kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Bulaşıkçı Maaşları Ne Kadar?

Bulaşıkçı Maaşları Ne Kadar? Bulaşıkçı Nedir? Kimdir? Bulaşıkçı Ne İş Yapar? Görevleri Nedir? Kafelerde, Restoranlarda, Lokantalarda Bulaşıkçı Maaşları Ne Kadar?

A+
A-

Bulaşıkçı maaşları ne kadar diye merak ediyorsanız bu yazımız tam da sizin için. Bulaşıkçı kimdir, ne iş yapar ve görevleri nelerdir gibi sorularınıza bu yazımızda en güncel haliyle cevap verdik.

7’den 70’e, kadın-erkek fark etmeksizin herkes bulaşık yıkamaktan hoşlanmamaktadır. Evde yıkanan birkaç parça bulaşıkta, biriken bulaşıklar da insanı yormaktadır. Bu nedenle pek çok kişi artık bulaşık makinesi satın almaktadır. Birkaç kişinin yaşadığı evlerde bulaşık makinesi çözüm olsa da yüzlerce kişinin yemek yediği otellerde, lokantalarda, kafelerde bulaşık makineleri yetersiz kalmaktadır. Bu nedenle bulaşıkçı adı verilen personellerin yoğun mesai yapması gerekmektedir. Günümüzde dünyanın her yerinde bulaşıkçı olarak çalışan binlerce kişi bulunmaktadır. Bu nedenle bulaşıkçılıkla ilgili hemen hemen her konu merak edilmektedir. Peki bulaşıkçı nedir? Kimdir? Bulaşıkçı ne iş yapar? Görevleri nedir? Bulaşıkçı maaşları ve ücretleri ne kadar? Bulaşıkçalara ne kadar maaş verilir?

Bulaşıkçı Nedir?

Bulaşıkçı Nedir? Kimdir?

Bulaşık kelimesi yiyecek ve içecekle veya başka bir nedenden kirlenen mutfak eşyası, kap, alet anlamına gelmektedir. Mecazi anlamda ise iz, etki, kalıntı anlamına gelir. Bir şeyin kirli, düzensiz, karışık olduğunu ifade etmesinin yanı sıra yapışık ve sulu insanlar için de kullanılır. Bulaşıkçı kelimesi ise bir mesleği, bulaşık yıkayan görevlileri işaret eder. Bu kişinin işi kirli mutfak eşyalarını, kapları, aletleri yıkamaktır. Türkiye’de ve dünyada lokantalarda, kafelerde, okullarda, yemekhanelerde, askeriyede, kamu kurum ve kuruluşlarında, özel şirketlerde bulaşıkçı olarak çalışan binlerce kişi bulunur.

Bulaşıkçı Ne İş Yapar? Görevleri Nedir?

Bulaşıkçıların pek çok görev ve sorumluluğu bulunur. Genelde bu görevliler çalıştıkları mutfağın en düşük rütbelileri arasındadır. Kıdemi en düşük olan kişiler bulaşıkçı olarak çalışır. Bu kişiler işletmenin çalışma şartları, yoğunluğu, personel sayısı doğrultusunda görevler üstlenir. Ama genel sorumluluğu bulaşık yıkamaktır.

  • Mutfakta çalışma alanının temizliğinden sorumludur.
  • İşi için gerekli olan malzemelerin alınması için liste hazırlar.
  • Malzemeleri tasarruflu kullanır.
  • Kullanılmış, kirli olan bardak, tencere, kap, tava ve çatal, bıçak ve kaşık yıkar.
  • Yemek artıklarını ve atıklarını ayırır.
  • Makinelerde yıkanamayacak kadar küçük veya büyük tencere ve diğer malzemeleri elle yıkar.
  • Yıkama makineleri varsa ayarlamasını ve temizliği ile ilgilenir.
  • Yıkanan malzemeleri kontrol ederek gerekirse daha iyi yıkar.
  • Temizliği kontrol edilen eşya ve malzemeleri dolaplara veya raflara dizer.
  • Malzeme ve eşyaların kurulanması ve parlatılmasını sağlar.
  • Mutfaktaki ocak, dolap, fırın gibi eşyaları temizler.
  • Kendisinden istenen diğer görevleri yerine getirir.
  • Bazı iş yerlerinde çay demlemek gibi ek işler yapması da beklenebilir.

Bulaşıkçı Maaşları Ne Kadar?

Bulaşıkçı olarak çalışan personellerin maaşlarıyla ilgili net bir bilgi yoktur. Çünkü ne yazık ki bu meslekte çalışan kişilerin çoğu kayıt dışı yani sigortasız çalıştırılmaktadır. Bu nedenle pek çok kişi maaş bile almaz. Maaş yerine gündelik veya haftalık ücret alırlar. Ancak sigortalı çalışan bulaşıkçılar da yok değildir. Sigortasız çalışan bulaşıkçıların günlük maaşları, kazançları 100-200 TL arasında değişmektedir. Çalışılan lokanta, otel, iş yeri de ücretler de belirleyicidir. Sigortalı çalışan bulaşıkçılar ise asgari ücret düzeyinde maaş alır. Sigortalı bulaşıkçı maaşları ortalama 8 bin -9 bin TL arasındadır. Ayrıca bu kişiler nadiren bahşişlerden pay aldıkları için gelirleri çok yükselmez.

Burger King Personel Maaşları Ne Kadar?

Bulaşıkhane elemanı ne demek?

Bulaşıkhane elemanı bulaşıklardan sorumlu kişidir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.