kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Maaşı

Hazine ve Maliye Bakanlığının taşra teşkilatlarında bulunan Defterdarlıklarda görev yapan Defterdarlık Uzman Yardımcıları ve Defterdarlık Uzmanlarının maaşı ne kadar? 2023 yılı itibariyle ellerine kadar maaş geçiyor? Mesleğe giriş koşulları neler?

A+
A-

Maliye Uzman Yardımcılığı gibi yaklaşık 3 yıldır ilanı verilmeyen Hazine ve Maliye Bakanlığı (Maliye Bakanlığı) Defterdarlık Uzman Yardımcılığı mesleği ile alakalı olarak merak edilenlerden birisi ise meslekte görev yapanların maaşının ne kadar olduğudur. Bundan evvel mesleğe giriş ile alakalı konulara açıklık getirelim.

Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Nedir? Nasıl Olunur?

Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Sınavı, Sınava Kimler Girebilir?

Hazine ve Maliye Bakanlığı taşra teşkilatında bu mesleği yapmayı isteyen adaylar, mesleğe girmek için toplamda 3 aşamadan oluşan bir süreç ile karşı karşıyadırlar. Bu üç aşama sırasıyla;

KPSS A Grubu Alan Bilgisi Sınavı’ndan gerekli puanları almak
Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Yazılı Sınavı
Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Sözlü Sınavı

Bu üç aşamayı sırasıyla ele almak gerekirse; 

KPSS A Grubu Alan Bilgisi Sınavı

Adayların sınava başvurabilmek için öncelikle KPSS A Grubu Alan Bilgisi sınavına girmeleri ve belirlenmiş puan türlerinden yeterli puanları almaları gerekmektedir. Buna dair detayları Defterdarlık Uzman Yardımcılığı MESLEK TANITIMI yazımızda bulabilirsiniz. 

*** Bu meslek için yapılan son alımın KPSS eski puan sistemine göre olması nedeniyle puan türleri güncel değildir. 

KPSS’den yeterli ve gerekli puanları almış olan adaylar, açılacak olan Defterdarlık Uzman Yardımcılığı sınavına başvurma hakkı elde edeceklerdir. 

Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Sınavı

Yazılı sınava KPSS puanları ile başvuran adaylardan Mesleğe alınacak aday sayısının 20 katı kadar aday katılmaya hak kazanacaktır. Bu adayları TEST usûlünde bir sınav beklemektedir. Bu sınav aşağıdaki konulardan oluşmaktadır;

5352 1 620dd64cd10cfeb87b5f2b814c4bfe83

Bu konulardan yazılı sınava katılan ve en az 70 puan alan adaylardan mesleğe alınacak kişi sayısının 4 katı kadarı üçüncü ve son aşama olan Sözlü Mülakat aşamasına katılmaya hak kazanacaktır. 

Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Kaçla Kapattı? Taban Puan Kaç?

Sözlü Mülakat 

Bu aşama Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından gerçekleştirilmektedir. Adayların alan bilgisi birikimlerinin yanı sıra genel kültürleri de ölçülmekte ve neticede mesleğe alınacağı duyurulan aday sayısı kadar kişi mesleğe girmeye hak kazanmaktadır. 

Defterdarlık Uzman Yardımcısı Maaşı Ne Kadar?

2023 yılı itibariyle mesleğe yeni girecek bir adayın maaşı yaklaşık; 9050 TL’dir. Aynı tarihte Defterdarlık Uzmanı olan bir meslek mensubunun maaşı yaklaşık; 10.500 TL’dir. 

Mesleğe ve Sınavlara dair sorularınızı yöneltmek için FORUM.TERCİHİNİYAP.NET sayfamızı ziyaret etmeyi Unutmayın!

Defterdarlık Uzman Yardımcısı nerede çalışır?

Mesleki temel eğitimin tamamlanmasından sonra Defterdar emrinde veya Defterdarlık birimlerinde görevlendirilir. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.