kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Biyomedikal Mühendisi Maaşları Ne Kadar?

​​​​​​​biyomedikal mühendisi maaşı ne kadar? Özel sektör ve kamuda biyomedikal mühendisleri ne kadar maaş almaktadırlar?

A+
A-

Biyomedikal mühendisliği tıp ve biyolojiyle ilgilenen bir alan olarak geçlerin dikkatini çekmektedir. Dikkat çeken bu meslek hakkında ilk olarak merak edilen konulardan biri de biyomedikal mühendisi maaşları ne kadar?

Her mesleğin, her işin ne kadar kazandırdığı ülkemizde genellikle merak edilir ve bu merak sonucu ya sözlü olarak o meslek mensuplarına ya da internete A mesleğini yapanlar ne kadar kazanıyor gibi sorular sorulur. Bu soruların muhatapları genellikle bu davranışları hoş karşılamasa da nezaketen cevap verir fakat insanlara ne kadar kazandıklarını sormak kaba bir harekettir.

Buna çözüm olarak internetten bu bilgiyi araştırmak, merak gidermek daha sağlıklı sayılabilecek bir yöntemdir. İşte bu mantıkla hareket ederek hem merak eden okuyuculara hem de o mesleği yapmayı düşünenlere meslek gruplarının maaş bilgilerini derleyerek yayımlıyoruz. Bu içeriğimizde biyomedikal mühendisi maaşları üzerine bilgi edinebileceksiniz.

Enerji Mühendisi Ne İş Yapar?

BİYOMEDİKAL MÜHENDİSİ KİMDİR? NASIL BİYOMEDİKAL MÜHENDİSİ OLUNUR? NE İŞ YAPAR?

Bir mesleğin maaş bilgisinden önce o meslek mensubunun ne iş yaptığını da incelemek yerinde olacaktır. Tıp, biyoloji ve mühendisliğin kesişim noktası olan biyomedikal mühendisliği, sağlık alanında kullanılacak teknolojilerin geliştirilmesine katkı veren bir mühendislik dalıdır ve yaptıkları işler, görevler de şöyle sıralanabilir:

  • Bilgisayar yazılımlarını kullanarak yeni cihaz, malzeme ve teçhizat tasarlamak
  • Tasarlanan cihaz ve malzemelerin sorunsuz çalışmasını sağlamak
  • Bir ürünün ekonomiklik ve tasarım geçerliliği açısından fizibilitesini yapmak
  • Üretim, satın alma, pazarlama ve kalite departmanları ile sorunların tartışılarak çözüme kavuşturmak
  • Klinik cihaz ve malzemenin test edilmesini ve bakımlarının yapılmasını sağlamak
  • Teknik ya da klinik personelin eğitimini gerçekleştirmek
  • Bulunduğu kurum ve kuruluşun taleplerine yönelik olarak proje geliştirmek, projelerin hayata geçirilmesini ve denetlenmesini sağlamak
  • Kendisine bağlı olan personelin koordinasyonunu ve denetimini yapmak

Biyomedikal mühendisi olmak isteyen bir bireyin öncelikle biyomedikal mühendisliği veya benzeri bir bölüm mezunu olması gerekmektedir. Akabinde eğer çalışmayı düşündüğü yer kamu kurumu ise KPSS’ye girerek çalışmayı düşündüğü kamu kurumunu kazanmasına yetecek puan alması gerekmektedir. Eğer ki özel sektörde çalışmayı düşünüyor ise özel sektörde bu alanda hizmet veren firmalara, şirketlere başvuru yaparak yeterli bulunması durumuna göre işe alınmayı beklemesi gerekmektedir. Bu başlığın daha kapsamlı haline ilgili içeriğimizden göz atabilirsiniz:

 

biyomedikal muhendisi ne is yapar 1

BİYOMEDİKAL MÜHENDİSİ MAAŞLARI DEVLETTE NE KADAR OLDU?

Biyomedikal mühendisi maaşları için şöyle listelenebilir:

Yeni başlayan Biyomedikal Mühendisi: 13.500-17.750 Türk Lirası

Bu listemizde biyomedikal mühendislerinin eline geçen yani net maaşları verilmiştir. Bazı ortamlarda maaşların bu rakamlardan oldukça yüksek olduğu yazılmakta, dile getirilmektedir. Bu aradaki fark brüt ve net maaş arasındaki farktan kaynaklanmaktadır. Biyomedikal mühendisleri brüt olarak burada verdiğimiz rakamlardan fazla para kazanmaktadırlar fakat SGK primleri, gelir vergisi gibi kesintiler (1000 ila 1500 TL arasında) sonucunda eline geçen rakamlar bu civarda net rakamlardır. Rakamların aralık olmasının nedeni ise çocuk ve aile yardımı, AGİ, çalışılan kurumdan alınabilecek ek ödenekler nedeni ile oynaklık gösterebilmesidir. Özetle yeni başlayan bir biyomedikal mühendisi kamuda yaklaşık olarak 13.000-17.000 TL civarlarında maaş almaktadır.

BİYOMEDİKAL MÜHENDİSİ MAAŞLARI ÖZEL SEKTÖRDE NE KADAR OLDU?

Her meslekte olduğu, olabileceği gibi yeni başlayan noktasında biyomedikal mühendisleri de özel sektörde asgari ücret ve civarı maaş alarak işe başlamaktadırlar. Asgari ücretin 8506 TL olması ile yeni başlayan biyomedikal mühendisi maaşı özel sektörde 10-12 bin TL dolaylarında olacaktır diyebiliriz. Tabi ki yine her meslekte geçerli olduğu gibi biyomedikal mühendisi olarak da tecrübe kazandıkça, iş bilgisi ve donanım arttıkça maaşları yıllar içerisinde devlettekinden daha fazla artacaktır.

Biyomedikal Mühendisliği

Biyomedikal Mühendisliği önü açık mı?

Geleceğin mesleği dallarında, Avrupa ve Amerika’da ‘ Geleceğin Mesleği ‘ kategorisinde 2. olmuştur.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.