kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Uzman Yardımcılığı Maaşı 2023 Ne Kadar?

Cumhurbaşkanlığı bünyesinde kurulu bulunan Strateji ve Bütçe Başkanlığı Uzman Yardımcılığı 2023 maaşı ne kadar? Nasıl Strateji ve Bütçe Uzman Yardımcısı olunur? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

A+
A-

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı’na bağlı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nın kariyer meslek personeli olan Strateji ve Bütçe Uzman Yardımcılığı mesleğine nasıl girilir? Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Uzman Yardımcılığı nedir? Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Uzman Yardımcılığı 2023 yılı maaşı ne kadar? Detayları haberimizde inceleyebilirsiniz.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Nedir? Görevleri Nelerdir? Üyeleri Kimlerdir?

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Uzman Yardımcılığı Nedir?

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Uzman Yardımcılığı Cumhurbaşkanlığı’na bağlı Başkanlıklardan olan Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nın birimlerinde görevlendirilen kariyer meslek grubudur. Esas olarak görevi çalıştığı birime göre değişmektedir. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Uzman Yardımcıları ile Uzmanları görev yaptıkları birimin görev ve sorumlulukları yönünde kendilerini geliştirirler. Bu bağlamda eğitim, seminer ve toplantılarda yer alırlar, birimlerin çalışma alanında çıkan sorulara çözüm önerileri üretirler. 

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nın kurumsal yapısı ve görevlerine dair daha detaylı bilgilere aşağıda yönlendirmesine yer verdiğimiz çalışmamızda ulaşabilirsiniz;

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Uzman Yardımcısı Nasıl Olunur? 

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Uzman Yardımcılığı mesleğine girmek isteyen adayların öncelikli olarak memurluk için gerekli genel şartları, belirlenmiş yaş ve mezuniyet şartlarını taşıyor olmaları gerekmektedir. Bunun yanında diğer A Grubu mesleklerde olduğu gibi Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda alanlarına göre Başkanlık tarafından belirlenmiş puan türlerinde yeterli puana sahip olmaları gerekmektedir. Ayrıca Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Uzman Yardımcılığı mesleğine girmek için adayların Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından düzenlenen Yabancı Dil Sınavı’nda en az C seviyesi puan almış olmaları şarttır. Aksi halde diğer şartları taşıyor olsalar bile Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Uzman Yardımcılığı için açılan yarışma sınavlarına katılmaları mümkün olmayacaktır. 

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Uzman Yardımcılığı alımı iki aşamalı olarak Başkanlıkça gerçekleştirilmektedir. Bu aşamalardan ilki olan Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Uzman Yardımcılığı yazılı sınavına mesleğe alınması planlanan aday sayısının yirmi katı kadar aday arasında yer almaları gerekmektedir. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Uzman Yardımcılığı yazılı sınavında başarılı olan adaylardan alınacak aday sayısının dört katı kadarı ise Başkanlığın düzenleyeceği sözlü mülakatlara katılma hakkına sahip olabilecektir.

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Uzman Yardımcılığı mesleğine ve sınavına dair daha detaylı bilgileri bulabileceğiniz Strateji ve bütçe uzman yardımcılığı meslek tanıtımı yazımıza aşağıdaki yönlendirme ile ulaşabilirsiniz;

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Uzman Yardımcılığı Özlük Hakları

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Uzman Yardımcılığı mesleğine yazılı yarışma sınavını ve sözlü mülakatları geçerek girmeye hak kazanan adaylar merkez uzmanı statüsünde görevlerine başlayacaklardır. Bu statü meslek mensuplarına 3600 ek gösterge imkanı sunmaktadır. 

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Uzman Yardımcılığı Görev Yeri Neresidir?

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Uzman Yardımcılığı mesleğine giren meslek mensupları Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nın bulunduğu Ankara’da görev yapacaklardır. 

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Uzman Yardımcılığı 2023 Maaşı Ne Kadar?

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Uzman Yardımcılığı mesleğine sınavlarda başarılı olarak girmeye hak kazanan ve Strateji ve bütçe uzman yardımcısı olarak ataması gerçekleştirilen birinin 2023 yılı maaşı yaklaşık olarak 16100 Türk Lirasıdır. Meslekte yeterlik süreçlerini tamamlayarak Strateji ve Bütçe Uzmanı olarak atanmaya hak kazananların ise alacakları maaş 2023 yılı itibariyle yaklaşık olarak 16950 Türk Lirası olacaktır.

*Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Uzman Yardımcılığı meslek mensuplarının 2023 yılı maaş tutarları, bireysel olarak farklılaşan kesintiler ve ilaveler dikkate alınmaksızın belirtilmiştir.

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Uzman Yardımcılığı sınavına hazırlık yapan diğer adaylarla etkileşimde olmak, mesleğe dair sorularınızı yöneltmek için Tıklayınız!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) Başvurusu Nasıl Yapılır?

Strateji ve Bütçe Başkanlığı memur ne iş yapar?

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile birlikte merkezi yönetim kapsamındaki kamu idarelerinin bütçe hazırlık çalışmaları sırasında uyacakları teknik ilke, esas ve usulleri tespit etmek ve bütçe hazırlık çalışmalarını koordine içinde yürütmek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.