kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Anestezi Teknikeri Maaşları 2023 Ne Kadar?

Anestezi teknikeri maaşları 2023 yılında ne kadar oldu, anestezi teknikerliği nedir, görevleri nelerdir, nasıl anestezi teknikeri olunur, çalışma şartları nasıldır, özel sektörde 2023 anestezi teknikeri maaşları ne kadardır gibi soruların cevaplarına yazımızdan ulaşabilirsiniz.

A+
A-

Mesleklerin maaşlarını, görevlerini, çalışma şartlarını anlattığımız yazı dizilerimize devam ediyoruz. Sizlere fikir vermesi amacıyla hazırladığımız bu yazıda ise anestezi teknikeri maaşları ve görevleri, çalışma şartları gibi konulara değineceğiz.

Anestezi Teknisyeni Maaşları Ne Kadar?

ANESTEZİ TEKNİKERİ NEDİR? ANESTEZİ TEKNİKERİNİN GÖREVLERİ NELERDİR?

Anestezi teknikerliği veya anestezi dediğimiz zaman hepimizin aklında bir şeyler canlanmaktadır. Anestezi genelde tıp alanındaki operasyonlarda hastanın acı çekmemesi için uygulanan bir uyuşturma yöntemidir. Bu yöntem kendi içinde riskler barındırdığı için bu konuda bilgisi olmayan birilerine teslim edilmesi söz konusu dahi değildir bu yüzden tıp fakültesi bitirmiş bireyler arasından TUS aracılığıyla uzmanlığını anestezi konusunda almış uzman doktorlar anestezi uzmanı olarak görev yapmaktadırlar. İşte bu anestezi uzmanlarına yardımcı, destek sağlık görevlisi olarak anestezi teknikerleri hizmet sunarlar.

  • Anestezi teknikerinin görevlerinin başlıca olanları şunlardır:
  • Anestezi işlemi sırasında kullanılan ekipmanların ve ilaçların kontrolü ve hazır hale getirilmesi,
  • Anestezi uygulanması için hastanın hazır hale getirilmesi,
  • Anestezi uzmanına yardımcı olunması, ona gerekli şeyleri hatırlatması,
  • Anestezi işlemi sırasında hastanın kayıtlarının tutulması ve anestezi ile uygulanmış operasyon sonrası hastanın gerekli yere güvenli bir biçimde nakil edilmesinin sağlanması.

Bunlar en genel şekilde anestezi teknikerinin başlıca görevleridir diyebiliriz.

NASIL ANESTEZİ TEKNİKERİ OLUNUR? KİMLER ANESTEZİ TEKNİKERİ OLABİLİR?

Burada bir ayrımdan bahsetmekte fayda var. Tekniker ve teknisyen birbirine çok karışabilen ve adayların kafasını bulandıran iki meslek grubu, kim tekniker olabilir, kim teknisyen olabilir sorusu isim benzerliğinden dolayı kafa karıştırmaya çok müsait.

Teknisyen unvanı ile çalışmaya başlamak için ortaöğretim kurumlarından mezun olmak gerekmektedir, tekniker unvanı ile işe başlamak için ise 2 yıllık bölüm mezunu olmak gerekir. Yani kısaca anestezi teknikeri olabilmek için bir adayın 2 yıllık ilgili bölüm mezunu olması gerekir. İlgili bölümler ise anestezi teknikeri mesleği için; anestezi ve anestezi teknikerliği bölümleridir. Anestezi teknikeri olabilmek için 2 yıllık anestezi veya 2 yıllık anestezi teknikerliği mezunu olmanız gerekmektedir.

ANESTEZİ TEKNİKERİ ÇALIŞMA ŞARTLARI VE SAATLERİ NASILDIR?

Anestezi teknikerinin çalışma şartları çok kolay değildir desek yeridir. Türkiye’de çoğu meslek için bu böyle ama anestezi teknikerinin görevi özellikle tıbbi operasyonlar ile ilişkili olduğu için sürekli tetikte ve dikkatli bir çalışma disiplini içinde olunması gereken bir meslektir.

Çalışma şartları dediğimiz konu hem özelde hem de devlette değişebildiği gibi çalıştığınız kurumlara ve amirlere göre de değişebildiği için net bir şey söylemek doğru olmayacaktır fakat genel olarak zor sayılabilecek bir iş yapıldığını bilmeniz gerekir. Yani iyi bir uzman ile çalışıyorsanız, amirleriniz iyi ise işinizdeki zorluklar kolaylaşacaktır ama aksi insanlarla ve mutsuz bir biçimde çalışıyorsanız işinizin daha da zorlaşacağını bilmeniz gerekir.

