kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Anestezi Teknikeri Maaşları Ne Kadar?

​​​​​​​Anestezi teknikeri maaşları ne kadar olacak, anestezi teknikerliğinin görevleri nelerdir, anestezi teknikeri nasıl olunur, anestezi teknikeri nedir, çalışma şartları nasıldır, özel sektör anestezi teknikeri maaşları ne kadar oldu gibi soruların cevaplarını yazımızda bulabilirsiniz.

A+
A-

Anestezi teknikeri maaşları ne kadar, çalışma şartları ve görevleri hakkında derlediğimiz bilgileri sizlere sunuyoruz. Günümüz meslek grupları içerisinde dikkat çeken anestezi teknikerinin devlette ve özel sektörde almış olduğu yaklaşık düzeydeki maaş bilgisini sizler için bu yazımızda paylaştık. Sizlere fikir vermesi amacıyla hazırladığımız bu yazıda aradığınız birçok konuya değindik. Şimdi bu konulara değinelim;

Anestezi Teknikeri Kimdir ve Maaşları Ne Kadar?

ANESTEZİ TEKNİKERLİĞİ NEDİR? ANESTEZİ TEKNİKERİNİN GÖREVLERİ

Anestezi genel olarak tıp alanındaki operasyonlarda hastanın acı çekmemesi için uygulanan bir uyuşturma metodudur. Bu metot kendi içinde risklere sahip olduğunda dolayı bu konuda bilgisi olmayan birilerine teslim edilmesi söz konusu değildir. Bu yüzden tıp mezunu kişiler arasından TUS aracılığıyla uzmanlığını anestezi konusunda almış doktorlar anestezist olarak görev yapmaktadırlar. İşte bu anestezi uzmanlarına destek sağlık görevlisi olarak anestezi teknikerleri görev yaparlar.

Anestezi teknikerinin görevlerini sıralayacak olursak:

Anestezi işlemi sırasında kullanılacak olan ekipmanların ve ilaçların kontrolünün sağlanması.

Bu ekipmanların ve ilaçların hazır hale getirilmesi,

Anestezi uygulanabilmesi için hastanın hazırlandırılması,

Anesteziste gerekli desteğin sağlanması.

Anestezi öncesinde ve sonrasında hastanın kayıtlarının tutulması ve hastayı yönlendirici bilgilerin verilmesi, hastanın takibinin yapılması.

ANESTEZİ TEKNİKERİ NASIL OLUNUR?

Sağlık alanında veya başka alanda fark etmeksizin adayların tekniker olabilmesi için 2 yıllık bir önlisans programı bitirmesi gerekmektedir. Tabi ki her 2 yıllık önlisans programı ile istenilen her teknikerlik yapılamamaktadır. Anestezi teknikeri olmak için de belli bölüm şartı aranmaktadır. Bu bölümler şunlardır:

Önlisans Anestesi

Önlisans Anestezi Teknikerliği

ANESTEZİ TEKNİKERİ ÇALIŞMA SAATLERİ NE KADARDIR? ANESTEZİ TEKNİKERİ ÇALIŞMA ŞARTLARI NASILDIR?

Sağlık teknikerlerinin neredeyse tamamının çalışma şartları zordur. Anestezi teknikerliği de aynı şekilde zor bir meslek olarak karşımıza çıkmaktadır. Tıbbi operasyonlarda hayati önem taşıyan bir alanda çalışmak fazlasıyla dikkat ve disiplin gerektirdiği için meslek zorlayıcı ve yorucudur.

Buna ek olarak ameliyat ile ilgili bir iş yapmanın getirdiği ek mesai, nöbet gibi ek yükler olduğu gibi yine ameliyat ile ilgili bir iş yapmanın farklı dezavantajları da bulunmaktadır.

Kamuda çalışan personellerin çalışma saatleri genel haliyle haftada 40 saattir fakat anestezi teknikerliğinde bu rakam minimum olarak görülmelidir. Acil durumlarda nöbete çağırılma, ek mesaiye kalma, rutin nöbetler vs. nedeni ile 40 saati fazlasıyla geçen çalışma saatlerine sahip olunabilmektedir.

 

ANESTEZİ TEKNİKERİ MAAŞLARI  NE KADAR?

Bu tabloda genel olarak sağlık alanında çalışan teknikerlerin ocak ayında aldıkları zamdan sonra maaşları görülmektedir. Yeni başlayacak anestezi teknikerleri de bu tip bir zam alınması halinde 13-15 bin TL civarında bir maaş alacaklardır. Bu rakam ortalama bir rakamdır ve kurumdan kuruma ek ödemelerin, ek mesailerin farklılaşması nedeni ile 100-200 TL bir oynama olabilmektedir.

ÖZEL SEKTÖR  ANESTEZİ TEKNİKERİ MAAŞLARI NE KADARDIR?

Özel sektörde maaş konusu kurumdan kuruma oldukça farklılık gösterebilmektedir ama asgari ücrete yapılacak zam sonrası anestezi teknikeri maaşlarının özel sektörde ortalama olarak 9-10 bin TL arasında olacağını söyleyebiliriz. Dediğimiz gibi bu ortalama genel bir rakamdır çünkü bazı hastaneler, kuruluşlar asgari ücret ile personel çalıştırırken kimi hastaneler daha fazla maaş verebilmektedir.

 

Anestezi Teknikeri iş bulabilir mi?

Anestezi teknikerleri devlet hastanelerinde veya özel hastanelerde çalışabilirler.

Yorumlar

  1. eylul Avatar eylul dedi ki:

    anestezi teknikeri olmak mı? Çok zor arkadaşlar.