyal Hizmetler Uzman Yardımcılığı tarafından gerçekleştirilecek olan yazılı ve sözlü veyahut da yalnızca sözlü olmak üzere sınavlarda başarılı olmaları da şart olacaktır.

Aile ve Sosyal Hizmetler Uzman Yardımcılığı Mesleği Görev Yeri Neresidir?

Aile ve Sosyal Hizmetler Uzman Yardımcılığı meslek mensupları Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın merkez teşkilatı birimlerinde görev yapacak ve bu birimlerin iş ve işlemlerini gerçekleştirmek üzere uzman olarak yetiştirileceklerdir. Bu bağlamda Aile ve Sosyal Hizmetler Uzman Yardımcılığı meslek mensuplarının görev yeri Bakanlığın merkez birimlerinin bulunduğu Ankara olacaktır.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Uzman Yardımcılığı

Aile ve Sosyal Hizmetler Uzman Yardımcılığı Meslek Mensuplarının Özlük Hakları Nasıldır?

Aile ve Sosyal Hizmetler Uzman Yardımcılığı mesleği yukarıda da sözünü ettiğimiz üzere bir merkez kadrodur. Bu yönüyle diğer Bakanlıklarda yer alan merkezi teşkilat uzman yardımcıları ve uzmanları gibi Aile ve Sosyal Hizmetler Uzman Yardımcılığı meslek mensupları da 3600 ek göstergeye tabi olarak görev yapacaklardır.

Aile ve Sosyal Hizmetler Uzman Yardımcılığı Maaş Tutarı Ne Kadardır?

Aile ve Sosyal Hizmetler Uzman Yardımcılığı meslek mensuplarının alacakları maaşları yaklaşık olarak 17.000TL-18.000TL civarındadır.

Sosyal hizmet uzman yardımcısı ne iş yapar?

Sosyal hizmetler uzmanı maddi, sosyal ve kültürel yönden sıkıntı yaşayan bireylere grup ya da topluluklara tanılar koyarak, içlerinde bulundukları problemleri çözmelerinde onlara yardımcı olan kişidir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.