kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Anestezi Teknisyeni Maaşları 2023 Ne Kadar?

​​​​​​​Anestezi teknisyeni maaşları 2023 yılında ne kadar olacak, anestezi teknisyenliği görevleri nelerdir, anestezi teknisyeni nasıl olunur, anestezi teknisyeni nedir, çalışma şartları nasıldır, özel sektör 2023 anestezi teknisyeni maaşları ne kadar oldu gibi soruların cevaplarını yazımızda bulabilirsiniz.

A+
A-

Mesleklerin maaşlarını, görevlerini, çalışma şartlarını anlattığımız yazı dizilerimize devam ediyoruz. Sizlere fikir vermesi amacıyla hazırladığımız bu yazıda ise anestezi teknisyeni maaşları ve görevleri, çalışma şartları gibi konulara değineceğiz.

Anestezi Teknisyeni Maaşları Ne Kadar?

ANESTEZİ TEKNİSYENLİĞİ NEDİR? ANESTEZİ TEKNİSYENİNİN GÖREVLERİ

Teknisyenler ve teknikerler sağlık sektöründe ilgili branşın uzmanının yanında destek personel olarak görev yaparlar ve anestezi teknisyenleri de bu şekilde yardımcı personel olarak görev yapmaktadırlar. Anestezi teknisyeni nedir daha iyi anlamak için görevlerine bakmak faydalı olacaktır:

a) Anestezide kullanılacak tüm cihaz ve ekipmanı kontrol eder ve anestezi uygulamasına hazırlar.

b) Merkezi gaz kaynaklarının bağlantılarının doğru olup olmadığını, oksijen, azot protoksit, tüplerinin doluluğunu ve bağlantılarını kontrol eder.

c) Uygulanacak anestezi yöntemine göre gerekli ilaç ve malzemeleri hazırlar.

ç) Anestezi cihazındaki arızaları, anestezik maddelerle, anestezide kullanılan bütün yardımcı ilaç ve malzeme ihtiyacını anesteziyoloji ve reanimasyon uzmanına zamanında haber verir.

d) Anestezi uygulamaları ve monitörizasyon için hastayı hazırlar.

e) Anestezinin güvenli bir şekilde uygulanabilmesinde, sürdürülebilmesinde ve sonlandırılmasında anesteziyoloji ve reanimasyon uzmanına yardımcı olur.

f) Anestezi uygulamasında hastaya ilişkin anestezi kayıtlarını tutar.

g) Hasta ve anestezi işlemine ait takip bilgilerini anesteziyoloji ve reanimasyon uzmanıyla paylaşır.

ğ) Anestezinin sonlandırılmasından itibaren hastanın derlenme odasına güvenli bir şekilde teslim edilmesine yardımcı olur.

ANESTEZİ TEKNİSYENİ NASIL OLUNUR?

Sağlık alanında veya başka alanda fark etmeksizin adayların teknisyen olabilmesi için ortaöğretim programı bitirmesi gerekmektedir. Tabi ki her ortaöğretim programı ile istenilen her teknisyenlik yapılamamaktadır. Anestezi teknisyeni olmak için de belli bölüm şartı aranmaktadır. Bu bölümler şunlardır:

Anestezi ve Reanimasyon – Anestezi Teknisyenliği Dalı (Dal kod: 101)

<div></div>

Anestezi Teknikeri Kimdir ve Maaşları Ne Kadar?

ANESTEZİ TEKNİSYENİ ÇALIŞMA SAATLERİ NE KADARDIR? ANESTEZİ TEKNİSYENİ ÇALIŞMA ŞARTLARI NASILDIR?

Anestezi teknisyenleri genellikle işlerinden de anlaşılacağı üzere kapalı ortamda, ameliyathane ortamında çalışırlar. Mesleklerinin insan hayatı ile doğrudan ilişkisi nedeniyle oldukça zorlayıcı olduğunu belirtmekte fayda var. Kendince stresli bir iş olan anestezi teknisyenliği pek çok sağlık teknisyenliğine kıyasla yorucu bir meslektir diyebiliriz.

Kamuda çalışan personellerin çalışma saatleri genel haliyle haftada 40 saattir fakat anestezi teknisyenliğinde bu rakam minimum olarak görülmelidir. Acil durumlarda nöbete çağırılma, ek mesaiye kalma, rutin nöbetler vs. nedeni ile 40 saati fazlasıyla geçen çalışma saatlerine sahip olunabilmektedir.

ANESTEZİ TEKNİSYENİ MAAŞLARI 2023 YILINDA NE KADAR?

Yeni başlayan teknisyen           13700 – 13900 Türk Lirası

Bu tabloda genel olarak sağlık alanında çalışan teknisyenlerin ocak ayında aldıkları %5.49 zamdan sonra 2023 maaşları görülmektedir. Yeni başlayacak anestezi teknisyenleri de bu zamdan sonra 2023 yılında 14800-15000 TL civarında bir maaş alacaklardır. Bu rakam ortalama bir rakamdır ve kurumdan kuruma ek ödemelerin, ek mesailerin farklılaşması nedeni ile 100-200 TL bir oynama olabilmektedir.

<div></div>

ÖZEL SEKTÖR 2023 ANESTEZİ TEKNİSYENİ MAAŞLARI NE KADARDIR?

Özel sektörde maaş konusu kurumdan kuruma oldukça farklılık gösterebilmektedir ama asgari ücrete yapılan zam sonrası anestezi teknisyeni maaşlarının özel sektörde 2023 yılında ortalama olarak 9500-9800 TL arasında olacağını söyleyebiliriz. Dediğimiz gibi bu ortalama genel bir rakamdır çünkü bazı hastaneler, kuruluşlar asgari ücret ile personel çalıştırırken kimi hastaneler 9000 TL dolaylarında maaş verebilmektedir.

SORU, GÖRÜŞ VE PAYLAŞIMLARINIZ İÇİN FORUM SAYFALARIMIZI BURADAN ZİYARET EDEBİLİRSİNİZ

Anestezi teknisyeni doktor mu?

Anestezi Teknikeri, cerrahi prosedür öncesi doktor, hemşire ve anestezi uzmanına yardımcı olan tıp uzmanıdır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.