kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Arşiv Memuru Maaşları Ne Kadar?

Arşiv Memuru Maaşları Ne Kadar? Arşiv Memuru Nedir? Kimdir? Arşiv Memuru Ne İş Yapar?

A+
A-

Arşiv memuru kimdir, görevleri nelerdir, arşiv memuru maaşları ne kadar ve ne iş yaparlar sorularının cevaplarını en güncel haliyle sizler için bu yazımızda derledik. Sizlere fikir verebilmek amacıyla yazdığımız bu yazıda aklınıza takılan diğer soruların cevabını da bulabilirsiniz.

Türkiye’de değeri bilinmese de arşivler kişilerin, kurumların, firmaların, devletlerin hafızalarıdır. Bir devletin, bir firmanın, bir kurumun arşivlerinde ilgili tarihlerdeki tüm belgeler, bilgiler, hareketler, geziler, kayda alınır. Arşivlerin korunması, düzenlenmesi, yeni kayıtlar eklenmesi, arşive ziyaretçilerin kabulü de oldukça önemli görevlerdir. Bu görevlerin yerine getirilmesi pek çok personel istihdam edilir. Bunların başında da arşiv memuru olarak çalışan personeller gelir. Peki arşiv memuru kimdir? Nedir? Arşiv memuru ne iş yapar? Arşiv memuru maaşları 2021 ne kadar?

Arşiv Personeli Ücretleri Ne Kadar?

Arşiv Memuru Nedir? Kimdir?

Arşiv memurları devlet arşivlerinde ve firmaların arşivlerinde istihdam edilirler. Görevleri arşivleri korumak, incelemek, arşiv belgelerini tespit edip kayda geçirmek, belgeleri korumak, ziyaretçilere eşlik etmek ve kayda almak gibi önemli görevleri yerine getirirler. Arşiv memurları devlet arşivlerinde, merkez ve taşra teşkilat müdürlüklerinde, bakanlıklarda, bankalarda, müzelerde, büyük firmalarda istihdam edilebilir.

Arşiv Memuru Ne İş Yapar?

  • Arşivleri ve arşivlerdeki belgeleri ve kayıtları korumak
  • Arşivler için gerekli malzeme ve belgeleri satın almak
  • Arşiv belgelerini incelemek ve derlemek
  • Arşiv belgelerini elektronik ortama taşımak
  • Arşiv ve içindekilerin zarar görmesini engellemek
  • Böcek, nem, sıcaklık, soğukluk, küfle mücadele etmek
  • Zarara uğrayan arşiv belgelerinin restorasyonunu yapmak
  • Kurum çalışanlarının taleplerini karşılamak
  • Ziyaretçileri kaydetmek ve eşlik etmek
  • Arşiv faaliyet raporu oluşturmak
  • Seminerlere ve eğitimlere katılmak
  • Gizliliğe ve güvenliğe uygun hareket etmek

Memurun Ay Başı Ne Zaman? Memur Maaşları Neden Ayın 15’inde Yatar?

Arşiv Memuru Maaşları Ne Kadar?

Arşiv memurları devlette ve özel sektörde istihdam edilebilir. Bu nedenle maaşları özelde ve devlette farklılık gösterilebilir. Personellerin eğitim durumu, derece ve kıdem, aile durumu, hizmet yılı, çalıştığı firma ve kurum maaşlar üzerinde belirleyicidir. Devlette arşiv memuru maaşları en düşük 9 bin TL civarındadır. En yüksek arşiv memuru maaşları 9-11 bin TL civarındadır. Özel sektörde ise maaşlar en düşük asgari ücret düzeyinde yani 8 bin 506 TL civarındadır. Deneyim kazandıkça maaşlar yükselir. Deneyimli arşiv memurlarının maaşları 12-13 bin TL civarındadır.

Arşiv sorumlusu kimdir?

Kalıcı kayıtların ve tarihsel olarak değerli belgelerin kayıt altına alınması, korunması ve kullanımının sağlanmasından sorumludur.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.