Çalışma saatleri konusuna gelince aslında çalışma şartlarının bağlı olduğu diğer ve önemli bir konu da budur. Anestezi teknikerleri birçok tekniker ve teknisyen gibi nöbet yazılan saatler dışında haftada kırk (40) saat çalışırlar. 40 saat deyip geçmemek lazım çünkü anestezi teknikerleri acil durumlarda nöbete çağırılabilirler, hastanedeki personel sayısına bağlı olarak fazla mesaiye kalabilirler. Çalışma saatleri bu yüzden ne özel sektörde ne de devlet hastanelerinde kesin şu ve şu saatler arasındadır ve ayda kesin şu kadar saat çalışırsınız denemeyecek durumdadır.

ANESTEZİ TEKNİKERİ MAAŞLARI 2023 YILINDA NE KADAR?

İşte geldik en can alıcı soruya, anestezi teknikeri olmayı düşünen adayların ilk aklına gelen soru sanıyoruz ki budur. Şimdi size genel itibari ile tekniker maaşları listesini verelim ve bunun üzerine anestezi teknikeri maaşlarını yorumlayalım.

Yeni başlayan          13600-13800 Türk Lirası

 

Bunlar genel itibariyle yıllara göre alınan kıdemler ile orantılı olarak, ortalama bir aralıkta verdiğimiz tekniker maaşları. Anestezi teknikeri 2023 maaşına gelecek olursak yeni başlayan bir anestezi teknikeri için bu maaşın 13700-13800 lira civarlarında olduğunu söyleyebiliriz. Bu maaş tabi ki devlette yatan ek ödemelerin içinde olduğu maaş. Bu maaşa bazı ek ödemeler daha eklenebilir ama aşağı yukarı devlette çalışan bir anestezi teknikeri maaşının başlangıçta 2023 yılı başı için böyle olduğunu söyleyebiliriz. Temmuz ayında gelmesi öngörülebilecek zam ile bu maaşın 14000 lira dolaylarına yaklaşacağını söyleyebiliriz.

ANESTEZİ TEKNİKERİ MAAŞLARI 2023 YILINDA ÖZEL SEKTÖRDE NE KADAR?

Özel sektör hepimizin bildiği üzere kesin bir rakam belirtilemeyen bir alan çünkü bazı hastaneler daha iyi ödemeler yaparken bazı hastanelerde bu ödemeler daha düşük kalıyor. Fakat asgari ücretin 2000 lira olduğu düşünülürse ve kalifiye sayılabilecek bir pozisyondan işe girileceği göz önünde bulundurulursa anestezi teknikeri maaşları özek sektörde başlangıç için 9400-9700 lira civarlarındadır. Bu rakam ortalama bir rakam diye tekrar belirtmeliyiz çünkü bu bizim birkaç kişiden duyduğumuz bir ücretlendirme miktarı, bunun dışında tabi ki 9200 verebilen kurumlar da 10.000 civarı verebilen kurumlar da olabilmektedir.

ANESTEZİ TEKNİKERİ KPSS 2022/5 ATAMA TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

ANESTEZİ TEKNİKERİ NASIL OLMALI?

Bu kısımda size bir takım fikirler vermeye çalışacağız. Yukarıda da belirttiğimiz gibi anestezi teknikeri zor çalışma şartlarına, uzun mesai saatlerine, acil durumlara, nöbetlere hazırlıklı ve dayanıklı olmalıdır. Hemen hemen sağlık alanında çalışan pek çok meslek grubu için de aynı şey söz konusudur.

Bunun dışında anestezi teknikeri veya teknisyeni olarak çalışırken sürekli ekipmanlar, gazlar ve benzer aletlerle çalışıldığı göz önünde bulundurulmalı ve anestezi teknikerleri yine bunlar konusunda da dayanıklı görevliler olmalıdırlar.

Yapılan mesleğin insanların sağlığını ilgilendirdiği unutulmamalı ve insanlara zarar gelmesini engellemek için, insanları önemseyerek hareket edilmelidir.

Özetlemek gerekirse bu mesleği seçecekseniz veya seçtiyseniz; dayanıklı, insana, sağlığa önem veren, dikkatli, hızlı karar verme becerisine sahip, el becerileriniz ve ekipmanlar ile alakanız gelişmiş ve kendinizi bu konularda yetiştirmiş bir yapıda olmanız gerektiğini aklınızda bulundurun.

MAAŞLAR, MESLEKLER, KPSS VE BUNLAR GİBİ KONULARDA SORULARINIZ VE YORUMLARINIZ İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Anestezi Teknikeri Kimdir ve Maaşları Ne Kadar?

Anestezi zor bir meslek mi?

Meslek olarak açıkçası zor bazen koşturma bazen fiziki güç gerektiriyor, 

Yorumlar

  1. Burhan Tektop Avatar Burhan Tektop dedi ki:

    Çok teşekkürler bilgilendirme için.