kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Biyomedikal Cihaz Teknikeri Kimdir ve Maaşları Ne Kadar Oldu?

​​​​​​​Biyomedikal cihaz teknikeri maaşları kaç Türk Lirası oldu? Kamuda ve özel sektörde ne kadar kazanıyorlar? Net maaşları ve brüt maaşları ne kadar?

A+
A-

Biyomedikal cihazlar sağlık sorunları yaşayan kişiler için oldukça önem arz etmektedir. Biyomedikal cihaz teknikeri kimdir ve maaşları ne kadar oldu gelin birlikte bakalım…

X mesleğini yapanlar ne kadar maaş alıyor, Y satanlar ne kadar kazanıyor, Z ile uğraşanların kazancı ne kadar gibi soruları sıklıkla duymaktayız. Bu soruların muhatapları da genellikle nezaket gereği kazançlarını aşağı yukarı söyleseler de bu soruların kendisi aslında nezaketsizlik göstergesidir.

Her ne kadar gelir, kazanç sorma bir nezaketsizlik olsa da özellikle bir mesleği yapmayı düşünen kişiler için o meslekte ne kadar gelir elde edildiğinin bilinmesi de önemlidir. Çünkü kişi yapacağı işten elde edeceği maaş ile hayatını idame ettirip ettiremeyeceğini bilmek ister. İşte bu nedenle özellikle meslekleri araştıran okurlarımız için mesleklerin maaşlarını yazmaya çalışıyoruz. İçeriğimizde ise biyomedikal cihaz teknikeri maaşlarına dair bilgileri okuyabileceksiniz.

Biyomedikal Teknikerlerinin Hizmet Sınıfı Sorunu Üzerine

BİYOMEDİKAL CİHAZ TEKNİKERİ NE İŞ YAPAR? BİYOMEDİKAL CİHAZ TEKNİKERİ NEDİR? NASIL OLUNUR?

Biyomedikal cihaz teknikeri kendi alanındaki, branşındaki uzmanlara destek veren, onların talimatlarını yerine getiren ve bunlara ek olarak bu konuda ek vazifeleri de bulunabilen sağlık teknikerleridir. Biyomedikal cihaz teknikeri kimdir ve ne iş yapar sorularını en iyi biçimde görevleri üzerinden anlayabiliriz.

  • Kullanılmakta olan tıbbi cihazların periyodik olarak kalibrasyonunu ile bu cihazların bakım ve onarımını yapmak
  • Kuruma alınması düşünülen tıbbi cihazların teknik şartnamesinin hazırlanmasında ve alınan tıbbi cihazların muayene kabulünde görüş vermek
  • Tıbbi cihazların kullanımımı hakkında ilgili personele bilgi vermek
  • Hasta ve çalışanları tıbbi cihazların zararlı etkilerinden korumak için gerekli tedbirleri almak

Biyomedikal cihaz teknikeri olmak isteyen bir insanın da izlemesi gereken yollar bulunmaktadır. Bu yolların başında Biyomedikal Cihaz Teknolojisi bölümünü bitirmek gelmektedir. Akabinde mesleğe başlamak için ise yine bir tercih yapılması gerekmektedir. Eğer memur olarak biyomedikal cihaz teknikeri olunacaksa adayın KPSS kısaltmasıyla bilinen kamu personeli seçme sınavına girerek atanmasına yeterli bir puan alması gerekmektedir. Özel sektör çalışanı olmak için ise adayın ilan takip etmesi, kendi alanında hizmet veren kurum ve kuruluşlara cv bırakması gerekmektedir.

Bu başlığı daha kapsamlı incelediğimiz içeriğimize göz atmak için:

 

biyomedikal cihaz teknikeri maaslari 2021

ÖZEL SEKTÖR ÇALIŞANI OLARAK BİYOMEDİKAL CİHAZ TEKNİKERLERİ NE KADAR MAAŞ ALMAKTADIRLAR?

Yeni mezun veya deneyim sahibi olmayan biyomedikal cihaz teknikerleri yeni mezun veya tecrübesiz birçok meslek mensubu gibi genellikle asgari ücret ile veya çok az biraz üzerinde bir maaş ile çalışmaya başlarlar. Tabi ki deneyim sahibi olarak veya kendini geliştirerek asgari ücretten daha fazla kazanmak mümkündür ama genel olarak biyomedikal cihaz teknikerlerinin ortalama gelirleri asgari ücret seviyesindedir. Belirlenen asgari ücrete göre de yeni başlayan biyomedikal cihaz teknikeri maaşı özel sektörde 9-10 bin TL ve civarındadır diyebiliriz.

 

MEMUR OLARAK HİZMET VEREN BİYOMEDİKAL CİHAZ TEKNİKERİ  MAAŞLARI NE KADAR?

Özellikle bir kamu görevlisinin net ve brüt maaşı arasında hatırı sayılır bir fark olduğunu belirtmekte fayda var. Biyomedikal cihaz teknikeri maaşlarına net maaş dediğimiz halde bir aralık olarak görülmesinin nedeni ise AGİ yani asgari geçim indirimi, aile yardımı, ek ödenekler, çocuk yardımı gibi farklı değişkenlere bağlı olarak bu oranlarda hatta belki bunlardan da 100-200 TL esneklik göstermesidir. Yine de ortalamaya vurduğumuz zaman yeni başlayan biyomedikal cihaz teknikeri maaşının 10-13 bin Türk Lirası dolaylarında olduğu görülmektedir.

Net maaş kavramı brüt maaş ile ilgili bir kavramdır. Brüt maaş bir meslek sahibinin gelirini anlatmak için kullanılması gerekirken net maaş kavramı ise eline geçen para anlamında kullanılmalıdır. Biyomedikal cihaz teknikerlerinin bazı kaynaklarda buradaki rakamlardan 1000-1500 TL fazla maaş aldığının söylenmesi brüt maaş ile alakalıdır. Bunlar devlete emeklilik kesintisi, sağlık sigortası primi, gelir vergisi olarak verilen paralardır.

Biyomedikal Mühendisi Maaşları Ne Kadar?

Biyomedikal teknikeri kimdir?

Biyolojik bilimler alanında ve tıp alanında kullanılan cihazları belli bir şemaya göre monte eden, bakımlarını periyodik olarak yerine getiren ve arızalarını tespit eden kişiye verilen mesleki isimdir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.