kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Cevher Hazırlama Mühendisi Maaşları Ne Kadar Oldu?

​​​​​​​Cevher hazırlama mühendisleri ne kadar maaş almaktadır? Kamuda ve özel sektörde ne kadar maaş alıyorlar? Cevher hazırlama mühendisi net ve brüt maaşı ne kadar?

A+
A-

Cevher hazırlama mühendisi maaşları ne kadar oldu, nasıl cevher hazırlama mühendisi olunur, özel sektörde maaşları ne kadardır, cevher hazırlama mühendisi ne iş yapar gibi birçok merak edilenleri sizler için bu yazımızda derledik.

Her insan hayatını sürdürmek için bir meslek sahibi olmalıdır ve doğru mesleği seçmek hayatı güzelleştirmek için oldukça önemlidir. Doğru mesleği seçebilmek için de doğru bir kariyer planı yapmak gerekmektedir. Doğru kariyer planını yapmak için birey hangi mesleği yapmayı düşünüyorsa o meslek hakkında bazı araştırmalar yapmalıdır. Bu araştırmalardan bir tanesi de o mesleği yapanların ne kadar para kazandıklarıdır. Biz de araştırmacılara, okurlara bilgi vermek amacıyla meslek gruplarının maaş bilgilerini derlemeye çalışıyoruz. İçeriğimizde cevher hazırlama mühendisi maaşları hakkında bilgi bulabileceksiniz.

Cevher Hazırlama Mühendisi Nedir? Ne İş Yapar?

NASIL CEVHER HAZIRLAMA MÜHENDİSİ OLUNUR? CEVHER HAZIRLAMA MÜHENDİSLİĞİ NEDİR? NE İŞ YAPAR?

Cevher hazırlama, üretilen kaynakların demir-çelik, metalurji, seramik ve boya endüstrisi gibi farklı alanlarda kullanılabilir hale getirilmesi aşamalarından oluşmaktadır ve bu maddelerin zenginleştirilmesini, boyutlandırılmasını ve hammaddelerin zararlı maddelerden ayrıştırılması işlemlerini gerçekleştiren ve bu konuda teknolojiyi kullanan ve bu teknolojinin gelişmesini sağlayan kişilere de cevher hazırlama mühendisi denmektedir.

Cevher hazırlama mühendisinin ne iş yaptığı, görevleri kabaca şu şekilde sıralanabilir:

  • Her türlü cevher hazırlama ve zenginleştirme işlemleri proses ve tesis tasarımını gerçekleştirmek
  • Cevher ve kömür hazırlama tesislerinin işletilmesiyle ilgili denetimler yapmak
  • Temiz katı yakıt üretim tesislerinin tasarımını ve işletilmesini yapmak
  • Deterjan, boya, sert plastik endüstrisi hammadde hazırlama tesislerinin tasarımı ve işletilmesini yapmak
  • Nükleer enerji hammaddelerinin teknolojisi ile ilgili araştırmalar yapmak
  • Atık değerlendirme ve tesis işletmeciliği gibi alanlardaki gelişmeleri takip etmek
  • Bağlı bulunduğu kurum ve kuruluşun istekleri doğrultusunda projeler üretmek ve bu projelerin sorunsuz yürütülmesini, vaktinde tamamlanmasını denetlemek
  • Kendisine bağlı olarak çalışan personeli organize etmek ve denetimlerini gerçekleştirmek

Cevher hazırlama mühendisi olmak isteyen bir bireyin cevher hazırlama mühendisliği bölümü bitirmiş olması gerekmektedir. Kamu personeli olarak cevher hazırlama mühendisi veya mühendis olmak isteyen cevher hazırlama mühendisliği bölümü mezununun KPSS’ye girip yeterli puan alması ve aldığı puan ile ya merkezi atamalarda tercih yapması ya da bu konuda alım yapan kamu kurumlarının ilanlarını takip ederek onlara başvuru yaparak gerekli şartları yerine getirmesi gerekmektedir. Özel sektörde cevher hazırlama mühendisi olmak için ise bu alanda faaliyet gösteren firmaların açtıkları ilanlara başvurarak işe alınmayı beklemesi ya da bu tip firmalara cv bırakarak dönüş beklemesi gerekmektedir.

Cevher hazırlama mühendisliği hakkında daha kapsamlı yazımıza aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

 

cevher hazirlama muhendisi ne is yapar 1

ÖZEL SEKTÖRDE CEVHER HAZIRLAMA MÜHENDİSİ MAAŞLARI NE KADAR?

Özel sektör söz konusu olduğunda şunu belirtmekte fayda var ki maaşlar özellikle başlangıç seviyesinde pek iç açıcı durumda değildir. Asgari ücret seviyesinde bir maaş ile işe başlandığını söylemek yanlış olmayacaktır. Ülkemizde yapılan zam ile asgari ücret 8500 TL olmuştur ve özel sektörde yeni başlayan bir cevher hazırlama mühendisi maaşı da ya bu miktarda ya da bundan 100-200 TL yukarıda olacaktır. Deneyim, donanım sahibi oldukça bu maaşın yükseleceğini söylemek mümkündür.

KAMUDA CEVHER HAZIRLAMA MÜHENDİSİ MAAŞLARI NE KADAR OLDU?

Kamuda cevher hazırlama mühendisi veya mühendis unvanı ile işe başlayanlar özel sektörden oldukça iyi çalışma şartları ve maaş miktarı ile işe başlamaktadırlar. Kamudaki mühendis maaşları yıllara göre şu şekilde görülmektedir.

Kamuda Yeni başlayan Mühendis Maaşları: 20.820 TL

Kamudaki mühendis maaşlarından yola çıkarak yeni başlayan cevher hazırlama mühendisi maaşının 20.820 TL dolaylarında olacağını söyleyebiliriz. Tabi ki bu rakamlar AGİ, aile yardımı, çocuk yardımı, çalışılan kurumdan gelebilecek ek ödeneklere bağlı olarak bir miktar aşağı veya yukarı yönlü oynayabilecektir.

Cevher Hazırlama Mühendisliği Nedir? Ne İş Yapar?

Bu bilgiye ek olarak kamudaki mühendis maaşlarının brüt maaş noktasında bu rakamlardan 1400-1500 TL dolaylarında daha fazla olduğunu da söyleyebiliriz fakat gelir vergisi, emeklilik, SGK vb. kesintiler sonrası net maaşlar yani ele geçen miktarlar tablomuzdaki miktarlara denk gelmektedir.

 

Cevher Hazırlama Mühendisliği nerede çalışır?

Demir çelik fabrikaları, cevher zenginleştirme tesisleri, termik enerji santralleri, kırma ve öğütme sistemleri ve cam ve seramik üretim tesisleri olmaktadır. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.