kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

BİM Personel Maaşları 2023 Ne Kadar?

BİM Personel Maaşları 2023 Ne Kadar? BİM Nedir? Açılımı Nedir? BİM Kimin? BİM Çalışma Şartları ve Çalışma Saatleri 2023 BİM Personelleri Ne İş Yapar? BİM Personel Alımı Şartları 2020 BİM İş Başvurusu ve İşe Alım Süreci 2020 BİM Çalışma Şartları ve Çalışma Saatleri 2020

A+
A-

Türkiye’nin en büyük, en çok vergi veren firmalarından biri de BİM market zinciridir. Türkiye’de ve yurt dışında yüzlerce mağazası ile faaliyetlerini sürdüren firma yaptığı indirimlerle de adından söz ettirmektedir. Her hafta cuma günleri geçerli olan aktüel indirimli ürünler kataloğu ile milyonlarca müşteriyi mağazalarına çeken firma satış rekorları kırmaktadır. Firmanın başarıları, şube sayısı artıkça persone ihtiyacı da artmaktadır. Ülke genelindeki yüzlerce mağazada binlerce personel istihdam edilmektedir. Ülke genelindeki binlerce kişi, işsizler, iş değiştirmek isteyenler BİM iş ilanları, personel alımı 2023 ile ilgili sorular sormaktadır. Özellikle de firmanın maaş politikası merak edilmektedir. Peki BİM personel maaşları 2023 ne kadar? BİM kasiyer, mağaza sorumlusu, reyon görevlisi maaşı 2023 ne kadar? BİM çalışma şartları ve çalışma saatleri 2023 nasıl? BİM part-time ve ful-time ücretleri ne kadar? BİM iş ilanları, personel alımı ve iş başvurusu 2023 nasıl yapılır?

Alo 184 Sabim Korona Virüsü Danışma Hattı Nedir? Nasıl Yararlanılır?

<div></div>

BİM Nedir? Açılımı Nedir? BİM Kimin?

Firma ülkedekie en büyük market zincirlerinden biridir. Mağaza sayısı, çalışan sayısı, ürün sayısı, satış rekorları ile vergi rekorları kırmaktadır. BİM’in açılımı Birleşik Mağazalar Anonim Şirketidir. BİM’in sahibi ise Mustafa Latif Topbaş’tır. Firmanın hissedarları ise şu şekildedir;

Mustafa Latif Topbaş :  %14,78
Ahmet Afif Topbaş : % 9,39
Abdulrahman El Khereiji : % 2,50
Firdevs Çizmeci : % 1,15
Fatma Fitnat Topbaş : % 1,00
Ahmed Hamdi Topbaş : % 0,53
Ahmet Hamdi Topbaş : % 0,17
Ömer Hulusi Topbaş : % 0,12
İbrahim Halit Çizmeci : % 0,00
Diğer (Halka Açık) : % 70,36

<div></div>

BİM Çalışma Şartları ve Çalışma Saatleri 2023

Ülkenin en büyük, en çok müşteri çeken market zincirinde çalışma şartları son derece ağırdır. Çünkü mağazalarda yoğunluk oldukça fazladır. Binlerce müşterinin akın ettiği şubelerde yalnızca birkaç personel çalıştığı için çalışanlar işlerle zor baş etmektedir. Ancak BİM mağazalarında çalışma şartları 2023 diğer firmalara, market zincirlerine göre daha iyidir. Kasa, reyon ve depo olmak üzere her yerde çalışırlar. Temizlik, ürün temini ve yerleştirmesi yine her çalışanın görevidir. Yoğunluk nedeniyle personeller gün boyu ayakta durabilir.

BİM mağazalarının çalışma saatleri 2023 09.00 ile 21.00 arasındadır. Bu nedenle mağazalarda işçiler vardiya sistemiyle çalışır. Bazı personeller sabah gelip akşam mağazadan erken çıkarlar. Bazıları da öğle saatlerinde gelip işletmeyi kapatırlar. Personeller günde ortalama 9 saat çalışırlar. Ancak yoğunluğa ve çalışan sayısına bağlı olarak daha fazla çalışmaları da kendilerinden istenebilir. Çalışanlar haftada 6 gün işe gelirler 1 gün haftalık izin kullanırlar. 1 yıllık hizmet süresini doduranlar ise 14+2 günlük yıllık izin hakkı elde ederler.

<div></div>

BİM Personel Maaşları 2023 Ne Kadar?

