kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Bekçi Maaşları 2023 Ne Kadar?

Çarşı ve mahalle bekçileri son yıllarda en revaçta olan meslek gruplarından biridir. Binlerce kişilik personel alımı yapılmaktadır. Peki bu zor görevi icra edecek çarşı ve mahalle bekçileri ne kadar maaş alır? 2023 yılında bekçi maaşları ne kadar? Bekçi maaşları 2023 ne kadar?

A+
A-

Emniyet Genel Müdürlüğünün yükünü hafifletmek ve çarşı ve mahallelerde asayişi sağlamak için çarşı ve mahalle bekçileri alınmıştır. KPSS şartı aranmaksızın lise ve denk olan okullardan mezun olan binlerce kişiye de böylece iş fırsatı doğmuştur. Ayrı ayrı kalemlerle binlerce kişilik çarşı ve mahalle bekçisi alımları devam etmektedir. Ayrıca mahalle bekçileri pek çok şehirde göreve başlamıştır.  Bekçilerle birlikte güven ve huzur ortamı oluşturulması amaçlanmaktadır. Peki bekçi maaşları ne kadardır? 2023 yılında bekçiler ne kadar maaş alır? www.tercihiniyap.net ailesi olarak sizin için bekçi maaşlarını inceledik..

Çarşı ve Mahalle Bekçileri Çalışma Yönetmeliği

2023 BEKÇİ MAAŞLARI NE KADAR?

Tüm devlet memurlarında olduğu gibi çarşı ve mahalle bekçilerinin maaşları da kıdemlerine,rütbelerine göre değişmektedir. Başka bir deyişle bekçi olarak görev yapan personelin hizmet yılı maaşının artmasını doğrudan etkilemektedir. Bu doğrultuda göreve yeni başlayan çarşı ve mahalle bekçileri 10.740 bin Türk Lirası civarında maaş alırken 3 yıllık hizmet süresini tamamlayan bekçiler ise 10 bin 100 Türk Lirası civarında maaş alabilmektedir. 12 yıl ve üzerinde görev yapan çarşı ve mahalle bekçileri ise 10 bin 300 Türk Lirası civarında maaş almaktadır.

2023 yılı içerisinde devlet memurlarına yüzde 7,5 2019 yılı içerisinde ise yüzde 9 maaş zammı uygulanacak. Ayrıca çocuk yardımı ve aile yardımı gibi ek gelirleri de hesaplarsak çarşı ve mahalle bekçilerinin maaşları oldukça artmaktadır.

Çarşı ve mahalle bekçilerinin maaşları yaptıkları hizmete göre de değişiklik gösterebilmektedir. Görev yapılan şehre göre de maaşlar artabilmektedir. Terör olayların sık yaşandığı bir bölgede görev yapan personellerin maaşları buna göre artabilmektedir.

Çarşı ve Mahalle Bekçisi Maaşları

Bekçiler kaç yıl görev yapar?

Çarşı ve mahalle bekçileri adayları ile 15 yıla kadar hizmeti olan bekçilerin 20, 15 yıldan fazla hizmeti olanların 30 gün yıllık izin hakkı vardır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.