kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

BDDK Bankacılık Uzman Yardımcılığı Maaşı Ne Kadar?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından istihdam edilen Bankacılık Uzman Yardımcılığı mesleğinin maaşı ne kadar?

A+
A-

BDDK Bankacılık Uzman Yardımcılığı maaşı ne kadar, bu mesleğe nasıl girilir, özlük hakları nelerdir ve görev yerleri neresidir gibi soruların cevaplarını en güncel haliyle sizler için cevapladık.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu BDDK tarafından merkezi teşkilatı içerisinde Bankacılık iş ve işlemlerini gerçekleştirmek üzere istihdam edilecek olan Bankacılık Uzman Yardımcılığı mesleği nedir? Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Bankacılık Uzman Yardımcılığı mesleğine nasıl girilir? Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Bankacılık Uzman Yardımcılığı mesleğine kimler girebilir? Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Bankacılık Uzman Yardımcılığı mesleğinin özlük hakları nasıl? Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Bankacılık Uzman Yardımcılığı görev yeri neresidir? Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Bankacılık Uzman Yardımcılığı maaşı ne kadar? Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Bankacılık Uzman Yardımcılığı mesleğine dair bilgileri ve güncel maaş bilgisini haberimizde bulabilirsiniz.

Bankacılık ve Sigortacılık

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Bankacılık Uzman Yardımcılığı Mesleği Nedir?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Bankacılık Uzman Yardımcılığı mesleği üst kurul tarafından istihdam edilen üç kariyer meslek grubundan bir tanesidir. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Bankacılık Uzman Yardımcılığı mesleği mensupları Kurumun merkezi birimlerinde, bankacılık iş ve işlemlerine yönelik olarak yetiştirilmekte ve bu iş ve işlemlere yönelik birimlerde görevlendirilmektedirler. BDDK Uzman Yardımcılığı mesleğinden bu yönüyle farklı olan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Bankacılık Uzman Yardımcılığı mesleğine giriş koşullarını aşağıda inceleyebiliriz.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Bankacılık Uzman Yardımcılığı Mesleğine Nasıl Girilir?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Bankacılık Uzman Yardımcılığı mesleğine girmek isteyen adayların öncelikli olarak Kurulun alım yapacağı birimlere göre farklılaşan alanların birisinden mezun durumda bulunmaları gerekmektedir. Bu bağlamda Hukuk, Bankacılık, İletişim ve Bilişim alanlarından mezun adaylar için açılacak olan alımlarda adaylar mezuniyet koşullarını karşılamaları durumunda Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Bankacılık Uzman Yardımcılığı alımlarına başvuruda bulunabileceklerdir. Bununla beraber Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Bankacılık Uzman Yardımcılığı alımlarına başvuruda bulunacak olan adayların alanları için belirlenen KPSS oturumlarına katılmış ve KPSS puan türlerini elde etmiş olmalıdırlar. Bu puanlara göre yapılacak olan sıralamalar neticesinde Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Bankacılık Uzman Yardımcılığı alım sayısının yirmi katı kadar aday arasında kendisine yer bulanlar üst kurul tarafından gerçekleştirilecek olan yazılı sınava katılma imkanı bulacaklardır.

DGS Finans ve Bankacılık

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Bankacılık Uzman Yardımcılığı yazılı sınavına katılan adaylardan belirli başarı şartlarını taşıyan, yine belirli sayıda aday Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Bankacılık Uzman Yardımcılığı alımlarının ikinci safhası olan sözlü sınavlara katılma hakkı elde edeceklerdir.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Bankacılık Uzman Yardımcılığı yazılı sınavında adayların sınavda katılacakları oturumlardan belirli bir puan almak, tüm oturumların aritmetik ortalamasında da belirli bir düzey yakalamak zorundadırlar. Bu şekilde başarı şartlarını sağlayan adaylardan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Bankacılık Uzman Yardımcılığı kapsamında istihdam edilecek olan aday sayısının dört katı kadarı Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Bankacılık Uzman Yardımcılığı alımlarının ikinci aşaması olan sözlü mülakatlara katılma hakkı elde etmektedirler.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Bankacılık Uzman Yardımcılığı Özlük Hakları Nasıl? 

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Bankacılık Uzman Yardımcılığı mesleği Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun merkez birimleri olan Bankacılık ile alakalı birimlerinde görev yaptığından merkez statülü bir uzmanlık mesleğidir. Bu yönüyle diğer merkez kadrolar gibi Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Bankacılık Uzman Yardımcılığı kadrosu da 3600 ek göstergeye tabi olarak görev yapılan meslekler arasındadır.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Bankacılık Uzman Yardımcılığı Görev Yeri Neresidir?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Bankacılık Uzman Yardımcılığı mesleği mensupları Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun kurulu bulunduğu İstanbul’da yer alan birimlerde görev ifa etmektedirler.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Bankacılık Uzman Yardımcılığı Maaşı Ne Kadar?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Bankacılık Uzman Yardımcılığı meslek mensupları olan Bankacılık Uzman Yardımcıları ile Bankacılık Uzmanlarının maaş tutarları yaklaşık 17.000-18.000 TL civarındadır.

BDDK hangi kuruma bağlı?

Kurumun ilişkili olduğu bakanlık Hazine ve Maliye Bakanlığı olarak belirlenmiştir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.