BİM kasiyerleri, reyon görevlileri, mağaza sorumluları, depo sorumluları, ürün dağıtıcıları ile ilgili en çok merak edilen konu aldıkları maaşlarla ilgilidir. Bu nedenle “BİM personel maaşı 2023 ne kadar?” sorusu sık sık sorulur. Firmanın maaş politikasının merkezinde asgari ücret bulunur. BİM personel maaşları 2023 TL yani asgari ücret seviyesindeydi. Yeni yılda asgari ücretin artması ile birlikte BİM personel maaşı 2023 8 bin 506 TL oldu. Farklı kadrodaki, hizmet süresi fazla olan personeller ise daha yüksek ücret alabilir.

BİM bölge müdürü 15 bin TL, mağaza müdürü 14 bin TL, mağaza sorumlusu 13 bin 500, mağaza müdürü yardımcısı 13 bin TL aylık alır.

BİM reyon görevlisi, kasiyer, reyon sorumlusu, şarküteri görevlisi, dağıtıcı personel 8 bin 506 ile 9 bin 500 TL arasında ücret alır.

NOT: Personellerin maaşlarını etkileyen aile yardımı, çocuk yardımı, yemek ücreti, prim ödemesi, sigorta ve BES kesintisi gibi değişkenler vardır. Örneğin BES kesintisi nedenyile aylıklar 100 TL düşerken prim nedeniyle 500 TL’ye kadar artabilir.

BİM Kaçta Açılır? Kaçta Kapanır? BİM Çalışma Saatleri

<div></div>

bim calisma sartlari personel alimi 2020

BİM Personelleri Ne İş Yapar?

Firmada çalışmayı düşünenler bu soruyu sık sık sorar. Ülkenin her yerindeki mağazalarda düzenin korunması, işleyişin devam etmesi için çalışanlara büyük görev düşmektedir. Bu kapsamda yapılması gereken görevler şu şekildedir;

Mağaza ve reyon temizliği yapılır.

Ürün stoğu kontrol edilir ve eksik kalan ürün sipariş edilir. Satılmayan ürün bildirilir.

Kasa güvenliği, Z raporu, para teslimi yapılır.

Müşterilerin istekleri geri çevrilmez, sorulara ve isteklere karşılık verilir.

Mağaza güvenliği sağlanır ve reyonların boşalmasına izin verilmez.

<div></div>

BİM Personel Alımı Şartları 2023

Ülkenin en büyük firmalarında çalışacak adaylarda bazı şartlar aranmaktadır. Bu kapsamda yoğunluğa, hizmet sektörüne, zorlu çalışma temposuna ayak uydurabilecek kişiler işe alınmaktadır. Bu kapsamda bim personel alımı şartları 2023 şu şekildedir;

Adayların en az lise mezunu olması, iletişim becerilerinin yüksek olması gerekir.

Perakende, market sektöründe deneyimli personellere öncelik verilir.

Esnek çalışma saatlerinden şikayet etmeyecek, vardiyalı çalışabilecek kişilere öncelik verilir.

İletişim becerisi yüksek, fiziksel engeli bulunmayan kişiler işe alınır.

Sigara kullanmayan, adli sicili temiz olan, kötü şöhretle anılmayan, daha önce firmadan kovulmamış kişilerin şansı daha yüksektir.

<div></div>

BİM İş Başvurusu ve İşe Alım Süreci 2023

Firma bünyesinde, mağazalarda çalışmak isteyen milyonlarca kişi bulunur. Bu nedenle “BİM iş ilanları ve personel alımı 2023” hakkında araştırma yapan çok sayıda vatandaş bulunur. BİM iş ilanlarını takip etmek ve başvuru yapmap için firmanın internet sitesine girerek “BİM’de Kariyer” sayfası ziyaret edilmelidir. 

BİM’de Kariyer sayfasında personel aranan pozisyonlar, açık iş ilanları, hangi şehirde personele ihtiyaç duyulduğu gösterilmektedir. Bu sayede iş arayan kişiler bu sayfa aracılığıyla başvuru işlemlerini gerçekleştirebilir. Ayrıca BİM mağazalarının girişlerine afiş asılarak personel alım ilanı da paylaşılmaktadır. Çalışmak istediğiniz mağazaya giderek çalışmak istediğinizi iletebilir ve iş başvuru formu doldurabilirsiniz.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

BİM öğrenci alıyor mu?

Yoğun iş temposuna ayak uydurabilecek, en az lise mezunu, erkek ve bayan genç çalışma arkadaşları için istihdam alanı yaratılmaktadır. 

Yorumlar

  1. T savas Avatar T savas dedi ki:

    2019maasi 2550ydi prim filan yok o mağaza primi o da her mağazada 105 ile 110 arası değişir maaşa dahildir yani en fazla 5 ile 10 tl arası değişir iki personel arası maaş