kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Maaşı 2023 Ne Kadar?

Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde görev yapan defterdarlık uzman yardımcılığı meslek mensuplarının 2023 maaşı ne kadar olacak? Mesleğe dair bilgiler ile birlikte yazımızda.

A+
A-

Hazine ve Maliye Bakanlığı taşra teşkilatında görevli kariyer meslek unvanı olan Defterdarlık Uzman Yardımcılığı maaşı 2023 yılında ne kadar? Nasıl defterdarlık uzman yardımcısı olunur? Defterdarlık uzman yardımcılığı sınavı nasıl? Mesleğe dair bilgiler ile güncel 2023 maaş tutarını yazımızda bulabilirsiniz.

Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Sınavı Başvuru Koşulları Nelerdir?

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Defterdarlık Uzman Yardımcılığı sınavına genel memurluk şartlarını taşıyan ve Kurum tarafından ilanda belirtilecek olan diğer şartları haiz adaylar başvuruda bulunabilecektir. Defterdarlık Uzman Yardımcılığı sınavına başvuruda adayların hangi puan türlerini kullanacakları güncel sistemde henüz belli değildir. Son olarak 2015 yılında gerçekleştirilen sınavda kullanılan puan sistemi bugün geçerli olmadığından güncel sistemde belirlenecek puan türlerini yeni ilan ile birlikte öğreneceğiz. Bunun yanında Defterdarlık Uzman Yardımcılığı alımlarına başvuruda bulunmak isteyen adayların üniversitelerin İİBF/SBF, İşletme, İktisat veya dengi fakültelerden ya da Hukuk Fakülteleri’nden mezun olmuş olmaları gerekmektedir. 

Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Nedir? Nasıl Olunur?

Defterdarlık Uzman Yardımcılığı sınavına yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamadır ve her iki aşama da Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından gerçekleştirilmektedir. Defterdarlık uzman yardımcılığı yazılı sınavına mesleğe alınacağı ilan edilen aday sayısının 20 katı kadar aday katılabilmektedir. Yazılı sınavda başarılı olmak isteyen adayların ise her ders başlığından en az 50 puan almaları, tüm derslerin aritmetik ortalamasından ise en az 70 puan almaları ve mesleğe alınacak aday sayısının 4 katı kadar aday arasında yer almaları şarttır. 

Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Sınav Konuları Nelerdir?

Defterdarlık Uzman Yardımcılığı mesleğine girmek isteyen adayların geride bırakması gereken ilk aşama olan Defterdarlık Uzman Yardımcılığı yazılı sınavında adaylara aşağıda yer alan konulardan çoktan seçmeli usulde sorular yöneltilmektedir;

5352 1 620dd64cd10cfeb87b5f2b814c4bfe83

Defterdarlık Uzman Yardımcılığı yazılı sınavında adaylara yukarıda yer alan konulardan toplam 80 soru yöneltilmektedir. Bu soruların alanlara dağılımı ise 20’şer soru şeklindedir. 

Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Mesleği Nedir? Defterdarlık Uzman Yardımcıları Ne İş Yapar?

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın taşra birimlerinde görevlendirilen Defterdarlık Uzman Yarıdmcıları Bakanlığın taşra teşkilatı iş ve işlemlerini yürütürler. Bu iş ve işlemlerden milli emlak ile alakalı olan hususlar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na devredilmiştir. Bu yetkilerin kullanımı ile beraber milli emlak ile alakalı görev yapan defterdarlık uzman yardımcıları da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı taşra teşkilatlarında görevlendirilmiştir. Bu meslek mensupları görevlerine Milli Emlak Uzman Yardımcısı ve Milli Emlak Uzmanı olarak devam etmektedirler. Bu bağlamda adayların meslekte karşı karşıya oldukları çalışma şartları ve diğer detayları aşağıda yönlendirmesine yer verdiğimiz MESLEK TANITIM yazımızda bulabilirsiniz;

Defterdarlık Uzmanı ve Uzman Yardımcısı Maaşı Ne Kadar?

Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Özlük Hakları ve 2023 Yılı Maaşı

Defterdarlık Uzman Yardımcısı olarak mesleğe yeni girecek olan bir adayın başlangıç ek göstergesi 850’dir. Meslekte derece yükselmesi ile birlikte adayların nihai ek göstergesi diğer taşra kariyer meslek unvanlarında olduğu gibi 2200’e varacaktır. Mesleğe yeni başlayan bir defterdarlık uzman yardımcısının maaşı 2023 yılında yaklaşık olarak 15350 Türk Lirası olacaktır. Meslekte üç yılını tamamlamış ve defterdarlık uzmanı olarak atanmaya hak kazanmış bir meslek mensubunun ise 2023 yılındaki yaklaşık maaşı 15780 TL’den başlayacaktır. 

Defterdarlık Uzman Yardımcılığı mesleğine dair daha detaylı bilgiler almak ve sınava hazırlık konusunda sorularınızı yöneltmek için FORUM sayfamızı ziyaret etmeyi Unutmayın!

Defterdarlık uzman Yardımcısı nerede çalışır?

Mesleki temel eğitimin tamamlanmasından sonra Defterdar emrinde veya Defterdarlık birimlerinde görevlendirilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.