kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Belediye Encümeni Maaşları Ne Kadar?

Belediye Encümeni Maaşları Ne Kadar? Belediye Encümeni Nedir? Kimdir? Belediye Encümeni Ne İş Yapar? Ankara da, İstanbul da, İzmir de Belediye Encümeni Maaşları Ne Kadar?

A+
A-

Belediye encümeni maaşları ne kadar alır? Eğer sizler de belediye encümeni kimdir, maaşları ne kadardır, görevleri nelerdir diye merak ediyorsanız bu yazımız sizler için. Sizlere en güncel bilgileri verdiğimiz bu yazımızda belediye encümeni hakkında aklınızdaki tüm sorulara cevap bulabilirsiniz.

Türkiye’de işsizlik sorunu giderek büyümektedir. Her geçen gün işsiz sayısı artarken, iş olanakları da büyük oranda azalıyor. Yeni tip Koronavirüs salgını nedeniyle iş ve ekonomi dünyası da zor sınavlardan geçiyor. Bu nedenle işsiz kalanlar, iş değiştirmek isteyenler, öğrenciler iş fırsatları bulmaya çalışıyor. İş olanakları ile ilgili araştırmalar yapıyor. Araştırmalar sırasında Türkiye’de istihdamı destekleyen belediyeler adayların karşısına çıkıyor. 81 ildeki şehir belediyeleri ve ilçe belediyeleri her yıl yüzlerce kişilik personel alımı yapmaktadır. Belediyeler bünyesinde farklı kadro ve pozisyonda binlerce personel istihdam edilmektedir. Bu personellerden biri de belediye encümeni olarak çalışan kişilerdir. Peki belediye encümeni nedir? Kimdir? Belediye encümeni ne iş yapar? Görevleri nelerdir? Belediye encümeni maaşları ne kadar? Belediye encümenleri ne kadar maaş alır?

Belediye Fen İşleri Personeli Maaşları Ne Kadar?

Belediye Encümeni Nedir? Kimdir?

Belediye kelimesi Arapça kökenlidir ve orijinal hali “belediyye” şeklindedir. Şehir, ilçe, kasaba, mahalle, belde gibi yerleşim merkezlerinde temizlik, yol, ulaştırma, aydınlatma, ısınma, su, toplu taşıma, esnaf denetimi gibi konularla ilgilenen, vatandaşa hizmet götüren yerel yönetimlere belediye denir. Encümen kelimesi ise Farsça kökenlidir ve “encumen” orijinal halidir. Alt kurul anlamına gelmektedir. Belediyelerde en yetkili organlardan olan belediye encümenleri belediye işleri ile ilgilenir. Haftada en az 1 kez toplanan belediye encümenleri belediye meclisi üyeleri tarafından seçilir. Belediye başkanlığında yetkili olan bu kurum 5-7 üyeden oluşur. Belediyenin gündemindeki konuları görüşen, karara bağlayan bu kurul görev bölgeleri için hayati derecede önemli işlere imza atar.

Belediye Encümeni Ne İş Yapar?

Belediye Encümeni, belediye başkanı tarafından hazırlanan gündemlerle ilgili toplantılar yapar. Alınan kararlar, gündemdeki konular ve sorulan sorulara ilişkin tartışmalar yapılır kararlar verilir. Görüşmeler sonucunda kararları reddedenler gerekçelerini açıklar. Belediyeye, vatandaşa karşı sorumluluklarını yerine getirirler. Bunların dışında da pek çok görev ve sorumlulukları bulunur. İşte belediye encümeni görevleri;

  • Şeffaf olurlar.
  • Kul hakkı yemez, yolsuzluğa izin vermezler.
  • Liyakata önem verirler.
  • Yıllık planlarla ilgilenirler.
  • Bütçe hesaplarını çalışırlar.
  • İl genel meclisine görüş bildirirler.
  • Öngörülmeyen giderleri dağıtırlar.
  • İhalaler konusunda görüş bildirirler.
  • Kararları onaylar ve reddederler.
  • Vali tarafından gelen konuları görüşürler.
  • Belediye encümenleri ile fikir alışverişi yaparlar.
  • Kanunlarda öngörülen cezaları verirler.
  • Uygulamaları kanunlara uygun olarak yapar.
  • Vergi, resim ve harç haricindeki fiyatların 5 bin TL’ye kadar olan ihtilafları sonuçlandırırlar.
  • Belediye taşınmazlarının kiralamasını yaparlar.
  • Belediye sınırlarındaki yerlerin açılış-kapanış saatlerini belirlerler.

Belediye Encümeni Maaşları Ne Kadar?

Belediye çalışanları ile ilgili en çok merak edilen konu hiç şüphesiz maaşlarıdır. Belediye çalışanlarının ne kadar maaş aldığı, ek gelire sahip olup olmadıkları, zengin olup olmadıkları merak edilir. Özellikle de belediye encümenlerinin ne kadar maaş aldığı, aylık gelirlerinin ne kadar olduğu sorulur. Siyaset ülke gündemindeki ana konu oldukça bu sorular da sorulmaya devam edecektir. Peki belediye encümeni maaşı ne kadar?

Bu konuda belirleyici olan faktör belediyenin büyüklüğü, belediye bölgesindeki nüfusun çokluğudur. Nüfusu 10 bine kadar olan belediyelerde 3500 TL, 50 bine kadar olanlarda 5300 TL maaş ödenir. Belediye encümeni maaşları nüfusu 200 bine kadar olan bölgelerde 7070 TL, 200 binden büyük olanlarda 8840 TL olarak ödenir. Bu ücretler brüt olarak tespit edilir. Bu maaşlar da ödenek olarak hesaplara geçirilir. Ücretler sanıldığı kadar yüksek olmasa da belediye encümenleri siyasete adım atmış olurlar ve genelde encümenlerin daha iyi pozisyonlara geldikleri görülür.

Belediye Güvenlik Görevlisi Maaşları Ne Kadar?

Encümen üyesi nasıl olunur?

İl encümeni valinin başkanlığında, genel sekreter ile il genel meclisinin her yıl kendi üyeleri arasından seçeceği üç üye ve valinin her yıl birim amirleri arasından seçeceği iki üyeden oluşur.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.