kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Cezaevi Müdürü Maaşları 2023 Ne Kadar?

Cezaevi Müdürü Maaşları 2023 Ne Kadar? Cezaevi Müdürü Nedir? Kimdir? Cezaevi Müdürü Ne İş Yapar? Cezaevi Müdürü Çalışma Şartları ve Çalışma Saatleri 2023 Cezaevi Müdürü Nasıl Olunur? Cezaevi Müdürü Maaşları 2023 Ne Kadar?

A+
A-

Türkiye’de son yıllardaki en önemli tartışmaların başında cezaevlerindeki doluluk oranları gelmektedir. 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi, terörle mücadele, siyasi suçlar, adli suçlar nedeniyle binlerce kişi yargılanıp hapis cezası almaktadır. Bu nedenle son yıllarda hapishanelerde boş yer kalmamıştır. Bu durum af tartışmalarını başlatmış ve yeni infaz ve ceza kampüslerin, hapishanelerin inşa edilmesi gündeme gelmiştir. Yeni cezaevlerinin inşa edilmesiyle birlikte yeni personel alımları gündeme gelmekte ve cezaevlerinde çalışan personellerle ilgili pek çok soru sorulmaktadır. Özellikle de cezaevi müdürlerinin ne iş yaptığı, ne kadar para kazandıkları merak konusu olmaktadır. Bu nedenle Tercihiniyap ailesi olarak cezaevi maaşları 2023 dosyasını sizler için açmış bulunuyoruz.

Cezaevi Psikolog Maaşları Ne Kadar?

Cezaevi Müdürü Nedir? Kimdir?

Cezaevi müdürü, hapishanelerde görev yapan, görev yaptığı kurumun başındaki yöneticidir. Bu kişiler cezaevlerinin kurallarından, yönetiminden, mahkumlardan, diğer personellerden sorumludur. Bu kişiler görev yaptıkları cezaevinde mahkumların ıslah edilmesine, topluma kazandırılmasına yönelik projeler yürütür. Cezaevine gelen, cezaevi değiştiren ve tahliye olan mahkumların işlemlerini koordine eder. Cezaevi kurallarını, düzenini oluşturur, uygulanmasını sağlar ve denetler. Kurallara uymayan ve düzen bozan kişilere ceza yaptırımı uygular. Cezaevi müdürleri de temelde gardiyan yani infaz ve koruma memurudur. Göreve gardiyan veya ceza ve infaz memuru olarak göreve başlayan kişiler deneyim kazandıkça, gerekli prosedürleri gerçekleştirdikçe önce cezaevi müdür yardımcılığına sonra da cezaevi müdürlüğüne kadar yükselebilir.

<div></div>

Cezaevi Müdürü Ne İş Yapar? 

Cezaevi müdür olmak ve bu makamda görev yapmak oldukça zordur. Her şeyden önce görev yaptığı cezaevindeki mahkumların da insan olduğunu unutmamalı ve o kişileri ıslah etmek, dışarıdaki hayata adapte etmek ve kazandırmak için çalışmak gerekir. Bunun yanı sıra cezaevindeki düzeni, disiplini ve güvenliği sağlamak da çok önemlidir. Üstelik cezaevinde görevli personelin ve idari işlerin aksamadan yürümesi de sağlanmalıdır.

<div></div>

Cezaevi Müdürü Çalışma Şartları ve Çalışma Saatleri 2023

Cezaevi müdürü olarak çalışmak pek çok görevi ve sorumluluğu beraberinde getirmektedir. Tüm bunların yanı sıra mahkumlarla ve güvenlik görevlileri ile dolu bir kurumu yönetmek de oldukça zordur. Bu nedenle işin stresi ve omuzlardaki iş yükü oldukça fazladır. Ama bunun dışında cezavi müdürü görev yaptığı cezaevindeki, kurumdaki en yetkili kişidir. Altında onlarca personel çalışır. Kendine ait bir ofisi ve makamı bulunur. Her türlü teknik, teknolojik, ofis araç gereçlerine erişimi vardır. Çalışma saatleri ise diğer kamu personelleri gibi sabah 08.00 akşam 17.00 arasındadır. Ancak olağanüstü durumlarda, idari işler yetişmediğinde, güvenlik veya idari işlerde sorunlar olduğunda cezaevi müdürlerinin çalışma saatleri uzayabilmektedir. Personeller idari kadroda olduğu için kurumla ilgili her durumla o ilgilenir. Gece yarısı, akşam saati veya sabaha karşı da çalışması mümkündür.

<div></div>

Cezaevi Müdürü Nasıl Olunur?

Cezaevi müdürü olmak için gereken eğitim şartını tamamlamak daha sonra Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) girmek gerekmektedir. KPSS’den yüksek puan alan adaylar daha sonra Adalet Bakanlığı tarafından yayımlanan infaz ve koruma memuru iş ilanlarına yani gardiyan personel alımlarına başvuru yapmalıdır. Personel alımı süreçleri başarıyla tamamlanan adaylar infaz ve koruma memuru olarak göreve başlar. Personeller deneyim kazandıkça, tecrübe kazandıktan sonra meslekte saygın bir konuma ulaşır. Başarılı olan personeller gerekli şartları ve prosedürleri karşılarsa önce cezaevi müdürü yardımcısı daha sonra da cezaevi müdürü olabilmektedir. 

<div></div>

Cezaevi Müdürü Maaşları 2023 Ne Kadar?

Cezaevi müdürleri kamu personeli yani devlet memurudur. Memurların maaşlarını belirleyen pek çok unsur bulunmaktadır. Personelin eğitim durumu, derece ve kıdemi, hizmet yılı, asgari geçim indirimi alıp almadığı, aile yardımı, çocuk yardımı, sendika aidatı, görev yaptığı bölge, Bireysel Emeklilik Sistemi ve sigorta kesintileri, döner sermaye geliri, görev tazminatı, risk iş primi, çalıştığı yere bölgeye göre gelen ek ücretlere bağlı olarak maaşların önemli ölçüde değişebileceği unutulmamalıdır. Tüm bunların yanı sıra personeller her yıl Ocak ve Temmuz aylarında toplu sözleşme kapsamında maaş zammı alırlar. Ayrıca bir önceki yılda oluşan enflasyon farkı da maaşlara yansıtılır. Tüm bu değişkenler göz önünde bulundurulduğunda derece ve kıdemine göre devlette cezaevi müdürü maaşları 2023 şu şekildedir;

Kadrosu 1-4 olan 4/1 derecesinde 12 yıl deneyimli cezaevi müdürü maaşları 2023 en az 26 bin 200 Türk Lirası seviyelerindedir.

NOT: AGİ, ek ödemeler, ek tazminatlar, dil bilgisi, eğitim durumu, çalıştığı bölgeye, yere, şehre, cezaevine göre oluşan maaş farklılıkları, sendika ücreti kesintisi, sigorta ve BES kesintisi gibi ödemelere ve kesintilere bağlı olarak cezaevi müdürleri maaşlarında değişiklik yaşanabileceği unutulmamalıdır.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Cezaevi Müdürü Nedir? Nasıl Olunur? Yetkileri Nelerdir?

Cezaevi Müdürü kime bağlıdır?

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü (CTE), Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığına bağlı ceza infaz kurumları, denetimli serbestlik müdürlüklerinden sorumlu devlet kurumudur.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.