kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Devlette Memur Maaşları 2023 Ne Kadar?

Devlette Memur Maaşları 2023 Ne Kadar? Devlette unvanı memur olan personellerin maaşları 2023 yılında ne kadar? Derecesine göre devlette memur maaşı 2023 ne kadar olacak?

A+
A-

2023 yılına girilmesiyle birlikte milyonlarca devlet memuru maaşlarının ne kadar yükseleceğini araştırmaya başladı. Milyonlarca memur 2023 yılında alacakları aylıklarla ilgili araştırmalar yaparken kritik rakamlar da netleşmeye başladı. 2023 yılında Ocak ve Temmuz aylarında kamu personelleri %4 + %4 maaş artışından faydalanacak. Ayrıca 2023 yılının ikinci yarısında enflasyon artışı %5’den fazla olursa oluşan enflasyon farkı da maaşlara yansıtılacak. Bu kapsamda devlette memur unvanıyla çalışan kamu personellerinin maaşlarını önemli ölçüde artıyor. Peki devlette kadro unvanı memur olanların yeni yılda alacakları aylık ne kadar oldu? Memur nedir? Kimdir? Ne demek? Memur ne iş yapar? Çalışma şartları ve çalışma saatleri 2023 nasıl? Devlette memur maaşı 2023 ne kadar?

Lise Mezunu Memurun Emekli Maaşı ve İkramiyesi Ne Kadar?

Memur Nedir? Kimdir? Ne Demek?

Türkiye’de devlet kadrolarında binlerce memur istihdam edilmektedir. Bu personellerin bazılarının unvanı ve kadrosu farklı olabilmektedir. Ancak devlette kadro unvanı memur olan yine binlerce personel bulunur. Bu personeller kamu görevlisi sıfatıyla görev yaparlar. Devleti temsil ederler bu nedenle devlet güvencesi altında çalışırlar. Memur kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir. Devlette belirli bir aylık karşısında çalışan kimseleri tanımlamaktadır. Bir anlamda devlet görevlisi ve yükümlü olarak ifade edilebilir.

<div></div>

Memur Çalışma Şartları ve Çalışma Saatleri 2023

Devlette kadro unvanı memur olan görevliler Cumhurbaşkanlığı, TBMM, üst kurullar, kurumlar, bakanlıklar, genel müdürlükler, alt kuruluşlarda istihdam edilebilir. Bu personeller devlet için önemli olan, devlet tarafından yürütülen görevlerin icra edilmesinden sorumludur. Belirli bir düzen ve alt-üst ilişkisi içinde görev yaparlar. Türkiye Cumhuriyeti Devletini temsil ederler. Kendi birimlerinde, kurumlarında ve diğer kurumlarla koordineli çalışırlar. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında çizilen çerçeveye uygun olarak çalışırlar. Personellerin kendilerine ait ofisleri, araç gereçleri bulunur. 2023 yılında çalışma saatleri de kurumdan kuruma göre değişse de genelde sabah 08.00 ile akşam 17.00 arasındadır. Memurlar günde 9 saat mesai yaparlar. Bu sürenin içerisinde çalışma molaları ve 1 saatlik öğle yemeği arası bulunur.

<div></div>

Unvanı Memur Olan Kamu Personeli Maaşları 2023

Devlette kadro unvanı memur olan kamu personellerinin maaşları Ocak ayında %4 ve Temmuz’da %4 toplu sözleşme kapsamında artacak. Ayrıca enflasyon farkı da maaşlara yansıtılacak. Bunların yanı sıra Asgari Geçim İndirimi (AGİ), aile yardımı, çocuk yardımı, sendika aidatı, sözleşme ikramiyesi, çalıştığı kuruma göre değişen ücretler, yabancı dil tazminatı, BES ve sigorta kesintileri gibi değişkenler personellere verilen aylıkları etkilemektedir. Bu kapsamda devlette unvanı memur olan personellere 2023 yılında verilecek aylıkları sizler için inceledik.

9/1 derecesinde mesleğe yeni başlamış memur 13 bin 700 TL civarında maaş almaktadır.

NOT: AGİ, aile ve çocuk yardımı, sigorta ve BES kesintisi, sendika aidatı, sözleşme tazminatı, ek mesai ücreti, kuruma göre değişen ücretlere bağlı olarak personellerin maaşları artabilir veya azalabilir.

<div></div>

Yeni Başlayan Memur Unvanlı Personel Maaşı 2023

Devlette kadrosu memur olan kamu personelleri mesleğe yeni başladığında oldukça düşük bir ücret almaktadır. Mesleğe yeni başlayan memur maaşı 2023 13 bin 700 TL civarındadır. Ancak yukarıda bahsedilen unsurlara bağlı olarak bu ücret değişebilmektedir.

Memurun Proje Tazminatı Ne Kadar Oldu?

En yüksek devlet memuru kimdir?

İdari İşler Başkanı, Türkiye Cumhuriyeti’ndeki ‘En yüksek devlet memuru’ sıfatını taşımaktadır.

Yorumlar

  1. şermin Avatar şermin dedi ki:

    hayat güzel memurlara