kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

BDDK Bankacılık Uzman Yardımcılığı Maaşı 2023 Ne Kadar?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu BDDKnın kariyer meslek gruplarından olan Bankacılık uzman yardımcılığının 2023 maaşı ne kadar? Bankacılık uzmanı nedir? Nasıl olunur? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

A+
A-

Bankacılık sektörünün düzenlenmesi ve denetlenmesi gayesiyle kurulmuş olan ve üst kurul olarak yetkilendirilen Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun kariyer meslek unvanlarından olan Bankacılık Uzman Yardımcılığı mesleği nedir? BDDK Bankacılık Uzman Yardımcılığı 2023 yılı maaşı ne kadar? BDDK Bankacılık Uzman Yardımcılığı mesleğinin görev yeri neresidir? Nasıl BDDK Bankacılık Uzman Yardımcısı olunur? BDDK Bankacılık Uzman Yardımcılığı özlük hakları nasıldır? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

BDDK Murakıp Yardımcılığı, Uzman Yardımcılığı Sınav Soruları

BDDK Bankacılık Uzman Yardımcılığı Mesleği Nedir?

BDDK Bankacılık Uzman Yardımcılığı mesleği BDDK Uzman Yardımcılığı mesleğinden farklı olarak, Kurumun Bankacılık sektörü ile alakalı birimlerinde görev yapmaktadır. Bu birimlerde uzmanlaşarak mesleklerini ifa etmektedirler. Bu yönüyle BDDK Uzman Yardımcılığı mesleğinden ayrışan bir kariyer meslek unvanı olan BDDK Bankacılık Uzman Yardımcılığı unvanı, BDDK Uzman Yardımcılığı ile aynı haklara sahiptir.

BDDK Bankacılık Uzman Yardımcısı Nasıl Olunur?

BDDK Bankacılık Uzman Yardımcılığı mesleğine girmek isteyen adayların Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu BDDK’nın yayımlamış olduğu alım ilanında yer alan KPSS A Grubu puan şartlarını, yaş, sağlık ve diğer koşulları sağlıyor olmaları sınava başvuruda bulunabilmeleri için gereklidir. Aksi halde adaylar BDDK Bankacılık Uzman Yardımcılığı alımlarına başvuruda bulunamaz, BDDK tarafından düzenlenecek olan yarışma sınavlarına katılım gösteremezler. BDDK Bankacılık Uzman Yardımcılığı alımı yazılı yarışma sınavı ile sözlü mülakat olmak üzere iki aşamadan meydana gelmektedir. Bu iki aşamada başarılı olanlar mesleğe BDDK Bankacılık Uzman Yardımcısı olarak adım atarlar. 

BDDK Bankacılık Uzman Yardımcılığı Mesleğinin Özlük Hakları Nasıl?

BDDK Bankacılık Uzman Yardımcılığı mesleği üst kurul kariyer mesleğidir. Bu yönüyle eskiden girildiğinde ilave hak ve imkanlar sunabilmekteydi. Ancak kamu personel rejimine günümüzde hakim olan ilkelerden eşit işe eşit ücret ilkesi gereği çıkarılmış olan 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile bu imkanlar artık bulunmamaktadır. BDDK Bankacılık Uzman Yardımcılığı meslek mensupları da diğer merkez uzmanları ile benzer haklara sahip durumdadırlar. 3600 ek göstergeye göre görev ifa etmektedirler.

BDDK Bankacılık Uzman Yardımcılığı Mesleği Görev Yeri Neresidir?

BDDK Bankacılık Uzman Yardımcılığı mesleğine atanmaya hak kazanan adayların görev yerleri Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun merkezinin taşınmış olduğu İstanbul olacaktır. Önceden Ankara’da bulunan Kurum bir süredir İstanbul’da faaliyet halindedir.

BDDK Bankacılık Uzman Yardımcılığı mesleğine, sınavına ve diğer merak ettiğiniz hususlara dair bilgileri yönlendirmesine yer vermiş olduğumuz meslek tanıtım yazımızda ulaşabilirsiniz;

BDDK Bankacılık Uzman Yardımcılığı 2023 Senesi Maaş Tutarı Ne Kadardır?

BDDK Bankacılık Uzman Yardımcılığı mesleği yazılı yarışma sınavı ile sözlü mülakatlarında başarılı olarak BDDK Bankacılık Uzman Yardımcısı unvanı ile ataması yapılan meslek mensuplarının maaş tutarları 2023 yılı için yaklaşık olarak 16100 Türk Lirasıdır. Meslekte geçirmeleri gereken sürelerde bulunup bu süreler sonunda meslek mensuplarından beklenen yeterlik şartlarını sağlayarak BDDK Bankacılık Uzmanı olarak atanmaya hak kazanan meslek mensuplarının 2023 yılı maaşları ise yaklaşık olarak 16950 Türk Lirasıdır. 

*BDDK Bankacılık Uzman Yardımcılığı meslek mensuplarının maaş tutarları yaklaşık olarak verilmiş, kesinti ya da ek ödenekler dikkate alınmamıştır.

BDDK Bankacılık Uzman Yardımcılığı mesleği yazılı ve sözlü sınavlarına hazırlık yapan diğer adaylarla istişare etmek ve mesleğe dair merak ettiğiniz ne varsa sormak için Tıklayınız!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu BDDK Halka Kredi Veriyor Mu?

BDDK kaç kişiden oluşur?

 Kurul, Kurumun karar organıdır. Kurul; biri Başkan, biri İkinci Başkan olmak üzere yedi üyeden oluşur.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.