kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Belediye Fen İşleri Personeli Maaşları Ne Kadar?

Belediye Fen İşleri Personeli Maaşları Ne Kadar? Belediye Fen İşleri Personeli Nedir? Kimdir? Belediye Fen İşleri Personeli Ne İş Yapar?

A+
A-

Belediye fen işleri  personeli maaşları ne kadar, Belediye fen işleri personeli kimdir ve görevleri nelerdir gibi soruların cevaplarını sizler için bu yazımızda derledik. İşte size en güncel bilgilerle Belediye fen işleri Personeli.

Türkiye’de istihdama en büyük katkıyı belediyeler yapmaktadır. 81 ildeki il belediyeleri ve yüzlerce ilçe belediyesi bünyesinde binlerce personel çalışmaktadır. Belediyeler yerel yönetimler olarak şehirlerin, ilçelerin, mahallelerin, köylerin yönetiminden sorumludur. Vatandaşa hizmet götüren belediyeler bu büyük operasyonu personelleri ile gerçekleştirir ve yönetir. Bu kapsamda belediyeler bünyesinde idari personeller, itfaiye ve zabıta personelleri gibi binlerce personel çalışır. En büyük yapılanmalar da genellikle fen işleri kapsamında yapılır. Her belediyede fen işleri personelleri bulunur. Peki fen işleri personeli nedir? Fen işleri personeli ne iş yapar? Fen işleri personeli maaşları ne kadar? Fen işleri personeli maaşları ne kadar oldu? Antalya, Ankara, İzmir, İstanbul, Bursa, Adana, Konya, Trabzon, Gaziantep’te fen işleri personelleri ne kadar maaş alır?

Belediye Başkan Yardımcısı Maaşları 2023 Ne Kadar?

Belediye Fen İşleri Personeli Nedir? Kimdir?

Belediyelerde çalışan fen işleri personelleri asfalt, bordür yapımı, yol çalışmaları ile görevlidir. Belediyelerin araçları ve iş makinelerinin bakım ve onarımı ile ilgilenir. Park ve bahçelerle, çocuk bakım evleri, spor tesislerinin bakım, onarım ve güvenlik işleri ile görevlendirilebilir. Yapılacak diğer işlerde destekleri istenir. Kış aylarında karla mücadele ederler. Onlarca farklı görev ve sorumluluğu olan fen işleri personelleri, fen işleri müdürünün altında çalışır ve 5393 sayılı Belediye Kanunu kapsamında Belediye Başkanı tarafından verilen talimatları yerine getirir.

Belediye Fen İşleri Personeli Ne İş Yapar?

Belediyelerin Fen İşleri Müdürlükleri pek bilinmese onlarca farklı alanda görev yaparlar. Yağmur, kar yağışı nedeniyle oluşan yol tıkanıklıkları, su baskınları, sel gibi afetlere karşı mücadele ederler. Yolların bakımı, asfaltlanması ile ilgilenirler. Belediye başkanının ve müdürlerinin talimatlarını yerine getirirler. Vatandaşın bölgede daha iyi bir yaşam sürmesi için görev alırlar. Kendi aralarında farklı kadro ve pozisyonda onlarca personel bulunur. İşte belediye fen işleri personeli ve müdürünün görevleri:

  • Yol ve tesislerin asfaltlamasını yaparlar.
  • Bordür yapımında görev alırlar.
  • Belediyelerdeki araçların bakım ve onarımıyla ilgilenirler.
  • İş makinelerinin bakım ve onarımını yaparlar.
  • Parkların düzeni, yenilenmesi ve bakımıyla ilgilenirler.
  • Çocuk bakım evi, spor tesisi gibi belediye tesisleriyle ilgilenirler.
  • Yapılacak işlerde ihtiyaç duyulan personel temini ile ilgilenirler.
  • Personele ait ücret ödemelerinde görev alabilirler.
  • Kar, kış, yağmur, sel, dolu ile mücadele ederler.
  • Yıllık bütçe tekliflerini hazırlarlar.
  • Fen işleri müdürü ekibinin yönetiminden sorumludur.
  • Fen işleri personeli müdürünün talimatlarını yerine getirir.
  • Belediye başkanının direktiflerine göre çalışırlar.

Belediye Fen İşleri Personeli Maaşları 

Belediye Fen İşleri Müdürlüklerinde çalışan personellerin ne kadar maaş aldığı çok merak edilmektedir. Bu soruya net bir cevap vermek zordur. Çünkü belediyeye bağlı nüfusun çokluğu, kadrolu veya sözleşmeli çalışma, derece ve kıdem, hizmet yılı gibi unsurlara göre maaşlar değişebilir. Ancak belediye fen işleri personeli maaşları ortalama 8-9 bin TL seviyesindedir. Belediye fen işleri müdürü maaşları ise 10-11 bin TL arasında değişmektedir. Ayrıca belediyeden gelen ek tazminatlar, ek ödemeler, aile-çocuk yardımı gibi ödemelerle maaşları 12 bin TL’nin üstüne yükselebilir.

Belediye Başkanı Maaşı 2023 Ne Kadar?

Belediye Fen işleri ne iş yapar?

Belediye Başkanı’nca verilen ve yönetmelikte tarif edilen görevleri özenle yürütmekle sorumludur.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.