kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Banka Çağrı Merkezi Personeli Maaşları Ne Kadar?

Banka Çağrı Merkezi Personeli Maaşları Ne Kadar? Banka Çağrı Merkezi Nedir? Banka Çağrı Merkezi Personeli Ne İş Yapar? Banka Çağrı Merkezi Çalışma Saatleri Çağrı Merkezinde Çalışmak İçin Gereken Şartlar

A+
A-

İnternet bankacılığının da gelişmesiyle birlikte banka çağrı merkezi personeline ihtiyaç da artmıştır. Bu artış ile birlikte aklımıza gelen ilk soru da banka çağrı merkezi personeli maaşları ne kadar sorusudur… Sizlere fikir verebilmek amacıyla yazdığımız bu yazıda aklınıza takılan diğer soruların cevabını da bulabilirsiniz.

Günümüzde en büyük sektörlerin başında bankacılık sektörü gelmektedir. Dünyanın en büyük şirketleri arasında bankalar bulunur. İnsanlar zaman geçtikçe birikimlerini bankaya koymuş, alışverişleri için bankalardan kredi kullananların sayısı artmıştır. Bu durum bankaların da devasa büyüklüklere ulaşmasını sağlamıştır. Faaliyet alanını genişleten bankalar çağrı merkezleri, destek merkezleri de oluşturmuştur. Bu da yeni bir istihdam fırsatı yaratmıştır. Bu nedenle pek çok kişi banka çağrı merkezleri ile ilgili sorular sormaktadır. Özellikle de personellerin maaşlarına büyük ilgi duyulmaktadır. Peki banka çağrı merkezi nedir? Banka çağrı merkezi çalışma saatleri nasıl? Banka çağrı merkezi personeli maaşları ne kadar?

Bankacılık ve Sigortacılık

Banka Çağrı Merkezi Nedir?

Türkiye’de özel sektörden ve devlete ait onlarca banka bulunmaktadır. Bu bankaların milyonlarca müşterisi bulunur. Kredi talepleri, kredi kartı işlemleri, hesap işlemleri, borç ödeme işlemleri, kart kaybetme ve şifre işlemleri gibi onlarca işlem için müşteriler bankalarına ulaşmaya çalışmaktadır. Bunun için bankalar çağrı merkezlerini devreye sokmuştur. Banka şubelerindeki yoğunluğu azaltmak, işlemlerin kısa süre içerisinde yapılmasını sağlamak için çağrı merkezlerine büyük yük düşmektedir. Bu merkezlerde çalışan personeller çağrı merkezlerinde veya evlerinden çalışarak, telefonlarla banka müşterilerinin iş ve işlemlerinin gerçekleştirilmesine yardımcı olur.

Banka Çağrı Merkezi Personeli Ne İş Yapar?

  • Banka ile ilgili tüm bilgilere hakim olmalıdır.
  • Amirlerinin verdiği talimatlara uymalıdır.
  • Çalışma arkadaşları ile uyumlu çalışmalıdır.
  • Nezaket kurallarına aykırı davranmamalıdır.
  • Müşterilerle saygı çerçevesinde iletişim kurmalıdır.
  • Yardım odaklı hareket etmelidir.
  • Müşteri memnuniyetini sağlamalıdır.
  • İşlemleri en kısa sürede bitirmeye çalışmalıdır.
  • İş kuralları çerçevesinde hareket etmelidir.
  • Sınırlar çerçevesinde bilgi paylaşımı yapmalıdır.

Banka Çağrı Merkezi Çalışma Saatleri

Teknolojinin geliştiği, iletişim araçlarının yaygınlaştığı günümüzde bankacılık faaliyetleri 24 saat sürmektedir. Bu nedenle çağrı merkezleri de 7 gün 24 saat çalışır. Çağrı merkezleri personelleri de vardiya sistemine göre çalışmaktadır. Buna göre 24 saat olan 1 gün 3 bölüme ayrılmıştır. Bir grup sabah 08.00’den 16.00’ya kadar, diğer grup 16.00’dan 00.00’a kadar son grup ise 00.00’dan sabah 08.00’e kadar çalışır. 

DGS Uluslararası Finans ve Bankacılık

Çağrı Merkezinde Çalışmak İçin Gereken Şartlar

  • En az lise mezunu olmak gerekir.
  • İletişim becerilerinin yüksek olması istenir.
  • Diksiyonun düzgün olması avantaj sağlar.
  • Ekip çalışmasına yatkın olunması istenir.
  • Üniversite mezunu olunması tercih sebebidir.
  • Esnek çalışma saatlerine uyum sağlanması aranır.

Banka Çağrı Merkezi Personeli Maaşları

Banka çağrı merkezlerinde çalışanlar düşük maaş şartlarından yakınmaktadır. Genellikle çağrı merkezi elemanlarına asgari ücret düzeyinde ücret ödenir. Banka çağrı merkezi personeli maaşları en az 8 bin 506 TL civarındadır. Deneyim arttıkça, kıdem arttıkça, pozisyonda yükselme oldukça maaşlar da artar. Örneğin çağrı merkezi ekip lideri, şube sorumlusu gibi kadrolar için maaşlar 9-10 bin TL seviyesine yükselmektedir.

Çağrı merkezi kaç gün çalışır?

Çağrı Merkezleri çalışma konususun özelliğinden dolayı 7 gün /24 saat hizmet verilmektedir. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.